|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 3132333435 146> |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СИ ГО НАПОЛНИЛА АКОМУЛАТОРОТ, МАШАЛА... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Напишано од Лејди Сатори Величенствено е да и се одземе невиност на девица, да и се допрат за прв пат нозете, да се почувствува свежината на градите и на кожата, која пред тоа не припаѓала, никој врз неа не дишел, не бакнувал, не оставал свои траги. Тоа го мисли и волкот за јагнето, бело е и наивно, колку е вкусно тоа месо, младо, ровко. И ја гледаш како цвет во дивина, како цимет меѓу стари зачини изгледа како убавица од добра позната бајка, и сакаш да ја соблечеш, да ја потпреш на ѕидот, да ја имаш. Кутриот ти, кога сексот нема да биде само добра игра, а таа ќе се навикне на играње! ...QUOTE... ...beshe taa najsjanata zvezda od site na neboto biser koj jas go pronajdov vo okeanskite bezdni...devica...devojka...zena... taa...sonot koj mi se ostvari... ...dve zvezdi na mestoto od ochite nejzini...devica... i kolku poveke vleguvav navnatre, tolku poveke otkrivav i gledav... ...neznost... koja nikogash ne sum ja imal...gletka Angelska... se pochustvuvav za moment kako nizvodno da lebdam... ...osetiv... chisto zadovolsvo... ps.del od poezija od dva avtora-pozajmena i originalno postirana na drug forum...pozdrav do najdobrata poetesa od Makedonija...lady satory:) |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga siviloto ke go obvitka mrakot spasot go naogam sekogas vo ocite tvoi od kade izbiva rozev sjaj. Tvojot dopir me saka, mojot dopir te saka. Se sakame brzo kako da utre nema da ne ima, vo moeto srce e molnja, vo tvoeto grom. Ova e samo eden den od mnogute ispolneti so ljubov i zasekogas ke bides pogolemiot del od mene. |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
30 МАРТ Е ЗАД РИТЧЕТО
|
|
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Осамена
Ја мразам месечината која ми се смее в лице. Таа меѓу толку ѕвезди не разбира како е да си осамена. А кога и мојата душа ќе го напушти моето тело тогаш што ќе бидам јас? Ќе бидам душата или телото? Ако бидам телото ќе лежам сама во мојот кревет под калливата и расквасена почва и се ќе биде исто. Ако пак, јас бидам душата, тогаш ќе се вивнам на небото и заедно со ѕвездите ќе го красиме небескиот свод. Но, се додека сум тука на ова парче земја кај што е пролеана крв и каде што изумрел друг свет за да се создаде овој неблагодарен со мирис на гнилина од бессрамното уништување на веќе уништениот свет ќе копнеам по небеската шир. По месечината која сега без срам се смее и ѕвездите кои танцуваат околу неа. |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakam optimisti...
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ах, па и не сум баш некој голем оптимист. Кажувам како што мислам а не баш како што се осеќам секогаш. Јас знам дека во каква и ситуација да се најдам постои надеж во мене, ама некогаш ми се лизга од рацете. А бе безвеза, но доброто е секогаш што имам на кој да се потпрам.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Забрането овошје
Ноќта се вкоренила во мојата душа. Јас талкам барајќи малку светлина. Нешто ќе заблеска еден миг, А веќе другиот сфаќам дека тоа се Солзите на мојата душа. Трагам по нешто забрането за мене. Трагам по забранетото овошје. Знам дека сите го вкусија. Но, јас не барам грев за да ја столчи Мојата напуштена душа. Реф Ако си забрането за мене Нема да те земам Се што сакам е Покрај тебе да бидам Ако си забрането за мене Нема да те уништам Се што сакам е Покрај тебе да бидам. Пристигнав. Верувај на моите зборови Нема ни лист, ни кора твоја да земам. Ќе оставам се како што беше Само те молам дозволи ми да бидам Потпрена на твоето стебло. Во мене длабоко се вгнездила празнина А само твоето овошје е лек. Посакувам само да ја чујам Мелодијата на твојот мирен ветар Различен од мојата олуја. Реф Ако си забрането за мене Нема да те земам Се што сакам е Покрај тебе да бидам Ако си забрнето за мене Нема да те уништам Се што сакам е Покрај тебе да бидам. |
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како маска свилена на лицето твое
како допир врел кој не гасне од збор како искрено чуство кое ми припаѓа мене како нешто што нема да го заборавам никогаш.... Вистината лежи во таа тајна која твоето срце ја носи како слика во рамка, јас сум ти слика украси ме! Скроти ја таа немирна душа, донекаде очајна а секогаш тешка ако беше ти....почуствував како да беше ти... Во таа темнина низ тие скали, само на тебе мислев. Ноќната тишина само 2 гласа груби ја отсекуваа.... а во мислите ми беше ти...те гледав во небото не те знаев но те знаев....те почуствував без никаков допир. Се предадов а не ме имаше. Знаеш ти! |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali da te molam treba,
da ne mi dozvolis, da ne mi go davas ona sto ocajno mi treba, ona od sto se gubam, ona sto da me natera moze da se zaljubam, zagubam i prepustam na brzacite da me povlecat i odnesat daleku od ona se sto poznavav i mrazev. |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се губам себеси го губам и тлото
Се препуштам на ветерот како на твоите раце уживам во темнината во која ги замислувам твоите очи Не ме отргнувај од себе! Знам ке те барам...не сакам да те нема Остави ме да уживам во она што го носи помислата на тебе Остави ме повторно да се плашам да бидам слаба а сепак силна да бидам цврста а толку мала да те научам да го слушаш и она што не знаеш да ме научиш да бидам и она што не знам јас биди тука! |
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Solza po solza,
reki i ezera bidnaa, son po son sedum kralevstva se rodija, nabrckan na tronot kruna dur mi paga, potpren na prozorec mislam cekori slusam, mislam deka ides. Ovde se me potseka na mene, dali ti kazav, dali te prasav, deka svetov sto go stvoriv crno bel go bidnav vo sivilo sto se preliva, dur te nema, dur te cekam. |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
го следеше секој упатен збор некому или никому
или пак таа сама што си го кажуваше продолжуваше иако ти рече да застанеш ја допираше, не ја повредуваше како есенски лист падна од дрвото толку лесно а ти ја дофати за кога ќе ја фрлиш да останат твоите отпечатоци! Изменето од blueprayer - 09.Март.2008 во 01:40 |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ГО СПОМНАВ 30 МАРТ И НЕКОЈ МАНИЈАЧКИ СЕ РАСПИШУВА. ПА НЕМАМ
ЧЕТИРИ ОЧИ ДА ПРОЧИТАМ СЕ, ЧОВЕКУУУУУУУ |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 3132333435 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |