|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 2728293031 146> |
Автор | ||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДОМАКИНКА
На калина Од маката зрно слатко да извадиш и гостите да ги ги дочекаш, да ги добросаш, да ги нагостиш, гостите немирни и палави како скокалци стаклени шарени, џиџитлии, самобендисани, неујдисани, по плочникот на трпението раскокани, наорлени, разјарени, непазарени, и никој фала да не ти рече! Изменето од majstorce62 - 01.Март.2008 во 10:15 |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
БАКНЕЖИ
На Монушка Бакнежи од солзи со медовина низ солта... Бакнежи од болка, бакнежи од изѕемнети ѕведи на небото на кое треперат преплашените препелички на неизвесноста... Бакнежи - како печат на ненапишано писмо до непознато другарче, како стих од балада за сонцељубивите што со сокот на младоста испишале светли страници на пергаментот на историјата... Бакнежи, бакнежи, бакнежи... Пчели без џвало, змијулчиња без заби, непресушени извори на мајчино млеко, распрвкани пеперутки на сонцето во ветрот на човекољубието.. Бараат срце за да свијат гнездо – Срце, поголемо од моето. Изменето од majstorce62 - 01.Март.2008 во 17:47 |
||
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Utro e sega,
golemi jajca od kokoska mala, cudo epten golemo. Istite lajna cekaat, da nagazime na niv, istite faci kiseli kako generali strategija sega pravat, od koja strana denes noz da ni zarijat za agolot da go fatat od kade ke krvarime povecko, za gnasni dusi nivni zedtta da ja zagasat. |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
АМАНЕТ
На Монушка Пред иконата на светиот Фануриј кога стоиш, со свеќа тивкотрепетна, бела, побела и од кожа на совест на бебе, не спомнувај го само името на утрешниот испит - милиони души, од светлото му око Светителско, немиросани што останале, чекаат прежеднето на тебе името да им го запомниш, извор среде пустина да ископаш, на прадедедовците кај што солзите се таложеле, со црпалка од првовенчана мисла благослов да нацрпиш за племето многустрадно... Во иконата на Светиот Фануриј ликот спокојно ти се прелива со мислата што ги бара корените на достоинството во црните ветришта на триш поцрните векови, кога филмот на иднината го цензурирале со трозаби камшици – братољупци секогаш без крај и секогаш со нов почеток и со нови страданија... Таа мисла првовенчана, тој топол оган што со галовки срце разигрува, ќе има ли место во неа за сите прежеднети, за сите прегладнети, за многустрадните и себененајдените, кога во друг светител ликот ќе го огледуваш? |
||
|
||
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е не ја давам мојата поезија...Не дека е нешто посебно или пак дека не чини,ама таа си е само моја!Увид во неа имаат само одредени личности или ако сакам да ја читаат сите,прво ќе ја издадам.Кој ми гарантира дека некој паметен(не мора да е член на форумов,може и гостин) нема да си ја присвои за своја?Затоа ќе пишувам овде,само на другиот пост,туѓа поезија што ми се допаднала.
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е, арно...
|
||
|
||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ee, ispadna deka nie ovde, gjoamiti poiskusni, aber si nemame od biznis. ako, STAR, ubavo pomini si na veridbata. Pazi, ako ti ja objavat cestitkata da ne ti skratat od honorarot. |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ФИЛМАЏИКА, ЗШ МИ ЈА ПЛАГИРАШ МИСЛАТА?
Изменето од majstorce62 - 02.Март.2008 во 16:58 |
||
|
||
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa vidov deka ti taka ladno filozofski pomina preku rabotata i ... se zapaliv |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НЕ Е БАШ ТОЛКУ ЛАДНО, ИМА ДЛАБОЧИНА... |
||
|
||
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ххх
Мојот тажен кловн нурна во толпата. Црвен балон на долга врвка, лебди надмоќно, се клати потсмешливо. Го лажам мојот немир дека е беспотребен. А потоа, Балонот летна ... како воздишка. |
||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Фрлен сум меѓу бездни две што во мракот се гостат со тела. Осамнав како догорена свеќа што копнее по вчерашен пламен, Подготвен сум да заспијам во кутивче од кибрит. Не сакам да сум само заборавен дожд што еднаш ти спиел на трепките. Не сакам да сум само туѓинец со кого чекаш да светне зелено семафорско светло. Не сакам да сум само покажување со прст кој брои соѕвездија. Не сакам да ме ставиш во твоето дрвено ковчеже за спомени со натпис: НЕВАЖНО! Изменето од Quentin - 03.Март.2008 во 21:21 |
||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Krila
Odrezi krila jer,to shto mashesh nije let. ja dobro znam te, ti uvek kazesh, ovaj put je zauvek sebe lazesh svaki put kad propadash uzalud bezish,a samo meni pripadash. odrezi krila,i pad se broji kao let. poseci trnje jer,da se branish ne ide. te tvoje ochi,ochi bez sjaja vec dugo nishta ne vide. ja na dlanu chuvam tvoju liniju pusti ljude da u prazno prichaju poseci trnje jer,chuvam zvezde za tebe. ja te poznajem zato ostajem i u bajke josh verujem. znam da zaplachem da te dobijem i da pomislish ljubav je to. josh na dlanu chuvam tvoju liniju pusti ljude da u prazno prichaju poseci trnje jer,chuvam zvezde za tebe. |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znam sto sakam
i znam sto treba da se saka, a taa e edna od dobrite strani na svetot, kade covek da bide uziva, kade angelite odmaraat, a taa lelee kako oblace nasmeano dokazuvajki deka zivotot, zaluden sepak ne e, dokazuvajki deka idninata e tuka i deka nadez sepak ima. Nikakva somnez nema, nikakava gorcina dur e tuka, a boli, boli koga ja nema niz pustina dur gazam, megu kaktusi, trnje i po nekoja zverka. Iako eden sum od grablivcite pustinski, no so razlika edna koja me dvoi i koja me vkrsti so patot so bitie nebesno edno koe ne znaese deka e takvo, naivno i nezno, koe ne znaese drugo nisto, sem da saka i pozlati ona sto ke dopre. Koga galamata ke stivne i oblak od peperutki so bogati boi ke se pojavi znam deka doaga so nejziniot necuen cekor zaedno so spektarot na site radosti, zaedno so vidlivosta na nevidlivoto, so iskazanosta na neiskazanoto. Znam deka sekogas ke ja cekam makar do drugiot ili tretiot zivot, znam deka toa e utre vo ocite na vecnosta i relativnosta, znam deka e moja na vozmozen ili nevozmozen nacin, znam deka ova bilo i deka pak ke bide. Изменето од zbunet - 04.Март.2008 во 10:25 |
||
Внеси реплика | страница <1 2728293031 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |