|
Дијалектика |
Внеси реплика | страница <1 45678 9> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аиша, извини што доцнам со одговорот. Денешната емисија беше за и околу Библискиот Код, но исто така и се објаснуваше за научните потврдувања за некои од чудата што се наведени во Петокнижието од Библијата.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Таа емисија што си/сум ја гледал е стриктно за Митра кој тоа го копирал од сонцето бидејки се знае кој е постар. Но во ред е тоа е само емисија со малку не сватливи поими ако си од другата страна на гледиштето. А во што ке веруваш тоа е твое право Евангелосе, твој избор и определба , јас си ја сакам вистината а тоа е мое право барем така мислам дека имам право на мое право. |
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немам коментар бидејки не ја гледав. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аааа значи не си бил во твојата црква денес?
|
||
|
||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е сеа више претеруваш , пак ли да ти кажувам дека сум православен х. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не си ти православен. Православните веруваат во преданијата на старите отци, во нивните житија, во одлуките на вселенските собори, во усното предание на црквата и сл.
Ти веруваш во емисијата Дијалектика. Таа е твојот "божји збор" и затоа ја нарекувам твоја Библија и твоја црква. Како што јас одам секоја недела на проповед во мојата црква, така и ти одиш секоја сабота на полноќна проповед пред твојот проповедник - телевизорот
Изменето од EvAngelos - 02.Март.2008 во 03:24 |
||
|
||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И да е така имам право на тоа или ти си сега муслиман па така ти нареди книгата во која веруваш. Неможам да верувам во зграда наменета за перење мозоци и земање на пари од пуста сиромаштија , тоа не е од Бога , бидејки сигурен сум дека кога ја стварал планетава не ја стварал за пари. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така е, се сложувам со тебе. Кој рече дека јас и ти нема да се сложиме во нешто Еве само за тебе, сум ти ја нашол денешната емисија од Дијалектика на YouTube, ама за жал без превод, претпостсавувам добар си со англискиот.
Еве ти линк, ова е првото клипче од вкупно 10. Сите ги имаш на YouTube.
Поздрав и добра ноќ!
|
||
|
||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е сега ме изнасмеа и расположи а ке си одиш.
ОК добра ноќ и на тебе. |
||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде да видиме вечерва што ќе гледаме во оваа емисија. Ке биде за скриените кодови во Библијата
Изменето од Azrael - 08.Март.2008 во 23:53 |
||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали некој ја гледа синоќешната емисија ДИЈАЛЕКТИКА?
Би сакал да знам за што се зборуваше во вториот дел за Библискиот Код.Имаше ли нешто ново? |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве ти линк од емисијата: http://www.youtube.com/watch?v=PQTmSplkm3E&feature=related Изменето од EvAngelos - 10.Март.2008 во 01:49 |
||
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти благодарам комшо. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МАКЕДОН-ФИЛИП, дали ја гледаше минатата Дијалектика?
Доколку повторни си "заборавил", еве ти линк од емисијата: http://www.youtube.com/watch?v=PQTmSplkm3E&feature=related |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |