|
Одговор на исламот |
Внеси реплика | страница <1 910111213 20> |
Автор | ||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pak prozvuchuva "drugite se krivi, ne sme nie..."
Nie sme krivi za nasite postapki, kako i sekoj sto e kriv za svoite postapki |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pogreshno si me razbral prijatele. Go navedov videoto bidejki beshe videno od poveketo chlenovi i dobro se poznati slikite od maskiranjeto. Sakav da ve potsetam na toa maskiranje, a ne da gi opravduvam lugjeto koi bea prikazhani tamu. Znachi ako ne sum bil dobro razbran, eve kazhuvam ushte ednash sto mi bila intencijata i ako sluchajno nesakajki sum ve naredil ili sum favoriziral nekakvi usieni glavi , sega vi se izvinuvam. Ako dobro se sekjavash, jas gi osudiv tie fundamentalisti i ekstremisti kako sto gi osuduvam ekstereministite, fundamentalistite, rasistite i site ostanati koi smetaat deka se posuperiorni od drugite poradi svojata nacionalnost, rasa i religija. Toa go kazhuvam sekogash i ke go povtoruvam sekogash, bidejki dodeka ne ni vleze na site vo glavite ke si imame problemi niz svetov i megju nas. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne mi e jasno apsolutno ne mi e jasno zasto bi nekoj kazal voopsto nesto loso za muslimanite ako tie samite ne go provociraat toa. Pa videata koi gi ima na milioni po internet i nadvor od nego sto se tie neli se dokaz????
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne mi e jasno apsolutno ne mi e jasno zasto bi nekoj kazal voopsto
nesto loso za muslimanite ako tie samite ne go provociraat toa. Pa
videata koi gi ima na milioni po internet i nadvor od nego sto se tie
neli se dokaz????
Si se ispobrkal celiot,, kako moze tolku kontradiktoren da si samiot sebesi... pa tebe uste da te isprovocira nekoj musliman i cel zivot ce go pomines vo vredzanje na Islam i muslimanite.. i setaj malce na cist vozduh, ne e dobro da zabeguvas do tolku |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tipicno tipicno ako ne mozes magareto udri po samarot....inaku mene musliman ne moze da me isprovocira...a ti nekako nervozen si mi...agresija e pat po koj poretko se ide zarem ne...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ziva tragi-komika si! Pa ti Templarius od radjanje nosis so sebe omraza kon se stoe islamsko,toa se gleda od kilometar vo tvoite postovi. |
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
So samiot post provociras na omraza...
|
||
Give me your secrets
||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Svedoci sve za teroristicki napadi ???
Imas li podobri argumenti od ovie,na primer za 11/9 Teroristickiot Napad e izvrsen od edna od dve grupi: Grupa 1 : Muslimanite so namera da ja kaznat Amerika zaradi nivnata politika kon Sredniot Istok. Ili....... Grupa 2: Cionskite Teroristi so namera krivicata da ja nafrlat na Muslimanite kako bi ja navele Amerika na rat protiv Arapskoto-Muslimanski zemji. Treta grupa nema Logicki zaklucok 2 Vistinskite storiteli sakaat da ostanat Nepoznati. Ova ni e poznato zatoa sto Bin Laden odlucno go odbiva tvrdenjeto deka toj licno stoi zad napadite i sugerira kako cionistite stojat zad toj napad http://www.public-action.com/911/oblintrv.html vo Arapskite i Muslimanskite delovi na svetot (duri i vo pogolem od Evropskiot) mislenjeto e deka Izraelcite i Amerikancite stojat zad napadite. Cionistite i Amerikancite odlucno odbivaat i tvrdat deka toa go napravija Muslimanite. Kratko receno. Prvata grupa ja optuzuva drugata a drugata prvata. Sto ne nosi na...... Logicen zaklucok 3: Da bi ja izbegnale kaznata na pobesnetite Amerikanci,storitelite treba da najdat Lazna optuzba protiv drugite. So obzir deka grupite bi bile vo golema nevolja dodeka se doznae koj e storitelot logicki e deka vistinskite storiteli dale se' od sebe da bi ja optuzile drugata grupa. Ovoj trik star e kolku i samiot kriminal. Taa serija na lazni optuzbi morala da ispliva odma posle napadite. Sto ne nosi na.... Logicen zaklucok 4 : Ako gi otkrieme laznite optuzbi,go otkrivame i storitelot. Edna serija lazni optuzbi se kako Muslimanite toa go storile. Ke gi zememe vo obzir mnogu cudnite materijalni dokazi koi isplivale nekolku dena posle napadite. 1. Nekolku nedeli pred napadite,zvanicnata Izraelska obavestuvacka Agencija Mosad dopatovale vo SAD kade sto se sretnale so prestavnicite na FBI i CIA. Mosad togas gi obavestila kako se sprema napad na Amerika i kako da vo pozadina stoi Osama Bin Laden i Irackiot presedatel Sadam Husein. Ne gi otkrile ostanatite detali. http://www.telegraph.co.uk/error_pag...questid=807099 2. Posle napadite nekolku dena na golemo se sirese informacija kako Bin Laden faten e na radio branovi dodeka razgovara so negovata majka i kako navodno i rekol deka "nesto golemo ke se sluci" ovaa vest se sirela mnogu po nekoi radio i tv stanici sto mnogu i gi uverila deka storitelot e Bin Laden. Nekolku nedeli pokasno CNN demantirala na pogornata izjava te. deka se raboti za vest vo koja nema nikakva osnova... no mnogu malku go slusnale ovoj demant odkolku sto ja slusnale originalnata dezinformacija. http://archives.cnn.com/2001/US/10/0...nladen.mother/ 3.Nekolku sati posle napadite istraznite organi primile izvestaj za sumnjiv avtomobil koj e ostaven od sumnjiva arapska grupa. Istrazuvacite pronasle priracnik za upravuvanje na avioni (pazi kolku e ova smesno) na arapski jazik. http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/1581063.stm KOLKU SREKNA OKOLNOST 4. Potoa Istraznite Organi naogjaat Kufer koj navodno go "zaboravil Muhamed ata vodacot na grupata". Kidnaperot samoubica zasto samoubica bi ponel kufer vo kuferot nasle k*r'an,kalkulator za potrosuvacka na gorivo,prostalno pismo i nekolku priracnici za upravuvanje na avion,,,, na arapski.http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/1581063.stm KAKVO SREKNO OTKRITIE. 5. Na mestoto kade sto padna eden od Avionite pronajdeno e pismo od eden od kidnaperite http://abcnews.go.com/sections/us/Da...ion010928.html so obzir na toa deka i avionot i patnicite kompletno izgorele... parce kicma od covek vo dolzina od 15 cm e se' sto e pronajdeno od toj avion http://www.mirror.co.uk/news/allnews...siteid=5014 3 megjutoa,ova pismo vo celiot toj pekol,ostanalo ne osteteno. KAKVA SREKA ! 6.Nekolku dena posle napadite,nedaleku od zgradite,pronajden e i eden pasos od kidnaperite... malce podizgoren. KAKVA NEVEROVATNA SREKJA http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/1546927.stm 7. Direktorot na FBI cak priznal deka krazbata na Identitetite na Arapite bila vo vrska so ovie napadi http://archives.cnn.com/2001/US/09/21/inv.id.theft/ duri 7 od 19 "arapski kidnaperi" se i den denes zivi i zdravi a nekoi od niv prijavile deka im se ukradeni pasosite uste 1999 http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/mid...st/1559151.stm 8. Nekolku nedeli posle napadite sledea nekolku pisma so Antraks koi ubija nekolku Amerikanci i od toj napad isto taka stoi deka toa se Muslimani "Smrt za amerika.Smrt za Izrael.Allah e naj golem" Odavna e utvrdeno deka Antraksot doagja od Americkite voeni laboratorii i deka ne e praten od Muslimani http://www.theglobeandmail.com/servl...rce_login=true 9. Pentagon,koj e pod cionisticka kontrola,isto taka dade snimka (od tolku ocigledna LAGA) koja navodno ja pronasle kako bin laden im pratil video traka vo koja priznava deka toj gi izvrsil napadite. Tolku Intelegenten covek koj smislil vakvi napadi da zaboravi video traka vo koja ja priznava krivicata i toa taka lesno da padne vo race na Amerikancite ? Nezavisniot prevod na ovoj ne jasen video materijal bese uste eden dokaz deka e laga. http://www.rense.com/general18/inac.htm 10. Pokasno objaveno e deka vo Pensilvanija e pronajdena uste edna biznis karta od eden od kidnaperite na koja bil zapisan i brojot od nekoj drug kidnaper.USTE EDNA GOLEMA SREKA. Zasto nosele pasosi koga i ne se potrebni za vnatresni linii na letovi ? 11. Na Istoto mesto vo Pensilvanija pronajden e uste eden pasos na pilotot kidnaper... NAVEROVATNA SREKJA ! http://edition.cnn.com/2002/US/08/01/cia.hijacker/ 12. Vo petok,pred napadite,trojca bucni pijani "kidnaperi" (Muhamed Atta i brakjata Al Sehhi) pravat scena za pamtenje vo eden restorant Hollywood vo Florida (zapamtetego malce ovo Hollywood vo Florida) List, The London Telegraph (kako i mnogu drugi izvori) velat: Muhammed Atta,star 33 godini,koj sigurno bil eden od pilotite obucen vo florida i koj go navel avionot na kompanijata American Airlines Let 11 da udri vo zgradata STC negoviot bratucet Mervan i za uste eden Arap za koj se veruva deka bil negov brat,se cini deka prethodnata nok ja provele vo raskalaseno slavnicko raspolozenie. Atta platil 48 dolari za votka koja ja ispile vo tek od 3 sati.Koga vo pijana sostojba pocnal da pravi konflikt i provokacii,menadzerot mu rekol da go plati racunot,koga Atta mu rekol : JAS SUM CIVILNI PILOT Zamislite. Odan Muslimanski vernici fundamentalisti "sehidi" pijat votka 3 sati vo restorant.I dali primetivte kako Muhammed Atta kako namerno mu ja plasira informacijata na menadzerot na barot deka e "civilni pilot" ? 13. Edna vecer pred napadite istiot Atta posetuva eden striptis bar vo Florida vo koj namerno povtorno pravi Buka i uste naglas i preti na lugeto kako im se sprema teroristicki napad.Tie pokraj seto toa zaboravaat i eden k*r'an vo toj bar. Agencijata na FBI izvestuva 14 septemvri. Tie trojca naglas gi izjavile nivnite anti-americki cuvstva i zboruvale za skoro krvoprolevanje den pred napadite,izjavuva menadzerot Daytona Beach: "Stalno povtoruvaa kako Amerika e grdo mesto. Rekoa:"pocekajte do utre.Amerika naskoro ke vidi krvoprolevanje"Rekol John Kap,menadzerot na the Pink Pony and Red Eyed Jack's bar. Kap rekol kako sevo ova mu go rekle na barmenot i na nekoi od gostite... ...,"Kap rekol kako gi obavestil FBI deka potrosile pomegju 200 i 300 dolari sekoj,na ples so striptizerkite i pijacki,plakale so kreditni kartici.Rekol deka im dal na FBI racun d kreditnite kartici,fotokopirani vozacki dozvoli,vizit karti koi eden od tie luge gi zaboravil kako i k*r'an koj zaboravile da si go ponesat. Svetata Islamska kniga (za koja Musliman treba da se ocisti da ja dopre) http://www.cbsnews.com/stories/2001/...in311268.shtml OVA E ZA NAGRADA ! Posveteni Islamski fundamentalisti i borci,ne samo sto se napile i igrale so goli striptizerkli,PRED SAMATA SREDBA SO ALLAH. Toj Atta mora da e malku poremetena osoba,neli ? Go "gine" svojot pasos 1999 god. Go "zaborava" germanskiot jazik koga negoviot instruktor go bara za razgovor (vidi clen 11) potoa go zaborava kuferot neposredno pred napadot ( ili vo zaden moment mu padnalo na pamet deka nema da mu treba ? ) pa "zaborava" k*r'an vo sriptiz bar. Pa "zaborava" uste eden k*r'an vo restorant. Pa uste gi "zaborava" priracnicite za upravuvanje na avion,go "zaborava kalkulatorot za gorivo !!!! PA KAKO TOJ COVEK MOZE DA BIDE ELEKTRONSKI INZINJER !!!??? Dragi citateli. Ako vo sevo ova ne gledate deka se raboti za eden organiziran tim cija zadaca im e da so svoite lazni prestavuvanja i namerno obrakanje vnimanie kon sebe obezbedi dokaz za arapskata odgovornost za onoj teroristicki napad- TOGAS SME ILI NAVISTINA GLUPAVI,ILI SVESNO SLEPI. |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Svemirski - ova e za tema politika ili Svet (tamu imash za zagovori sto temi). Kje te ostavam sam da ja kopirash tamu do popladne, a posle kje ja brisham.
Ne me razbiraj pogreshno - temata ti e dobra za diskusija, no ne e za ovoj forum voopshto. |
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da zidarski ovaa tema e za tamu, kako i sekoj onoj post so koj muslimanite se okarakteriziraa kako teroristi. A takvi postovi najmnogu ima ovdeka na veroispoved, a ne an politika.
Zatoa smetam deka ovoj post treba da ostane ovdeka, kako kontraargument na site takvi mnogubrojni tvrdenja. Sepak, ova e moe mislenje, a kaj tebe e palkata... |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto znaci,treba da molcime dodeka lagi zboruvaat... a ako im dades vaka DOKAZI togas ne im e mesto tuka.
Gospodine moderatore,ova za vase dobro e. Da ne si umrete neznaejki. Neznam koja boles ja poseduvate za olku slepilo... olku da ne sakate da slusnete za Vistinata. Templarus,,,, dusha napatena... svedok e duri za "bezbroj" napadi. Kade se dokazite.Imali barem eden edinstven dokaz ? Do koga be so vasi oci drugi ke gledaat i so vasite usi drugi ke slusaat... i sto e naj loso,so vasi glavi drugi razmisluvaat ! OSLOBODETE SE ! Ako e temata za politika i svet,zosto ne ja prefrli do sega ? Ili sega ti tekna i sega mislis da ja zatvoris otkako vide deka Vie ste teroristi,sami se terorizirate samo Islamot da go iskrivite ? Изменето од svemirski_duh - 02.Март.2008 во 00:02 |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Svemirski - nikade ne rekov deka toa shto go pisha e laga! Ne velam deka e vistina, no ne rekov nikade deka e laga! Nikade ne sum rekol deka samo muslimanite se teroristi, zatoa ne mi prefrlaj na mene takvi raboti.
No - navistina se obiduvam da gi zadrzham diskusiite tuka od aspekt na veronaukata i vo ramkite na verskata perspektiva na rabotite. Tezata shto ja postavuvash tuka, ja pochituvam kako tvoe mislenje, i tokmu zatoa pobarav sam da ja premestish temata, a ne ja premestiv jas. No pak kje kazham - te molam premesti ja temata vo politika ili vo svet, tamu ima temi za teoriite na zagovor. Nema da imam nishto protiv tamu da diskutirame. |
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nikoj ne rece deka lazes....
No mora da bides realen i da poglednes vo faktite, koi se deka vo posledno vreme na ovoj forum poveke se rasprava za toa dali muslimanite se teroristi i dali Quranot, pottiknuva na takvo nesto...... Naeto baranje ne te posoci tebe kako onoj sto govori takvo nesto, bidejki ti ne si govorel, tuku ostanatite na forumov, poradi toa smetam deka tekstot bi trebalo da sotane kako i site oni optuzbi na ovoj podforum, koi seuste stojat, kako i dolgite diskusii na takvite temi. iako se opomenati od tvoja strana deka se off topic, sepak ostanuvaat! Pa vo ima na vistinata, ova treba da ostane tuka! pozz Изменето од Aisha - 02.Март.2008 во 01:45 |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo red... go prifakjam tvoeto objasnuvanje - zatoa, neka ostane tuka, no ako diskusijata prodolzhi vo pravec na politika, kje moram da ja prefrlam.
|
||
Внеси реплика | страница <1 910111213 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |