|
Библија, Куран, Тора??? |
Внеси реплика | страница <1 678910 27> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Па, нека човекот погледа од што е создаден, создаден е од капка семе (сперма) што се исфрла, која излегува меѓу 'рбетот и ребрата."
(Сура 86:5-7)
1. Како што гледаш наведениот ајет не зборува за тоа каде се создаваат тестисите, туки од каде излегува спермата кај мажот.
2. Тестисите, до 7 месец не се наоѓаат кај градите, туку во пределот на абдоменот - многу подоле.
3. Тестисите почнуваат да создаваат сперма кога машкото дете ќе влезе во пубертетот, а не 2 месеци пред да се роди
4. Тестисите кога се наоѓаат во пределот кај абдоменот (значи не кај градите) ОД НИВ НЕ ИЗЛЕГУВА СПЕРМА.
Значи во овој ајет има очигледна противречност со науката.
Сите негови обиди да се оправда проблемот преку преносното значење на овој ајет, создаваат еден куп други проблеми.
За ова Аиша не треба да прашуваш експерти од медицински факултет. За ова треба само да имаш основни познавања од ембриологија и анатомија на машкото тело и, секако, да не бидеш пристрасна кон одредена света книга.
Изменето од EvAngelos - 02.Март.2008 во 02:25 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
te molam prosvetiteli ne bidi smesen
Pa te molam Evangelos do kade ide tvojata omraza za islamot.... ima li granici ili toa te ispolnuva... POSTOI SAMO EDEN QURAN, I STO LUPAS ZELENI I NEZRELI MISLI.... ti si prviot koj naopisal deka ima poveke Qurani. Quranot e objvaen vo 7 vek i negovata objava traela 23 godini. |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pored sebe imam doktor i dobar vernik taka da veruvaj....
ti gresis |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A znaes li kako e napishan??? |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kolku ubavo!!1!
idila... hristijanin go prasuva hristijaninot za Islamot... dvajcata imaat zaednicko Go mrazaaaat |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pocituvana Aisha jas kako milion pati do sega sto kazav pak ce kazam jas ne go mrazam islamot nitu muslimanite zatoa ajde sega ne pocnuvaj,eve, ajde ti mi odgovori?? |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аиша, во кој мој пост ти виде дека јас гаам омраза кон Исламот?
Јас само ги пишувам моите убедувања за Исламот, како што тоа го прават и муслиманите за христијанството.
Дозволи си еднаш да чуеш и критичко мислење за Исламот. Верувај, така многу повеќе се учи. Велат, за да дознаеш кои се и што се од позицијата, прашај ги нив, ама прашај ја и опозицијата
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Според верувањето на муслиманите, мелекот (ангелот) Џибрил му го рецитирал Кyранот на Мухамед во мали порции во период од 23 години.
Потоа, според верувањето ма муслиманите, Мухамед им го рецитирал на Рашудините (правилно водените) и, според верувањето на муслиманите, водел сметка да не промашат некоја буква. И така, според верувањето на муслиманите, е составен Кyранот.
|
||
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pogresen odogvor eve istoriski fakti
k*ranot e vo najgolem del napisan kako 3 ili 4 raka prepisuvana od ustata na raskazuvacot i od razni prepisi ispisani na palmini listovi kamenja i stranici i e sostaven 150 godini odkako Muhamed umrel a toa e 632 n.e. Vo Mishtatu ‘lMasabih glava 3 stoi informacija deka k*ranot e sobran sostaven po naredba na kalifot Abu Bakr a tekstot go sostavil vo edna celina Zain ibn Thabit. Taa kniga dosla vo vlast na Hafsa edna od Muhamedovite vdovici. Posle nejzina smrt k*ranot bil rasparcen po naredba na Mirvan guvernerot na Medina. Najstariot k*ran datira od 790 n.e. i se cuva vo britanskiot muzej. Ne se povikuvajte na onoj vo top kapi muzejot zasto e dokazano deka ovoj vo britanskiot muzej e postar. |
||
Give me your secrets
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Овие па како ги назначуваат , можеби со римски броеви а , к*ран I , II , III , IV, V ИЛИ? |
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Све кажа ама за целта зашто е составен ништо , па кажи ја и неа. |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Templarius - toa ne se istoriski fakti, toa e edna teorija samo. Seushte ne do kraj dokazhana pri toa. Toa shto EvAngelos go napisha, e taka spored muslimanskoto veruvanje.
Aisha - tuku shto proveriv, od epten siguren izvor - testisite ne se formiraat megju gradite i rbetot, tuku se formiraat vo oblasta na abdomenot, vo zadniot del, nakaj bubrezite i potoa se spushtaat nadolu. Ova e od ginekolog informacija i sporedeno so medicinski enciklopedii. Mozhe da navlezeme vo diskusija shto tochno znachi toj ajet, no definitivno ne mozhe da se odnesuva na testisite kaj fetusot. Ne sozdavajte nepostoechki objasnuvanja. Svemirski - vo vrska so Biblijata - na Muhammed k*ranot mu e objaven vo 7-mi vek. Ako "orginalniot" Indzhil postoel vo toa vreme, togash sigurno kje im kazhel na svoite sledbenici kade se naogja, isto kako shto im veli da go pochituvaat. Ili, ako vekje bil spalen, togash kje im kazhel deka ne postoi. Neli k*ranot e direktno od Boga - kako mozhe togash Bog da zaboravi da kazhe takov podatok, a od druga strana da kazhe da go pochituvate Indzhilot...?! Vo vrska so nickot - te molam ne komentiraj povekje, ti rekov vekje - jas, kako moderator, znam koj pishuva pod nick Miralem i pod nick Svemirski... ostavi ja taa tema i pishuvaj si vaka kako shto si... |
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne zidarski se raboti za fakti koi se potvrdeni od istoriski analiticari vo britanija |
||
Give me your secrets
||
Внеси реплика | страница <1 678910 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |