|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 2829303132 146> |
Автор | ||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЗБУНУВАЧКИ СЕРИОЗНО Изменето од majstorce62 - 04.Март.2008 во 12:07 |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Well...zosto tolku negativni komentari vo vrska so podelbata? Imase reakcii od clenovite vo vrska so poezijata napisana na drug jazik i morav da reagiram. Zal mi e, ne mozam na site da im ugodam (a se trudam, veruvaj mi)
|
||
kuliraj
|
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.......interesno,,,,interesno,,,, kolku e ubavo 4ustvoto koga ti e dozvoleno.........no neli sepak toj shto pro4ita pro4ital,,,koj ne ne
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
si se razbrav jas so Majstorce...i toa e toa
|
||
kuliraj
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДА,ДА,ДА...
ЗА ДВЕТЕ ПО ЕДНА |
||
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ke te miluvam,
bez da znaes, ke te sakam i koga nema da sakas, za tebe kako sonce ke gream, za tebe kako strazar ke bdeam. Kade i da si, koga i da si, zbuneta ke bides, dur ne se prepustis i naviknes na celata mok sto povrzuva bez nuzna fizika tuku so cista eterija. Zvezdata sto ne povrzuva sekogas ja poglednuvam mislejki na onoj den koga na nea ke se najdeme, i zasekogas ostaneme slobodni kraj izvorot bez nikakov posed, bez nemir i so cista strast. Utrovo buden ke go docekam, zosto dogovoreno so tebe imam, a samo pretcuvstvo ke imas deka ne si tamu kade si dur utroto novo ne te vrati, onamu kade zastana, pred orelot da te grabne i odnese vo visinite. |
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ne se sekirajte, nikoj ne zivee od poezija u MK... |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali vreme e da zamolknam
i tivko vo fantazija da lebdam, dur da se ubedam deka patot edinstven e kon zelba moja sustinska, deka samo togas go imam ona sto sakam, a zar vazno e, zar voinot na bitki site se sekava, togas koga deluva i ne misli, zar voinot ne sopre iljadnici demoni golorak i resen. Macot go polozuvam pred tebe, so navednata glava i pokoren, site pobedi bezvredni se vo sporedba so velicinata tvoja, site nasmevki bledi bile pred da znam za tebe. |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
УТРА ПОД ПЛАНИНАТА
Твоите усни и денес се будат надрочени од медовина, од онаа истата со која што пчелите ги полнеа сотовите во кошниците на дедо, кога одеше наутро на изворот под спокојните брези над малата куќарка да ги симнеш од образите личните јаболчиња на последниот сон, а росата се повлекуваше меко во корењето на зелените треви, плашејќи се да не ти ги извалка табаните од алабастер и прегладнети воздишки. Сенките на утрата под планината по кој знае кој пат ја играат истата претстава во сала без публика а јас сеуште ги хранам прегладнетите птици на неспокојот со трошки засушени водишки, како и тогаш, и оној ден кога ја однесе со босите табани сета роса од ливадите под планината, оставјќи ги во окото на изворот румените јаболчиња на последниот сон. Твоите усни и денес се будат Надрочени од медовина, А јас, гладен – прегладнет, Го живеам животот во старите утра Под планината. |
||
|
||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tvoite usni crveni go zarat utroto,
poluotvoreni so vozdiska kako povik, so nadzir na oci nasmeani niz trepavici koi povikot se povtoruva. Me prasuvas dali mi e studeno, gledajki me kako se tresam, me prasuvas dali sum zeden dur podgoltnuvam so suva usta, me prasuvas dali pregratka mi treba dur se spremam za skok kako diva zverka plenot sto go gleda. |
||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Приказна
Секоја вечер се враќаш здробен а јас се радувам што уште си цел. Детето прашува „Што работи тато?“ „Тато го спасува светот.“ „Тато е Супермен? Спајдермен? Бетмен?“ „Не, тато е изморен.“ И додека на рамо ми заспиваш Ти мојот свет го спасуваш. |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ТВОИТЕ ОЧИ
Твоите очи - заод во кој истекуваа сите неизгреани сонца од моето срце, кога се учевме да љубиме; мрестилиште во кое се спаструваа немите МРЕНИ на преѕемнатите зборови; глоѓосана постела за сите заобиколени вистини и измислини невистини, за сите кртици на бессонот, на рассонот, недосонот... Ги чуваш ли уште во нив дивите одблесоци на игрите што не ги доигравме, што само ги замислувавме – недоделкани за љубов, преголеми за прескакулица, или сал повтор се раѓаш од болното завивање на штавените времиња, за да ме мачиш ? Изменето од majstorce62 - 05.Март.2008 во 15:56 |
||
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МНОГУ Е ЈАКА... БРАВО! |
||
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ах сине на мајка
пред да те родам се набив на шајка толку многу болеше а петлето на крсто ((комшијата) кук*рикаше да знаеш колку тешко ми падна останав со во сурат јадна и таква ја надената и трудна останав до сабајле будна веке ни памет не ми иде што ме снајде и што ке биде посветено на синот мој |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Внеси реплика | страница <1 2829303132 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |