|
Духот на Вистината |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | |||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Pak li se vrakjame na temata za trojstvoto i Bozhestvenata Priroda na Isus...?
Ne vi stana dosadno da se prepukuvate tuka na taa tema i na kraj sekoj so svojot stav da si ostane? Muslimanite - mora da razberat deka nie go razbirame trojstvoto. Mnogu e apsurdno nekoj da me ubeduva mene deka ne go razbiram, zatoa shto imam dovolno svest i sovest, sum imal mozhnost sam da izberam vo shto kje veruvam i kako kje veruvam. Imam dovolno obrazovanie i znaenje za da mozham da razberam za shto stanuva zbor. Toa shto vie ne go razbirate ili potochno recheno - ne go prifakjate, si e vasha rabota, nikoj ne bara od vas! Ako go prifatevte, kje bevte Hristijani, ama vie se odrekuvate od toa, zatoa, ste muslimani. Ako nekoj Hristijanin ne mozhe da go razbere trojstvoto i prejde vo Islam, kako shto mnogu pati kazhuvate deka e sluchaj, srekjen mu pat... ne znam toa kako kje mi povlijae na mene, koj sum go razbral trojstvoto... Hristijanite - mora da razberat deka nema nikakva logika da se vleguva vo diskusija za trojstvoto so muslimanite, ne samo zatoa shto ne go razbiraat, a zatoa shto ne sakaat da go razberat. Kolku i da im objasnuvate, tie kje ostanat na stavot koj go imaat. Kolku i da zboruvate za Bozhjata Priroda na Isus, pak kje tvrdat deka e samo chovek i deka Biblijata ne e Sveta Kniga (osven vo sluchaite koga im treba da potvrdat neshto vo k*ranot), i djabe kje si go izgubite vremeto vo objasnuvanje... |
|||||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Daija - ako ushte ednash ja navredish Svetata Kniga na Hristijanite, kje dobiesh ban. Ova ti e vtora vekje opomena od mene. Vo red e shto ti ne ja pochituvash kako takva, no ne gi povreduvaj verskite chuvstva na drugite!(od Zidarski) Zidarski-Zosto ne go Opomenuvas ovoj,od ista Krvna Grupa,so sve..Ili toa na Kompliment Licet za k*ranot a ???Da be zaboraviv ,Daija Musliman e,a ovoj Templarov Hristijanin e .... Znaci vam vi se dozvoluvat se i sesto da kazete za Islamot i k*ranot,a nie ne smeeme,poso odma Ke ne najdet Sudbinata od Efendija.. Neli se drzevte na edno pravilo,koe Mesi sekogas go posocuvat.Nikoj od nikogo ne e posuperioren zaradi verata ,rasata i nacijata..Znmaci Zidarski,ne da bidete so dve Lica.Bidete ramnopraven..Nemoj da mi kazis deka ne si go zabelezal ova so go pisal Templar. |
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
zidarski e verojatno najkorektniot moderator sto imam sretnato do sega. Ako toj posochi deka nekoj treba da se koregira, togash veruvaj deka e taka. Mozhebi tebe vo momentot na ti izgleda taka, no veruvaj, taka e. Site se opomenuvaat koga ke minat odredena granica.
Ne tolerirame nikoga, a da ti kazham deka ponekogash i nie moderatorite se brisheme samite. Изменето од Messenger - 05.Март.2008 во 16:17 |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Templarius, opomenata od zidarski, iako ne e upatena direktno do tebe, kako sto zabelezhuvash so naveduvanjeto na citatot vo koj se naogja i tvojata replika, vazhi i za tebe.
|
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Mesinger,jas neznam kakov e Zidarski i kakvi sve Vie,poso od forum se znaeme i nemozeme da sudeme koj kakov e ... No na Forumov sudeme eden za drug od ona Sto go Gledame i citame vo Postovite..Taka da jas tuka sudam,od ona sto go citam....Eden e Osuden za navreda na Biblijata,a drug e Heroj za navreda na k*ranot.. |
|||||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
I zosto sekogas mora da se opomenuvaat Hristijanite,koga vece ke vi se dade do znaenje,deka napisale navreda za Islamot,zosto ne se opomenuvani pred da se dade primedba od Musliman??Znaci ako nikoj od nas ne dade [Primedba,nema Opomena?? Ova mi lici Licemerno.. |
|||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Halide - stvarno ne go vidov ovoj post i se izvinuvam! Inaku Templarius mozhe da ti kazhe samiot - go imam opomenato i nego i toa mnogu postrogo otkolku bilo koj musliman i toa bash zaradi toa shto e hristijanin...
Ta - Templarius - bez lichni kvalifikacii i bez kvalifikacii na nechija sveta kniga! Shtom nekoj veruva vo edna Kniga, togash taa za nego e Sveta. Shto sekoj od nas misli za tugjata kniga, toa si e nasha rabota, pochit mora da ima! |
|||||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Kaj be ti ziuvas???Oto Von Bismarck,Gorg bernard So,oVIE NE SE pOZNATI?? Aza Hrista,da sakam,da mi navedis,I toa Rado!!! |
|||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Halid - nema potreba da se pishuva tuka za nauchnici koi veruvale vo Hrista - imash cela tema za toa - pogledni tamu.
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |