IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОЛИГАМИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОЛИГАМИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 46>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2008 во 21:42

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:16
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2008 во 21:46
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

a , me interesira sto stana so karikaturite vo DANSKA голема%20насмевка голема%20насмевка голема%20насмевка

Во една прилика miroslav_g8 ми вети нешто(ако си заборавил,кажи ќе те потсетам).А сега истото го погазуваш,навистина многу подло и лицемерно од тебе.Не очекував вакви зборови напишани од твоја рака.Се надевам дека модераторот ќе реагира на ваквите испади.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 00:05
Izvini Marija ama ne mozam da te razberam......
ZArem Pratenikot Muhammed, n.b.m.n., so nekoi negovi zborovi te navredil.....
ili Quranot.....
ili onie vernici koi se trudat dosledno da go sledat!

Imalo i ke ima ispadi, no jas sum ona sto sum. Necie razmisluvanje ne moze da vlijae na mojot karakter ili razmisluvanja za nekoja tema....
Ili mi se dopaga nesto ili ne!
Ako se sekavas jas mislam deka sum edinstvenata na forumov koja bese narecena "idiotka glupava" i dali go smeniv odnosto kon lugeto ili konkretno ateistite.
Ne!!!!

I poradi toa nemozam da razberam kako imas takvo negativno mislenje za islamot, i sekoj tvoj post za nego se ispolnet so cinizam i doza na ismejuvanje...
Pa vidi na predhodnata strana, tvoite zborovi se citiraat, oduseveni se na nacinot na koj zboruvas za muslimanite!
Zalno e navistina!
Od tvoja strna nisto priblizno do izvinuvanje, naprotiv....povtorno opravduvanja...

Ona sto imav prilika da go procitam na forumot (za diskusijata so Shumadince), vooposto ne mi se dopadna, zatoa ne ni reagirav na negovite mislenja. Sekoj ima pravo na svoe razmisluvanje i sfakanje na rabotite, SE dodeka ne napadne ili ne navreduva drug so nego....
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 00:14

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 14:16
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 00:25
Mislite se oslobodeni od danok!!!!!

Jas rekov i stojam na toa, deka sekoj ima pravo na razmisluvanje i izjasnuvanje, SE DODEKA NE NAVREDUVA DRUG SO TOA!!!
Ti mozes da razmisluvas kako sakas, ili da ne se soglasuvas so nekogo, no toa ne ti dava za pravo da ne navreduvas. Ti kazav nekolku pati, duri i ti alarmirav na postovite koi ne navreduvaat, SITE NAS GENERALNO!

Neznam kolku pati ti rekov deka ne go opravduvam bratot musliman koj go narece hristijanstovot "buniste." ne se trudam ni da najdam zborovi da go opravadam, bidejki ZNAM DEKA TAKA MUHAMMED, n.b.m.n., NIKOGAS NE GO NAREKOL HRISTIJANSTVOTO, NITU VO QURANOT TAKA SE NAREKUVA.

Znam deka si povredena a i navredena, sekogas ke ima luge koi ke si igraat so nasite verski cuvstva, no toa ne znaci deka nie treba dase menuvame.
Sekogas mi se dopagale tvoite postovi....
No vo posledno vremem, promenata bese vidliva za site.
Ima edna pogovorka: Ne se raspravaj so neznajkoto, zosto lugeto nema da ja primetat razlikata!

Se nadevam deka ke prodolzis so ona tempo so koe zapocna. Dostoinstveno i so argumenti da go branis ona vo sto veruvas!
"Nasiot pat e trnovit, zosto e posean so ruzi!"

pa sekogas ke go ima toa trnje!
Zarem vernicite treba da reagiraat vaka na provokacii! Da se spustat na nivo na provokatorot, a istiot ne go odobruvaat!

Izvinuvanjeto se prifaka, zosto ti ja znam namerata !

Isrkeno od Aisha, namento za Marija M.
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 00:43
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Mislite se oslobodeni od danok!!!!!

Jas rekov i stojam na toa, deka sekoj ima pravo na razmisluvanje i izjasnuvanje, SE DODEKA NE NAVREDUVA DRUG SO TOA!!!
Ti mozes da razmisluvas kako sakas, ili da ne se soglasuvas so nekogo, no toa ne ti dava za pravo da ne navreduvas. Ti kazav nekolku pati, duri i ti alarmirav na postovite koi ne navreduvaat, SITE NAS GENERALNO!

Neznam kolku pati ti rekov deka ne go opravduvam bratot musliman koj go narece hristijanstovot "buniste." ne se trudam ni da najdam zborovi da go opravadam, bidejki ZNAM DEKA TAKA MUHAMMED, n.b.m.n., NIKOGAS NE GO NAREKOL HRISTIJANSTVOTO, NITU VO QURANOT TAKA SE NAREKUVA.

Znam deka si povredena a i navredena, sekogas ke ima luge koi ke si igraat so nasite verski cuvstva, no toa ne znaci deka nie treba dase menuvame.
Sekogas mi se dopagale tvoite postovi....
No vo posledno vremem, promenata bese vidliva za site.
Ima edna pogovorka: Ne se raspravaj so neznajkoto, zosto lugeto nema da ja primetat razlikata!

Se nadevam deka ke prodolzis so ona tempo so koe zapocna. Dostoinstveno i so argumenti da go branis ona vo sto veruvas!
"Nasiot pat e trnovit, zosto e posean so ruzi!"

pa sekogas ke go ima toa trnje!
Zarem vernicite treba da reagiraat vaka na provokacii! Da se spustat na nivo na provokatorot, a istiot ne go odobruvaat!

Izvinuvanjeto se prifaka, zosto ti ja znam namerata !

Isrkeno od Aisha, namento za Marija M.

Prostuvanjeto e Odlika na Pravite Vernici!!!!!!!!

Allah.xh.sh. da te nagradet Sestro Aisha!!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 00:59
Se sogalsuvam so tebe Halid!

Zarem vistniski primer za prostuvanje ne ni e samiot Pratenik Muhammed, n.b.m.n., koga vlegol vo Mekka i im prostil na site onie koi go navreduvale, duri i go proterale od mestoto koe najmnogu go sakal!
Toj negov cin na prostuvanje i odnesuvanje kon Mekkanliite, morame da go praktikuvame, posebno na forumov!
Da se setime samo na ponuzvanjata koi on gi trpel. nie ne mozeme ni da se sporedime!
Ova e poucen primer za site onie muslimani na forumov, koi ponekogas ke go izgubat trpenieto i nepromisleno ke reagiraat!
Allah da ni pomogne da gi iscistime nasite srca, i odime po stapkie na Allahoviot Milenik, Muhammed, neka e Bozji mir nad nego!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:24

Zarem vistniski primer za prostuvanje ne ni e samiot Pratenik Muhammed, n.b.m.n., koga vlegol vo Mekka i im prostil na site onie koi go navreduvale, duri i go proterale od mestoto koe najmnogu go sakal!
Toj negov cin na prostuvanje i odnesuvanje kon Mekkanliite, morame da go praktikuvame, posebno na forumov!
Da se setime samo na ponuzvanjata koi on gi trpel. nie ne mozeme ni da se sporedime!
Ova e poucen primer za site onie muslimani na forumov, koi ponekogas ke go izgubat trpenieto i nepromisleno ke reagiraat!
Allah da ni pomogne da gi iscistime nasite srca, i odime po stapkie na Allahoviot Milenik, Muhammed, neka e Bozji mir nad nego!

Tokmu taka sestro Aisha,Pejgamber s.a.v.s. im prostuval na Najgolemite neprijateli koi mu praele razni Spletke i Ponizuvanja!!!

Eden od tie Neprijateli koi go mrazele na Muhammed.s.a.v.s.. e i Covekot,koj jas go nosam negoviot Nick-Halid ibn Velid,koj ubil Mnogu Muslimani,i koj bil zasluzen za pobedata na bitkata na Uhud,od strana na Musricite,no Pokasno Istiot Toj Halid ibn Velid, stanuvat najgolemiot Veren Drugar na Muhammed.a.s. i e narecen--SEJFULLAH!!

A zosto??? Zaradi Moralot,Milosta,Oprostot,Pravednosta,Doverlivosta.itn.. koi gi Poseduval nasiot Milenik Muhammed.s.a.v.s.

Zaradi negovita Blagost i Dobrota,i najgolemite Neprijateli,go prifatile na Muhammed.a.s.

I zatoa InsAllah,na site nas da ni bidet Primer Pejgamber Muhammed.s.a.v.s. za da InsAllah ja zasluzeme Milosta Allahova!! AMIN!!!

(Insallah Drugiot pat koga ke idam SK,ke ja zemam knigata Halid Ibn Velid,Bidejcii navistina sakam celosno da go zapoznaam,kakva Licnost bil za Islamot!!

Imam Malku poznavanje,za nego!! i zatoa sum Inspiriran so Nickov..no bratot DAIJA SE VOODUSEVIL,od Istorijata na Halid ibn Velid..

Bratot Daija,ne e pojaven tuka na Forum za da mu kazam da ja Cuvat taa Kniga)

Brate koga ke me citas,vece imas Emanet!!!

Изменето од Halid ibn Velid - 10.Март.2008 во 01:31
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:40
Istorijata na islamot izobiluva so vakvi prekrasni primeri.....
najcesto nemame prilika da gi pisuvame na forumov, no nie morame da pokazeme so nasiot primer!
Samo kakov bil odnosot na Muhammed, neka e Bozji mir nad nego,kon negovite soprugi!
I koga sme veke tuka, sakam da spomnam deka od zenite na Pratenikot, samo Aisha,neka e Allah zadovolen so nea, bila devica. Drugite site bile vdovici ili veke bile mazeni, predhodno! Mislam deka nekoj pisuvase,od nemuslimanite za ova!

A za knigata. Pa mislam deka imase i vo eden vesnik SAFF od Bosna, vo nekolku prodolzetoci ima pisuvano za Halid ibn Velid! Pa koga ke dojdes vo sk ke vidis!
A Daija pominuva na forumov, eve denes pisuval nesto!
Sigurna sum deka ke go primi ovoj emanet od tebe!

Изменето од Aisha - 10.Март.2008 во 01:43
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
ZlatniLiljan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZlatniLiljan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 01:47

Istorijata na islamot izobiluva so vakvi prekrasni primeri.....
najcesto nemame prilika da gi pisuvame na forumov, no nie morame da pokazeme so nasiot primer!
Samo kakov bil odnosot na Muhammed, neka e Bozji mir nad nego,kon negovite soprugi!
I koga sme veke tuka, sakam da spomnam deka od zenite na Pratenikot, samo Aisha,neka e Allah zadovolen so nea, bila devica. Drugite site bile vdovici ili veke bile mazeni, predhodno! Mislam deka nekoj pisuvase,od nemuslimanite za ova!

Salavat na Posledniot Allahov Pejkamber, negovata familija, Ashabite, Tabeini.. i site negovi sledbenici!  Site brakovi na nasiot Pejkam
ber bile Mubarek, Blagosloveni od Gospodarot na site svetovi.......... Vo ni najmala mera nema da dozvolime nekoi sto némaat kompas na dvizenje vo denesno vreme da go klevetat nasiot Pejkamber!
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 07:12
Aisha - iako ne ja opravduvam Marija Magdalena, i ja opomenav seriozno za toa shto go pisha - no e vo pravo - bea pishani stravotni raboti, koi bea izbrishani potoa od chovekot koj gi napisha... Na toj nachin izleze kako taa da e vinovna. Sepak - ne e opravduvanje, zatoa shto so takvite raboti, jas ili messenger treba da se spravuvame, a ne da vrakjate so navredi.
Ve molam da imate malku trpenie, kje ni treba malku vreme za da go ischistime forumov od padobranski postovi.
Vi blagodaram shto sepak na kraj najdovte site vzaimno razbiranje.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 10:59

Лујџе, темава не е за и околу простувањето, туку темава е за ПОЛИГАМИЈА т.е. дали бракот е задедница од еден маж и една жена или пак бракот е харем?

Христијанството и исламот си ги кажаа своите гледишта за ова. Останува уште и другите религии (ако налетаат) да си ги кажат своите ставови околу ова прашање.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 11:25
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Ок,уште нешто:еднаш ти обрнав внимание и тебе и на Бутел дека треба омразата да ја отстраните кога читате нешто што до детали е објаснето и разјаснето

Ne znam kade vide omraza vo moite postovi, jas sekogas si gi pisuvam moite mislenja, nitu imam obicaj da prefrlam na licni navredi kako sto mene mi prefrlaat, a koga ke mi prefrlat ne zapagjam vo prepukuvanje, ednostavno ignore na takvite lugje.

Ako ti mislis deka kaj mene ima omraza zatoa sto jas ne ja opravduvam poligamijata koja islamot ja dozvoluva... togas gresis, toa e samo moe mislenje.

Ок,се препрочитав самиот себеси,а те препрочитав и тебе.Затоа прими извинување од моја страна ако сум те навредил со погорните зборови.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 00:54
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Tokmu taka sestro Aisha,Pejgamber s.a.v.s. im prostuval na Najgolemite neprijateli koi mu praele razni Spletke i Ponizuvanja!!!

Eden od tie Neprijateli koi go mrazele na Muhammed.s.a.v.s.. e i Covekot,koj jas go nosam negoviot Nick-Halid ibn Velid,koj ubil Mnogu Muslimani,i koj bil zasluzen za pobedata na bitkata na Uhud,od strana na Musricite,no Pokasno Istiot Toj Halid ibn Velid, stanuvat najgolemiot Veren Drugar na Muhammed.a.s. i e narecen--SEJFULLAH!!

A zosto??? Zaradi Moralot,Milosta,Oprostot,Pravednosta,Doverlivosta.itn.. koi gi Poseduval nasiot Milenik Muhammed.s.a.v.s.

Zaradi negovita Blagost i Dobrota,i najgolemite Neprijateli,go prifatile na Muhammed.a.s.

I zatoa InsAllah,na site nas da ni bidet Primer Pejgamber Muhammed.s.a.v.s. za da InsAllah ja zasluzeme Milosta Allahova!! AMIN!!!

(Insallah Drugiot pat koga ke idam SK,ke ja zemam knigata Halid Ibn Velid,Bidejcii navistina sakam celosno da go zapoznaam,kakva Licnost bil za Islamot!!

Imam Malku poznavanje,za nego!! i zatoa sum Inspiriran so Nickov..no bratot DAIJA SE VOODUSEVIL,od Istorijata na Halid ibn Velid..

Bratot Daija,ne e pojaven tuka na Forum za da mu kazam da ja Cuvat taa Kniga)

Brate koga ke me citas,vece imas Emanet!!!
Primeno!
No prodadena e!
Ako treba da ja naracam?
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,500 секунди.