IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мистерии и астрологија
  Активни теми Активни теми RSS - После смртта...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

После смртта...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 28>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2008 во 09:09
Namesto da zarabotuvam so mojata glava, berberot mi gi sobra ...
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 00:14
После смртта настанува разградување на комплескните органски и неоргански материи и распаѓање на трупот. Ништо повеќе.
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2008 во 17:38
Ne sakam da veruvam deka ova ovde SE, prekratko, pa i macno a koja e i celta?
Кон врв
Afghanistanec Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2008
Локација: Afghanistan
Поени: 42
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Afghanistanec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 15:14
Videte moze ke kazete ovoj Afghanistanec postojano se on nesto , no veruvam vo zadgroben zivot i toa mnogu.Pocnav so toa koga go zagubiv tatko mi . Ne mozev da se pomiram so sudbinata deka go nema veke na ovoj svet , pa se ubediv sebe si kako sto menuvame obleka na teloto , taka dusata go menuva teloto.Videte sto me natera na toa da razmisluvam taka. DEnta koga pocina se sluci slednoto.
Sedime so majak mi vo 8 h , pijame kafe i poglednuvanje vo saatot strelkata na sekundarot zastana pa pocna napred nazad napred nazad i stakloto na saatot (ziden) pukna i saatot prestana da raboti . I den deneska go cuvam saatot. Megutoa e e vazen saatot drugo e . Slusam glas u toj moment , me vikanekoj od nadvor po ime -negov glas luge, glasot na totko mi , izlegov nema nikoj, pak vlegov vnatre , pak isto , glasot me vika. Slusna i majka mi veli te vika izgleda tatko ti nadvor pojdi vidi sto e , izgelda bara da mu pomognes. Izlegov pred kukata , nema nikoj , vo toj moment kapijata brau, vlegov vnatre , velam nema nikoj. Sednuvam i vratata se raspuka-podocno vidovme deka site vrati se raspukani na pola -a novi vrati nema ni mesec kako se vselivme vo kukata.Posle 1 h dojdoa luge da ni kazat deka pocinal na rabota i deka dodeka ispustal dusa go izvikuval moeto ime.Premnogu bev povrzan so nego ne mi bese samo roditel , mi bese drugar pred se. Imam uste mnogu primeri za ova , duri i imav klinicka smrt za vreme na operacija -no za toa drug pat pri ova dodeka go pisuvav sto mi se sluci se potresov mnogu , zatoa sto veke go nema -iako znam deka pak e roden i pak e ziv - e toa mi pravi polesno da se cuvstvuvam-barem malku
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 22:47
MNOGU CUDNO ISKUSTVO .MI MUTI PAMET OVA POVTORNO RODEN, MISLAM NA TATKO TI, OBJASNI NI KOGA KE MOZES ,тага
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
Astra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2008
Поени: 297
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Astra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 23:12
Afhganistanec interesna prikazna.
Blagodaram sto ova go spodeli ovde okolu smrta na tatko ti. Sum slusala za slicni slucki od drugi lugje. Kaj nas vo familija na primer pred da umre nekoj (od na majka mi strana) obicno ni se krsi nekakvo staklo bilo tegla, casha i slicno. Za od kaj tatko mi familijata dosega obicno sum sonuvala deka mi ispagja zab.
No kaj tebe me interesira kako znaes deka e pak roden, odnosno deka pak e ziv tatko ti? Eve i ja s se pridruzuvam kon molbat an aRushka, mozes li malku podetalno ova da go objasnis?
What you see,hear and feel is not always true.
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 23:54

Иако ми се има и мене случено еден (у ствари повеќе) чуден феномен, кој ќе го раскажм во друга прилика - јас сум СКЕПТИК. Додека не дознаам со сиурност (ако е тоа воопшто возможно) I'll remain silent!

Кон врв
bond....james b Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Ноември.2006
Поени: 850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bond....james b Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 00:38
ma ,nema vrska...................ako stvarno ima nesto................toa ke im se javuva na site ili barem na poveketo ,a ne samo na poedinci.
You live only ONCE!
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Afghanistanec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 04:27
Vaka ke vi odgovoram .Mozno e da se pocuvstvuva i siguren sum deka sekoj cuvstvuva koga nesto treba da se sluci , samo sto nekoi toa go zanemaruvaat od neznaeje, drugi od strav da gi napravat ludi , treti pak gi tolkuvaat rabotite i znaat i ne se plasat. Liceto sto veli deka na nego ne mu se slucilo nee tocno , postojat mnogu predznaci na pretskazuvanje, ili ke najdete ptica mrtva vo dvorot, ili kuceto nekolku dena po red ke zaviva kako ludo, ili ke ve sece stomakot vo gorniot del na papokot, ili ke se slucate rastrepereni od nisto , ili postojano ke vi se vrtat nekoi misli okolu nekoja spicificna licnost-licnost na koja ke i se sluci nesto , ili ke ve tera se nesto da gledate vo mesecinata i zvezdite i ke mislite na smrt i na nekoe poedino lice ili ke sonuvate neso loso za nekoe lice i toa ke umre.Vo 90 procenti liceto sto treba da umre toa go znae i cudno e no se sprema da go napusti teloto i zboruva za toa najcesto , koga ke umram itn. Me prasavte kako znam deka povtorno e roden, prvo procitajte go prethodnoto moe izjavuvanje polesno mie koga mislam deka povtorno e roden, a ponatamu vi kazav deka imav klinicka smrt. Posle smrtta ne e vednas rajot i pekolot a nitu vo sredina e cistiliste , prvin doaga sudot na koj se odlucuva dali ke odis da se iscistis pa da odis vo rajot ili kolku i da se cistis si beznadezen pa ke odis vo pekolot ili pak ke se vratis dokolku si ostavil nedovrseni raboti. Za vreme na operacijata imav klinicka smrt , traese 52 sek.Tocno se izdignav nad teloto, gledav kako se obiduvaat da me reanimiraat , pominav niz tunel, zena vo crno mi pomogna da go pominam mostot , se iskaciv na planina, ne me cekaa site mrtvi tulu samo onie koi se veke vo rajot , bese samo baba mi i pomaliot brat.Koga se vidovme prvo sto gi prasav a kaj e tato , mi odgovorija a on se vrati , e velam kako se vrati mi velat ke ti se objasni na sudotDojdovme na poljana na sredina blestese svetlina kako sonceto da e na srede poljana i od sonceto eden pat na levo drug pat na desno i patot po koj doagame nie na sredina kako na srede na bukvata t na sostavot da ima soce e taka nesto .A sto da vi kazam luge se slusat zvuci pojaki milion pati , boite pojaki i pocisti isto milion pati , ubo ti e ne mislis na nisto loso , samo od pogledot ne sakas da se vratis nazad iako si go videl teloto sto na pocetok te pravi isplasen.I togas sonceto pocna da zboruva -slusnav glas pocnuva da me prasuva za ime prezime datum na raganje , od kaj sum i od sonceto se pravi ekran go gleam celiot moj zivot od denot na raganje , mislite duri sto mi pominuvale vo glavata i odednas zapira na operacijata ,izgleda dolgo a se slcuva samo za 52 sek. I glasot mi veli izvini po greska si tuka vrati se nazad . Mu velam ama cekaj sakam da prasam kaj e tato , sonceto mi veli tatkoti e pak roden imase nedovrseni raboti a teloto mu bese staro pa morase da go smeni.Togas na toa sonceto na svetlinata mu velam ama jas ne sakam da se vratam nazad , veli moras i me turna nekoja sila -nesto kako energija nesto kako veter koga ti duva vo lice pri viulica ama milion pati pojak .Posle se razbudiv vo soba na intenzivna.Vo momentot koga se razbudiv , se prestana i zvucite i glasovite i razgovorot i se . Slsunav samo sestrata pokraj mene zboruvase so nekoj kazi mu na doktorot deka se osvesti cetvorkava. Posle toa koga me prenesoa na odelenie mi majak mimi rece deka deckoto so koj bev roden na ist den , a koj bese postar od mene samo 5 min, a imame isto ime i posto majka mi nemala mleko me doela majka mu , so koja se zapoznale vo bolnica i zenata ne doese i mene i bratot po mleko , pocinal vo soobrakajka, vo isto vreme dodeka sum bil jas na operacija. Cudno e no vistina e
Кон врв
Astra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2008
Поени: 297
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Astra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 09:36
Afghanistanec, blagodaram za opsirniot odgovor.Izvini sto ne gi procitav prethodnite tvoi postovi. Te prasav za ovie raboti bidejki imav nekoi slicni iskustva.
Smrt:
Se sonuvav deka sum umrela vo soobrakjajka.Potoa mojata dusa go napusta moeto fizicko telo, bukvano vo sonot gledam kako mi se odvojuva od teloto, potoa se vrtkam malce naokolu zaedno so drugite dusi i zaminuvame na drugata strana. Na drugata trana me precekuvaat nekoi maz i zena, mestoto deluva kako neutralno, ni raj ni pekol.Tuka mi zavrsi sonot.
povtorno ragjanje.
Imam pocinata baba. Posle 2-3 godini od nejzinata smrt ja sonuvam kako malo dete, a pred skoro vreme ja sonuvav kako tinejdzerka. Presmetuvav kolku ima od nejzinata smrt do denes i vozrasta ogovarase za tinejdzer. Dolgo nemozev da svatam sto znacat ovie sonista i na kraj zakluciv isto kako tebe deka se ima povtorno inkarnirano/rodeno na zemjava.Zakluciv deka dusevnata/emotivna povrzanost ostanala i pokraj promenata na fizickoto telo. Znaci sevo ova e slicno kako vo tvojot slucaj.
What you see,hear and feel is not always true.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Afghanistanec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 12:44
Se slozuvam so tebe Astra , celosno .
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 12:50
Originally posted by Afghanistanec Afghanistanec напиша:

Vaka ke vi odgovoram .Mozno e da se pocuvstvuva i siguren sum deka sekoj cuvstvuva koga nesto treba da se sluci , samo sto nekoi toa go zanemaruvaat od neznaeje, drugi od strav da gi napravat ludi , treti pak gi tolkuvaat rabotite i znaat i ne se plasat. Liceto sto veli deka na nego ne mu se slucilo nee tocno , postojat mnogu predznaci na pretskazuvanje, ili ke najdete ptica mrtva vo dvorot, ili kuceto nekolku dena po red ke zaviva kako ludo, ili ke ve sece stomakot vo gorniot del na papokot, ili ke se slucate rastrepereni od nisto , ili postojano ke vi se vrtat nekoi misli okolu nekoja spicificna licnost-licnost na koja ke i se sluci nesto , ili ke ve tera se nesto da gledate vo mesecinata i zvezdite i ke mislite na smrt i na nekoe poedino lice ili ke sonuvate neso loso za nekoe lice i toa ke umre.Vo 90 procenti liceto sto treba da umre toa go znae i cudno e no se sprema da go napusti teloto i zboruva za toa najcesto , koga ke umram itn. Me prasavte kako znam deka povtorno e roden, prvo procitajte go prethodnoto moe izjavuvanje polesno mie koga mislam deka povtorno e roden, a ponatamu vi kazav deka imav klinicka smrt. Posle smrtta ne e vednas rajot i pekolot a nitu vo sredina e cistiliste , prvin doaga sudot na koj se odlucuva dali ke odis da se iscistis pa da odis vo rajot ili kolku i da se cistis si beznadezen pa ke odis vo pekolot ili pak ke se vratis dokolku si ostavil nedovrseni raboti. Za vreme na operacijata imav klinicka smrt , traese 52 sek.Tocno se izdignav nad teloto, gledav kako se obiduvaat da me reanimiraat , pominav niz tunel, zena vo crno mi pomogna da go pominam mostot , se iskaciv na planina, ne me cekaa site mrtvi tulu samo onie koi se veke vo rajot , bese samo baba mi i pomaliot brat.Koga se vidovme prvo sto gi prasav a kaj e tato , mi odgovorija a on se vrati , e velam kako se vrati mi velat ke ti se objasni na sudotDojdovme na poljana na sredina blestese svetlina kako sonceto da e na srede poljana i od sonceto eden pat na levo drug pat na desno i patot po koj doagame nie na sredina kako na srede na bukvata t na sostavot da ima soce e taka nesto .A sto da vi kazam luge se slusat zvuci pojaki milion pati , boite pojaki i pocisti isto milion pati , ubo ti e ne mislis na nisto loso , samo od pogledot ne sakas da se vratis nazad iako si go videl teloto sto na pocetok te pravi isplasen.I togas sonceto pocna da zboruva -slusnav glas pocnuva da me prasuva za ime prezime datum na raganje , od kaj sum i od sonceto se pravi ekran go gleam celiot moj zivot od denot na raganje , mislite duri sto mi pominuvale vo glavata i odednas zapira na operacijata ,izgleda dolgo a se slcuva samo za 52 sek. I glasot mi veli izvini po greska si tuka vrati se nazad . Mu velam ama cekaj sakam da prasam kaj e tato , sonceto mi veli tatkoti e pak roden imase nedovrseni raboti a teloto mu bese staro pa morase da go smeni.Togas na toa sonceto na svetlinata mu velam ama jas ne sakam da se vratam nazad , veli moras i me turna nekoja sila -nesto kako energija nesto kako veter koga ti duva vo lice pri viulica ama milion pati pojak .Posle se razbudiv vo soba na intenzivna.Vo momentot koga se razbudiv , se prestana i zvucite i glasovite i razgovorot i se . Slsunav samo sestrata pokraj mene zboruvase so nekoj kazi mu na doktorot deka se osvesti cetvorkava. Posle toa koga me prenesoa na odelenie mi majak mimi rece deka deckoto so koj bev roden na ist den , a koj bese postar od mene samo 5 min, a imame isto ime i posto majka mi nemala mleko me doela majka mu , so koja se zapoznale vo bolnica i zenata ne doese i mene i bratot po mleko , pocinal vo soobrakajka, vo isto vreme dodeka sum bil jas na operacija. Cudno e no vistina e

Момче, ова навистина тебе ти се случило? Леле ме наежи цела!
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 22:28
TI BLAGODARAM AFGHANISTANEC ZA TVOETO OPSIRNO OBRAZLOZUVANJE I SE sl*gAM SO TEBE ,JAS TOA BI GO NAREKLA PRATENJE NA ZNACI,DEKA ZA SE POSTOI INFORMACIJA SAMO TREBA DA ZANAES ,MOZES DA JA PROCITAS.
VO MOETO SEMEJSTVO SE SLUCI TRAGEDIJA.MESEC DENA PRED TOA NASETO KUCENCE KAKO DA SE RAZBOLE,BESE TAZNO, NE JADESE,MNOGU TESKO SE DVIZESE I SITE MISLEVME DEKA E NA KRAJ  NA ZIVOTOT. NO PODOCNA SVATIV DEKA KUCETO IMALO PRETCUVSTVO ZA NASATA TRAGEDIJA I JA TOLKUVAM KAKO NEIZBEZNA ZA DA MOZAM DA PRODOLZAM DA ZIVEAM.
USTE EDNAS, BLAGODARAM AFGHANISTANEC.
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 23:20
Афганистанец,ме наежи,ме растажи,ме охрабри.
Го немам доживеано твоето искуство со клиничката смрт и за тоа не можам да дискутирам,но можам да потврдам за предзнаците и претчувствата околу некоја несреќа.
Татко ми почина.Бев многу блиска со него.Во моментот кога починал-осетив некоја вознемиреност,моментна-од ништо предизвикана и осетив-како ли да објаснам да ме сватите-би го рекла тоа како прерипување на срцето,некое чудно чувство како срцето да ми се преврте одозгора-надолу.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 28>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 1,277 секунди.