|
ПОЛИГАМИЈА |
Внеси реплика | страница 123 46> |
Автор | ||
rose of silence
Нов член Регистриран: 18.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Март.2008 во 23:24 |
|
Местото на Полигамијата во Исламот,Христијанството и Јудеизмот..Би сакал да пласирате ваши идеи околу институтот Полигамија,дали и е потребно на денешното општество Полигамијата или таа беше дозволена само во древните времиња???
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pozz i dobro ni dojde na forumov...
Za ovaa tema od aspekt na islamot e pisuvano, no podocna pak ke pisuvam.... No da gi pottikneme i drugite da pisuvaat, poligamijata na Hristijanstvoto mu e poznata tema...No ete oni neka pisuvaat.... A vo mojot odgovor, ke go iznesam i stavot na islamot za poligamijata denes..... Se citame podocna!!!!!!!!!!1 |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mene kako musliman mie dozvoleno da zemam do cetiri zeni, ama jas nemozam na kraj da izlezam so edna sega sto ja imam, a kamoli uste druga da zemam
|
||
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taka da brat dovolna ti e Edna! |
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Poligamijata VO ISLAMOT E DOZVOLENA NE E NAREDENA! Изменето од Aisha - 07.Март.2008 во 00:07 |
||
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Fala Bogu sto e taka sestro
|
||
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako li im e na tie zeni koga mazot, ako go sakaat navistina mora da go delat so drugi zeni, patem ne uste samo 3, tuku kojznae kolku uste nevencani, ama dobro kaj nas nema haremi
|
||
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Steta ni kaj nas nema......
Uste eden unisten mit! E butel, prasanjeto e upateno kon site religii! Pa odgovori ako pripagas na nekoja od dadenite! Za islamot, ostaj nie ke objasnime. Pa ako si Za Ok, a ako si protiv i togas e OK, se dodeka e toa tvoe logicno razmisluvanje! Pozz |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da ne si im vo koza Cudo e moderniov svet neli? a be nema covek vo zapad a da ne si pravi harem, de so edna de so druga, a pusto mene kako musliman mie zabraneto i da poglednam (strasveno) na druga zena ama bericatvrsan i vaka mie dobro, koj prebaruva i bez ic moze da ostane |
||
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Epa brat,moze ona da go Snajde--Kako bese ?-Aaaa..
Posakala Suta Rogovi Ostanala i bez Usi!! Изменето од Halid ibn Velid - 07.Март.2008 во 00:18 |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a kade i kaj vas nema ? mislev deka zivees tuka vo Makedonija Ako dosega ne si znaela jas sum ateist, pa kako takva nezamislivo mi e da go delam sakaniot maz so druga zena , a kamoli so poveke, kako sto vasata religija dozvoluva, a vie muslimanskite zeni, sakale ili ne mora da se pokorite na toa. Ljiljan edno e da bides so edna zena, pa ja ostavis i odis so druga , a sosema druga rabota e da si imas kup zeni istovremeno |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На нас христијаните ни е заповедано да имаме само по една жена, а и жените да имаат само еден маж.
"Затоа човекот ќе ги остави татка си и мајка си, и ќе се прилепи кон својата жена; и тие ќе станат едно тело. "
(Битие 2:24)
"но заради блудствата секој маж нека си има своја жена и секоја жена свој маж."
(1 Коринтјани 7:2)
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Primorana ne e butel, toa go nema vo Islam.. so sila nisto ne biduva.. I ja se soglasuvam deka ne e isto tea |
||
|
||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A Isus nemalnitu edna. Sto neznaci deka i vie treba bez zeni da bidete.... taka ne optuzuvajte drugi,ako da receme na nekoj Bozji pratenik od samiot sozdatel mu bilo naedeno da postapi kako sto postapil. Vo denesno vreme,mislam deka nepostojat uslovi da se ima poveke od edna zena. |
||
Внеси реплика | страница 123 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |