|
Дали Бог не постои? |
Внеси реплика | страница 123 14> |
Автор | |
Shalom
Нов член Регистриран: 09.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 09.Март.2008 во 15:10 |
Ve molam samo za seriozni komentari! Ne komentirajte nisto, ako nemate dokaz za toa!Baram dokaz za od onie koi se narekuvaat ateisti!Blagodaram!
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОТФРЛАЊЕТО НА БОГА ОД СТРАНА НА АТЕИСТИТЕ Е НАЈЛЕСЕН ГРЕВ И ТИЕ ЌЕ ОДАТ ВО ПРВИОТ КРУГ ОД ПЕКОЛОТ. ТЕШКО НА ПРЕДАВНИЦИТЕ НА КРВТА И НАРОДОТ - НИВ ГИ ЧЕКААТ МАКИТЕ ВО ДЕВЕТТИОТ КРУГ.
ЈАС СУМ МОРАЛИСТ - ВО ТЕМЕЛОТ НА СВОЕТО БИТИСТВУВАЊЕ ГИ ВГРАДИВ НАЈВРЕДНИТЕ ЕИЧКИ НОРМИ: СКРОМНОСТ, МИЛОСРДИЕ, ЧЕСНОСТ, ВЕРНОСТ, ЧОВЕКОЉУБИЕ... СРЕЌЕН СУМ ШТО ЌЕ ЗАВРШАМ ВО ПРВИОТ КРУГ ОД ПЕКПЛОТ, ЗА РАЗЛИКА ОД МНОГУ „ВЕРНИЦИ“ КОИ ЌЕ ДОТУРКААТ ПОДАЛЕКУ ОД МЕНЕ. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
retko komu priznavam tuka na forumov a tebe denes moram vidis- ti nesvesno si dal dokaz deka gospod nepostoi inaku so glupi pravila bi kreiral a prema niv da se najdes vo pekolot da postoel Bog ne bi imalo takvi glupavi pravila Изменето од anakin - 09.Март.2008 во 15:41 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕКОГАШ И ЈАС ГИ СМЕТАВ ЗА ГЛУПИ, НО ТИЕ МИ ВРАТИЈА ДЕЛ ОД СПОКОЈСТВОТО.
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДА ВЕРУВАШ ВО БОГА
ЗНАЧИ ПОД СИЛА НА СТРАВОТ ОД НЕГО ДА БИДЕШ МОРАЛИСТ. ТОА Е ОДРАЗ НА НИСКОРАЗВИЕНА СВЕСТ. ЗА ДА ПОСТАПУВАМ СПОРЕД СОПСТВЕНИ УБЕДУВАЊА, ЗА КОИ СМЕТАМ ДЕКА СЕ ИСПРАВНИ, НЕ МИ ТРЕБА СТРАВОТ ОД БОГА. |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jok ne se razbirame
no nema veze vozi Mishko |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗБОРУВАМЕ ЗА ДВА РАЗЛИЧНИ ВИДА НА ПЕКОЛ И РАЈ
|
|
|
|
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Обично го избегнувам реплицирањето во врска со вероисповед,не сакам да полемизирам,или сум грешно сфатена или воопшто не ме сфаќаат на оваа тема,па да не се испровоцирам или да не испровоцирам некого,темата да добие несакан тек...Jас се раководам според сопствени норми и морални вредности,голем дел од нив се составен дел на Библијата,но и на другите верски книги,само не од страв дека ќе завршам во пеколот...Едноставно,така јас сметам дека е исправно и во тој дух го воспитувам и своето дете...за сега многу успешно.Не ми треба некоја креација на слабоста и незнаењето на човечкиот род за да почитувам други,а и себеси,да не лажам,крадам и убивам,за да го сакам својот ближен како себе,за да не вршам прељуба....Тие морални вредности ги стекнав во моето семејство уште во социјализмот,без да се преоптоварувам со страв од господ,затоа што така треба да биде,затоа што тоа е нормално...Не знам што ќе се случи по мојата смрт,но јас сум си задоволна со својот живот,а пред се со себе...
Изменето од star - 11.Март.2008 во 21:05 |
|
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа што велиш дека по смртта ќе одиш во првиот круг од пеколот, е потврда дека си го читал Данте, инаку голем верник...но човекот не бил таму, туку само дал своја визија за пеколот.Дали атеистите навистина одат таму- никој не знае со сигурност. Од христијанството си ги прифатил етичките норми, што е позитивно.Сторениот грев со намера е грев, ако е од незнаење и не е некој грев. А велат дега Бог е добар и простува. И Тома, апостолот не верувал додека не видел со свои очи. Можеби во тебе спие св. Тома. |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dali ateistite odat tamu ????????????
ateistite neodat nikade isto kako i vernicite samo so ne si pravat iluzii kako vernicite te ne si pravat bajram so mozokot a ti star ich ne se sekiraj dali kje gi isprovociras ili ne koj misli misli a koj ne neka se nervira |
|
|
|
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сакам мои постови да бидат причина за несакани дискусии,навреди...Иако атеист,јас не сакам да омаловажувам и критикувам припадници на други религии,ниту нивните религиски догми и водачи...Јас ги прифаќам и почитувам нивните религиски убедувања,иако не ги разбирам.Па нека пробаат без пристрасност да си ги прочитаат постовите со колкав фанатизам го оправдуваат својот избор,кој и не е избор,наметнато им е со раѓање,со изборот на некој пра-пра...предок,така си се воспитани...
со колкав фанатизам ги критикуваат и навредуваат другите...за одбрана на сопственото(наметнато од родителите и верските водачи) мислење...Се раководат по нивните свети книги? ???? Изменето од star - 11.Март.2008 во 21:06 |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pekolot,...toj e izmislen poradi rajot.
Inaku,...rajot ne bi imal smisol |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne se sekiraj za toa zatoa so go kaza sluzat moi postovi - koi predizvikuvat se i sesto |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e bogati vidis ne mi tekna vo pravo si--- inaku so so bi se plasele golemite za malite se znae -vestrki i zeleni zmejovi i po nekoj monstrum vo plakar osim ako ne e od kompanijata MONSTERS INC |
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |