|
Религија и хомосексуалност |
Внеси реплика | страница 123 16> |
Автор | ||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 27.Септември.2005 во 00:18 |
|
Многу луѓе се повикуваат на Библијата, велејќи дека таа го забранува хомосексуалното однесување. Дали е тоа навистина така?
Коментирајте со користење на факти и квоти од Библијата. Држете се до темата. Изменето од Eleni - 16.Декември.2007 во 03:01 |
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
mikus
Сениор Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
religijata e stara
a svetot e sekoj den ponov |
||
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Spored Biblijata da,taa ne opravduva homoseksualno odnesuvnje.
Koj od nas se pridrzuva kon nea.Site na svoj nachin moze vo nea da se pronajdeme kade sto naseto ziveenje negoviot nachin ne go odobruva. |
||
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
||
vatrena
Сениор Регистриран: 04.Јули.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 607 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
moderen..svet...na moderno vreme...religija...nastrana..zivej. .po..sopstvena..volja..zivotot e kratok....
Изменето од vatrena |
||
|
||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prashanje do Rebel......
Te molam da mi obasnish vo koj del od Biblijata pishuva deka se zabranuva homoseksualnoto odnesuvanje? |
||
drakula
Сениор Регистриран: 25.Јули.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 498 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
direkntno Biblijata ne kazuva za nekakva zabrana ama,kazuva za zaednica na maz i zena a nikako pomegu dvajca od ist pol.... mislam deka seto toa e neprirodno
bidejki samiot opstanok na covekot kako covek zavisi od negovoto razmnozuvanje...... |
||
drakula
|
||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tocno za toa se slozuvam Drakula...no dali nekogash si razmislil okolu toa deka sepak onoj koj go stvoril svetot spored Biblijata ako odime...malku si poigral i so prirodata...meshanje na hormoni i taka natamu na neshto shto sepak nie obicnite i ne mozeme da vlijaeme i promenime...gledano od medicinski aspekt...
|
||
drakula
Сениор Регистриран: 25.Јули.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 498 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kolku sum zapoznaen ima rodeni homosekcualci (poremeteni geni) i takanareceni psiholoshki izrasnati vo nezdava sredina i dr.losi okolnosti ...sepak mislam deka toa e neprirodno!!!!!!!!!!
|
||
drakula
|
||
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova e taka |
||
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
||
mikus
Сениор Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nekade procitav deka na svetot postojat 20% so homo sklonosti mislam daka vakov golem procent nemoze da bide nepriroden pa prirodata ne pravi ne menuva ne prisposobuva a nie se branime i ja unistuvame |
||
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tokmu taka mikush.....
sepak e neshto na koe nie ne mozeme da deluvame da branime, da napagame i bilo shto...sepak se ragaat luge so takvi sklonosti...kolku nas ni se dopaga toa ili ne... |
||
drakula
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo deneshno vreme prashanje e veke shto e prirodno a shto ne.. za mene zboram homoseksualnosta e neprirodna,
a toa shto ja unishtuvame prirodata,pa covekot ednistveno zivotno koe skolon na samounishtuvanje |
||
drakula
|
||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Наталија, тоа што го напишав во првата порака е само вовед, а не реков дали се сложувам или не со тоа. Сепак секоја тема треба да има соодветен неутрален вовед (според мене), нели? |
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tocno taka....i jas vovedno pocnav |
||
Внеси реплика | страница 123 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |