|
Правила за Велигденски Пост |
Внеси реплика | страница <1 678910 14> |
Автор | ||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Da be liljane i koga se zeme vo obzir deka biblijata bila napisana pred k*ranot i deka hristijanstvoto e postaro se doadja do eden zaklucok - nekoj od nekogo prepisuval- kradel idei..... |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Темата е Правила за Велигденски Пост,не е Правила за Исламски Пост.Ако толку љубиш да мудруваш за Исламскиот Пост,каков е тој и која е неговата суштина,отвори соодветна тема,па со задоволство ќе продискутираме.Вака само ја расипуваш ионака веќе расипаната тема. |
||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Темплариус батали оффтопик муабети,врати се на темава.Да те прашам: ЕвАнгелос јасно направи разлика дека Христијанскиот Пост нема врска со Православниот,мене ова ме стави во дилема па се прашувам зарем не се Православците Христијани? Ако се,тогаш зошто толкава разлика имаат како што сватив од постот на ЕвАнгелос со Христијанството и Христијанскиот начин на постење. П.С. Спореди ги постовите на Мали Симо и на ЕвАнгелос,ќе воочиш гооооооооооооолема разлика.Баш би сакал да го чујам твоето мислење по ова прашање. Изменето од efendija - 08.Март.2008 во 21:46 |
||||
|
||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Hrisitjanin e i katolik i evangelist i pravoslavec i metodist....na site ni e zaednicko deka sme Hristijani.
|
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ок,се согласувам со тебе.Но,не мие јасно зошто ЕвАнгелос и Мали Симо имаат различни ставови за Велигденскиот Пост,а од друга страна двајцата се христијани? |
||||
|
||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Pa bas poradi toa sto pripadjaat na podgrupi, ima razlika pomedju katolicite i pravoslavcite da receme ... da ne ti objasnuvam gi znaes...se nadevam deka me razbiras.... |
||||
Give me your secrets
||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
море џабе везете овде од понеделник коа ке се ставам на пост најубаво и најчисто чуство е постот а посебно причесната.
|
||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ок,те разбирам.Секој сака својата деноминација да ја наметне како единствено исправна и единствено точна.Ти благодарам. |
||||
|
||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ме интересира blueprayer како го практикуваш ти Велигденскиот Пост. |
||||
|
||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
hr.lucky јас само прашав зошто различно толкување и практицирање на иста работа? Ако го земеме постот кај муслиманите,тој е еден и со исти правила и за сунитите и за шиитите.Остај сеа кој е полиберален,не мие поентата во тоа. |
||||
|
||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Гледајки дека постам од 8мо одд. доаѓа некако релативно. Како дете го постев најобично што би рекла јас. значи со масло и јадење. Потоа преминав на пост без масло и последните 10 дена строг пост леб и вода. А оваа година ке одам на пост составен само од овошје и течности....со Бог во мене верувам ке имам сила да ги одржам активни обврските на работа. секогаш велигденскиот пост го сакав и ми беше омилен. искрено со се срце го чекам |
||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А ја пак искрено од се срце ти посакувам успешно да го испостиш овогодишниот Велигденски Пост,и да излезеш од него уште повеќе продуховена. |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 678910 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |