IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОЛИГАМИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОЛИГАМИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 46>
Автор
Порака
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 01:02
Да нарачаш две.Една за мене.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 01:08
Ok.
Naracano.

О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 01:09
Sto mislite za taa knigata prva bracna noc u islamu?
na mk?
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 01:10
ne!
Ima podobri knigi za prevod!
Eve moze nekoj predlog, i od brakata!

Изменето од Aisha - 11.Март.2008 во 01:17
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 01:27
abe prevedena e.
aj citni ja, moze kje se premislis....збунетост
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 02:14
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Se sogalsuvam so tebe Halid! Zarem vistniski primer za prostuvanje ne ni e samiot Pratenik Muhammed, n.b.m.n., koga vlegol vo Mekka i im prostil na site onie koi go navreduvale, duri i go proterale od mestoto koe najmnogu go sakal! Toj negov cin na prostuvanje i odnesuvanje kon Mekkanliite, morame da go praktikuvame, posebno na forumov! Da se setime samo na ponuzvanjata koi on gi trpel. nie ne mozeme ni da se sporedime! Ova e poucen primer za site onie muslimani na forumov, koi ponekogas ke go izgubat trpenieto i nepromisleno ke reagiraat! Allah da ni pomogne da gi iscistime nasite srca, i odime po stapkie na Allahoviot Milenik, Muhammed, neka e Bozji mir nad nego!
Tokmu taka sestro Aisha,Pejgamber s.a.v.s. im prostuval na Najgolemite neprijateli koi mu praele razni Spletke i Ponizuvanja!!! Eden od tie Neprijateli koi go mrazele na Muhammed.s.a.v.s.. e i Covekot,koj jas go nosam negoviot Nick-Halid ibn Velid,koj ubil Mnogu Muslimani,i koj bil zasluzen za pobedata na bitkata na Uhud,od strana na Musricite,no Pokasno Istiot Toj Halid ibn Velid, stanuvat najgolemiot Veren Drugar na Muhammed.a.s. i e narecen--SEJFULLAH!! A zosto??? Zaradi Moralot,Milosta,Oprostot,Pravednosta,Doverlivosta.itn.. koi gi Poseduval nasiot Milenik Muhammed.s.a.v.s. Zaradi negovita Blagost i Dobrota,i najgolemite Neprijateli,go prifatile na Muhammed.a.s. I zatoa InsAllah,na site nas da ni bidet Primer Pejgamber Muhammed.s.a.v.s. za da InsAllah ja zasluzeme Milosta Allahova!! AMIN!!! (Insallah Drugiot pat koga ke idam SK,ke ja zemam knigata Halid Ibn Velid,Bidejcii navistina sakam celosno da go zapoznaam,kakva Licnost bil za Islamot!! Imam Malku poznavanje,za nego!! i zatoa sum Inspiriran so Nickov..no bratot DAIJA SE VOODUSEVIL,od Istorijata na Halid ibn Velid.. Bratot Daija,ne e pojaven tuka na Forum za da mu kazam da ja Cuvat taa Kniga) Brate koga ke me citas,vece imas Emanet!!!

Primeno!
No prodadena e!
Ako treba da ja naracam?

Selam brate!!!!

Kako sto vece kaza bratot efendija!!! Naracaja knigata.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 02:15

abe prevedena e.
aj citni ja, moze kje se premislis....збунетост

Mene Iskreno mi se Svide mnogu,brat,ovaa kniga!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 02:21
Fenom,enalna e....
posebno nekoi detali kade se veli, "i se upati kon gradot kako da trgnal na lov, a ne kako da trnal protiv 100 iljadna voska....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 02:27

Fenom,enalna e....
posebno nekoi detali kade se veli, "i se upati kon gradot kako da trgnal na lov, a ne kako da trnal protiv 100 iljadna voska....

Ova E Za so Vizantijcite brat!!! Ako ne se Lazam,za Halid ibn Velid!!

P.s. interesno e Sto Halid ibn Velid ,Nikogas ne Izgubil niedna Bitka,Ni pred da Go primat Islamot,a i otkako go primil,I Se Dodeka se preselil na Ahiret,(da ne kazam umrel)poso tie se Zivi,vo nasite srca,OD Prirodna Smrtna vo Postela,a ne vo borba!!

P.s.2 Go prasav ednas Evangelosa,za eden Pasus,mislam deka bese..Koj vojuvat so mec ce umret od mec,no me razmina,ne sakase da mi odgovoret!!! Go prasav dali site koi vojuvaat so mec ce umrat od mec,i sto ke bide ako nekoj,koj vojuval so mec a ne umret od toa,kako bratov Halid ibn Velid,togas sto e so Pasusot,kaj Idet!!! No Evangelos e Lisica,Sigurno se Setil Po Nickov i zatoa go Preskoknal!!!

Изменето од Halid ibn Velid - 11.Март.2008 во 02:29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 02:30
Ne za vizantijcite, tuku za so persijcite!

Ne e lisica, pameten e, no ne do tolku informiran za islamot, kako i sekoj drug nemusliman na forumov....
No, za toa sme nie tuka, da im pomogneme da doznaat, neli?
Кон врв
rose of silence Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 18.Февруари.2008
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rose of silence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 02:32
Podobro Legalna Poligamija otkolku legalna prostitucija

http://www.msnbc.msn.com/id/21134540/vp/23562560#23563215
N.Y. governor apologizes after prostitution link
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 02:32

Ne za vizantijcite, tuku za so persijcite!

Ne e lisica, pameten e, no ne do tolku informiran za islamot, kako i sekoj drug nemusliman na forumov....

No, za toa sme nie tuka, da im pomogneme da doznaat, neli?

Fala brat na Informacijata!!! Jas se si mislev za 100 iljaditata Vizantiska Vojska!! No toa bilo za Persijanskata!!!

Da,tokmu taka deka treba da im pomogneme!

Изменето од Halid ibn Velid - 11.Март.2008 во 02:33
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 02:36
Ova e so 13000 vojska protiv presijcite, do Tigar, kade napravil nesto za niv zagonetno, crvena reka!!!

Vo istata sekunda, dodeka traela bitkata, Allah mu ja uslisal dovata!!!
I normalno, pobedile!

Covekot rekol, ne mu se lutam na Omer El-Faruk sto me povlece (penzija) zasto ne se borev za nego!

Subhanallah! Kakov nijet?! Za Allah se borel!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 02:36
Znaci, moze, no ne mora so povekje zeni, a?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,186 секунди.