IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 213>
Автор
Порака
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 22:47
drago moe malo novace...ni vremeto nekogas ne moze da gi zaleci najteskite rani...Ako e taka...ke zaboravevme na Buk*reskiot dogovor..i na toa kako ja rasparcija Makedonija....ranite ne se lekuvaat..moze da se prikrpat..no cesto doaga i do infekcija..stotogas?...i ne zaboravaj...ISTORIJATA se POVTORUVA плазењеплазење
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 23:10
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

drago moe malo novace...ni vremeto nekogas ne moze da gi zaleci najteskite rani...Ako e taka...ke zaboravevme na Buk*reskiot dogovor..i na toa kako ja rasparcija Makedonija....ranite ne se lekuvaat..moze da se prikrpat..no cesto doaga i do infekcija..stotogas?...i ne zaboravaj...ISTORIJATA se POVTORUVA плазењеплазење

Секакао деја Историјата се повтроува..за оние кои не ја научиле со време..нели?
Ама ете  досега барем не и јас ...не сум слушнал дека некој се вратил од „вечните„ ловишта..
А ти заправо и зборуваше за некоја тамо замината..пред две децении
намигнувањетага
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 00:37
ehhh,JUGOSLAVIJA!мечтаење
sto znaat ovie pomladite sto e zivotзбунетост
imaat drzavicka ne pogolema od 200km popreku i uzduz
otisle 5pati na frcparada na gradiste i mislat deka se znaatхи,%20хи...

ajmo, drugovi i drugarice ima li akcijasi po forumov?
bi sakala ako ima da se javat i da kazatголемо%20гушкање

posto neznam dali imam pravo kako relativno nov clen da otvaram temi a i ne bi znaela kade da ja smestam bi zamolila nekoj od postarite clenovi da go napravi toa mesto mene pa da podobjasnime na pomladive kako toa nie bevme "ugnetuvani"
apce
Кон врв
Ra Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Март.2008
Локација: Slovenia
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 08:21
Јас бев на сојузна работна акција...
За кога? - За народ!!!
За кога? - За партију!!!
За кога? - За Тита!!!
Ураааааааа!!!!!!

Изменето од Ra - 01.Март.2008 во 08:22
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 11:44

ТОА БЕШЕ ДЕМОКРАТИЈА БЕ ЛУЃЕ ! Ова сега е тешко срање (извенете за изразувањето)! Ама тркалото се врти. Еден ден ваљда ќе сватат сите дека нема подобар систем од СОЦИЈАЛИЗМОТ (не комунизмот, каков што го сваќаат овие денешниве "патриоти" кои употребуваат некои изрази како "комуњари", a што не знаат ни што значи тоа). (Сакам да дадам до знаење дека не сум ни СДС-овец, ниту ВМРО-овец, ниту пак било каква друга "овца") Се што беше добро растурија и едните и другите мамичето нивно...

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 11:46
nie ne ziveevme vo komunizam ..... ne znam samo od kade ideja za takvo nesto ? ..... kako toa komunizam a site pasosite gi imavme doma i odevme kade i koga sakavme ... bez vizi големо%20гушкање големо%20гушкање големо%20гушкање
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 12:20

Па и комунизам да било бе братче или како сакаш наречи го, добро било. Не знам што толку овие капиталистиве (посебно Амери'ка и Енгле'ска) толку се усраа од тој систем!

Кон врв
kurtesi Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Февруари.2008
Локација: Austria
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kurtesi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 12:32
Diogen kako ne mozes da svatis Jugoslavija ne se raspadna so dekret narodite vo nea ja rasturija
i si sozdadoa nacionalni drzavi ako se raspadnala so
dekret koj e toj kazi nikoj osven tebe ne znae
nostalgijata sto ja imas samo ke ti ostane a ne e ubavo da plukas na Makedonija,ma kako i da ja narecat toa e moja tatkovina.
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 14:00
Originally posted by k*rtesi k*rtesi напиша:

Diogen kako ne mozes da svatis Jugoslavija ne se raspadna so dekret narodite vo nea ja rasturija
i si sozdadoa nacionalni drzavi ako se raspadnala so
dekret koj e toj kazi nikoj osven tebe ne znae
nostalgijata sto ja imas samo ke ti ostane a ne e ubavo da plukas na Makedonija,ma kako i da ja narecat toa e moja tatkovina.

..Koj pluka po Makedonija be imbecilu eden  (sega se iznervirav).....Sum povtoril i pak ke kazam...Jas sum Makedonec...toa mi e vo DNK-ta...ti da ne si pogolem Makedonec od mene?....Ke bidam dosaden,ali izgleda ne si procital pa samo seres tuka..Tatko mi za Makedonija i Makedonskata kauza na 13 godini ima lezeno zatvor vo Idrizovo so Metodija Andonov Cento,i prviot Makedonski poglavar na MPC..Na 16 godini go deportiraat na Goli Otok...i u site knigi za Goli Otok ke vidis deka pored imet na tatko mi stoi u zagrada (najmladzi robijas na Golom Otoku)....On mladosta ja ostavi po zatvori i kameleoni za ovaa drzava..a sto togas pravese tatko ti?...ja gradese prugata Brcko-Banoviki?.....Zatoa nemoj da lupas gluposti...ili ako veke sum plukal po mojata zenja MAKEDONIJA...vednas pastiraj i dokazi mi kade bilo toa...toa e takov non-sens..kao sto bi rekol Bora Corba.."pisanje uz vetar"..zatoa ne mi se rasfrlaj ti na mene so Makedonstina tuka,zatoa sto nemas blaga ideja so kogo zboruvas...A toa sto sum Jugonostalgicar...SUM..i ke bidam...Roden sum vo zemja sto se vikase Jugoslavija..koja bese pocituvana od site..so cij pasos se setase sekade...taka da izvini sto me boli..ali toa e moja bolka,moj majmun..ne te teram da go nosish na tvojot grb

Изменето од diogenskopje - 01.Март.2008 во 14:05
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 20:03
Originally posted by apce apce напиша:

posto neznam dali imam pravo kako relativno nov clen da otvaram temi a i ne bi znaela kade da ja smestam bi zamolila nekoj od postarite clenovi da go napravi toa mesto mene pa da podobjasnime na pomladive kako toa nie bevme "ugnetuvani"

Другар-ке АПЧЕ..ова е слободен форум за сите..вклучувајте и тебе..нели?
Де ете и ти ...(по)кажи ни ги убавините за покојната и незаборавната-ти Југа...нели???
Бујрум..кажувај:
пс
Сиот сум претворен во уво...се разбира..
За да видам што се имам(е) пропуштено..????.
намигнувањеголема%20насмевка

Изменето од novace - 01.Март.2008 во 20:05
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 20:11
Originally posted by james dean james dean напиша:

ТОА БЕШЕ ДЕМОКРАТИЈА БЕ ЛУЃЕ ! Ова сега е тешко срање (извенете за изразувањето)! Ама тркалото се врти. Еден ден ваљда ќе сватат сите дека нема подобар систем од СОЦИЈАЛИЗМОТ (не комунизмот, каков што го сваќаат овие денешниве "патриоти" кои употребуваат некои изрази како "комуњари", a што не знаат ни што значи тоа). (Сакам да дадам до знаење дека не сум ни СДС-овец, ниту ВМРО-овец, ниту пак било каква друга "овца") Се што беше добро растурија и едните и другите мамичето нивно...

Веднаш се забележува оти не си никаква „ОФЦА„ ..со оглед на косата која ти преовладува на твојот аватар..
Кон врв
Ra Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Март.2008
Локација: Slovenia
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 02:58
Море, кој што сака нека каже..супер беше..
Стандардот висок, немаше визи за никаде, голема слобода...
Се казнуваше малце за антикомунизам, и многу повеќе за национализам...
Тогаш, тоа го осудував..
Сега, кога на своја кожа гледам кои се резултатите на национализмот...Тито имаше пораво 100%
Едино не се слагам со Тито по шиптарското прашање.
Мислам дека грешка беше што во Абгуст 1968 го смени Ранковиќ, оти, тој ако продолжеше, до 1980 немаше да има шиптари во Македонија и Црна Гора а на Косово сега ќе беа помалку од 15%
Бевме поштувани од буквално цел свет, осма воена сила во светот, лидер на неврзаните...
Тито кога умре, имаше 7 дена жалост...во Алжир имаше 40 дена...
Ај сега де! Ако умре Црвенковиќ, колку дена жалост ќе има во било која странска држава?
Ете, тоа ти е...

Изменето од Ra - 02.Март.2008 во 03:00
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 12:56
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by apce apce напиша:

Другар-ке АПЧЕ..ова е слободен форум за сите..вклучувајте и тебе..нели?
Де ете и ти ...(по)кажи ни ги убавините за покојната и незаборавната-ти Југа...нели???
Бујрум..кажувај:
пс
Сиот сум претворен во уво...се разбира..
За да видам што се имам(е) пропуштено..????.
drugarce, novace
neznam dali ova go prasuvas iskreno ili pod navodnici? Ama sepak ke ti odgovoram odnosno ke te zaprasam:
dali nekogas taka bez niedna pricina si bil na nekakvo patuvanje niz Juga?
dali si sednal vo voz vo kupe koe e za 6 luge a vnatre ste bile 11 ne deka nemalo mesto tuku samo za da se druzite pa imalo gitara, armonika pesni i skecevi i zezancii i taka ste patuvale Skopje,Zagreb,Knin,Zadar a za seto toa ti bile minimum sredstva?
Dali si bil vo Postoinska  jama toa ti e inace vo Slovenija cisto da protegnes noge
drugarce Novace ako pocnam da ti raskazuvam ke ti se zdosadi citajki
ama bidi siguren deka togas bese mnogu podobro od sega
neznam koja generacija si ama ako si pomlad i ne ja pametis Juga podobro da ne komentiras toa sto nie go imavme vie mozete ZA ZAL samo da go sonuvate
apce
Кон врв
kurtesi Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Февруари.2008
Локација: Austria
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kurtesi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 13:53
POSLEDNA PORAKA DO DIOGEN
PLACKO EDEN
P O K A N A
NA 29.11.2008 GOD
VO SOBOREN HRAM
PANIHIDA ZA JUGOSLAVIJA I ZA JUGONOSTALGICARITE
DRUZE TITO MI TI SE KUNEMO DA SA TVOGA PUTA NE SKRENEMO
IZVINI DRUZE TITO ZABEGAVME ZA MALKU EDNO 20 GOD
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.