|
Дали Бог не постои? |
Внеси реплика | страница <1234 14> |
Автор | |||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Атеисти:Без никаква навреда,но,зарем не е редно малце да се размрдате и подетално нам на Теистите да ни кажете ЗОШТО НЕ ВЕРУВАТЕ ВО БОГА?
Дајте некое објаснување,ваше размислување,онака од срце без никакви предрасуди,отворено. |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
efendi
da piknes nekome logika vo glavata e teshko da mu ja izvadis od tamu e lesno jebi ga toa e fakt koj so treba da se pocituva Изменето од anakin - 09.Март.2008 во 22:21 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
baras da dokazes neso so nepostoi--- stupidno i neizvodlivo
znaes koja muka e da se dokazat raboti koi postojat??????? atom elektron crni dupki svetlina a ti so ne pobaras neso so postoi kje ti dokazeme ---- mejbi |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во ред Анакине,тоа си е ваше право на размислување.Јас мислев дека не е лошо да се посочи некој ваш момент кој посебно ве убедил дека Бог непостои,далеку било ако сум мислел на нешто друго. |
|||
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne mil moj prijatele
kako moze nekoj da me ubedi deka neso nepostoi kazi ti koj te ubedil deka postoi i koj ti go dokazal toa |
|||
|
|||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а кој знае со сигурност дека теистите одат во рајот? |
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ова ме постсетува по малку на Бугарите од потфорумот Политика, кои ми наметнуваат мислење дека треба да го славам Тодор Александров како херој. Јас никому не му велам да не верува во Бога...Тој што си верува нека си верува... Можеш ли ти да ми кажеш зошто не веруваш во Дедо Мраз... |
|||
|
|||
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tie samite...Si ziveat vo zabluda...A mozebi ne?Sigurno nekoj im sepnal...Moraat so nesto da se zalazuvaat...Ednas so eden i ne taka golem teist razgovarav na ovaa tema i mi rece deka pricinata poradi koja veruval vo bog e sto ako ne veruva,svetot i pricinata za zivot mu izgledaat bez smisla,pa ja prrifatil smislata na raj i pekol...a i taka bil vospitan...Ograniceni se poveceto covecki umovi da ja sfatat smislata na besmislenoto...
ova bese vo prodolzenie na prethodniot post... Изменето од star - 09.Март.2008 во 22:53 |
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Алооооооооо пријателчињаааааааа,без лутење. Анакин,мајсторче, еве ве оставам со вашето убедување:Вам вашата не-вера,а мене мојата вера!
|
|||
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
таков те сакам
|
|||
|
|||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Izvini Shto Ti Citiram. No Ako Ne Postoi Bog. Togash Zoshto Postoime Nie Lugeto ? Koj go sozdal seto toa ? Zoshto Ne Sozdal Nas? Za Edno Vreme Da Ne Veruvame Deka Toj posoti ?
I Molimte Odgovori na Moevo Prashanje ? Koj Ne Sozdal, I Kako Nastanal Chovekot ? Bez Navredi I Slichno. Pozz
|
|||
Nothing Remains !!
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
По прифатлива ми е тезата дека човекот го создал Бог во својата примитивна свест (мислам на првобитното општество, не на деншната свест на верниците, да не дојде до недоразбирање и да ова не биде сфатено како навреда) како олицетворение на некои апстракни и несфатливи за тоа време појави и случувања, отколку тезата дека Бог го создал човекот. Сепак Бог живее во свеста на човекот. Ако не постои човекот нема да постои ниту Бог како продукт на свеста.
|
|||
|
|||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas.... |
|||
I'm out bcz of pathetic around here
|
|||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa Ako Si Ateist Togash Kakov Raj Postoi Za Tebe ? Raj Postio Samo Za Onie Vernici Koi Navistina Se Trudat Vo Zivotot I Go Spomenuvaat Imeto Na Gospod. Mislam Bez Navreda No Sakam Da Ti Objasnam Deka Nema Logika Da Ne Postoi Gospod. Zatoa Shto Nishto Nemoze Da Se Sozdade Od TukTaka. Mora da Postoi Nekoj Shto Sozdal Sve Vo Vselenata. Toa E Gospod. Normalno. Pozzdrav
|
|||
Nothing Remains !!
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |