|
Карнегиева комисија 1914 и Букурешт 1913 |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 28> |
Автор | ||||
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Изборот е ваш: или при турко-монголите на исток, или при монголо-кинезите во далечниот исток. Циле Тупурковски преди 1-2 децении се опита да направи нешто по вопросот, ама работата не стана. Сега со Драган Павловик и Владо Тулески ке морате да речете: Напред кон изгреваштото сонце. Вива Кина! (и Србиjа се разбира) |
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ти се молам не го потценувај Македонскиот народ,ние не сме како ТуркоМонголите,за разлика од туркомонголскиот цигански менталитет ние имаме доблест и решителност да останеме свои на своето-МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ.Не ни требаат ниту туркомонголите ниту кинезите,не продаваме ние лесно г`з како што вие турко монголите го продавате - те денес сме браќа со русите те утре сме браќа со американците - тоа у Македонија нема да го видиш.
|
||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па кинезите не се турко-монголи, ја незнам што се запнал за нив...
И Буги се согласувам со тебе Изменето од Vladimir88 - 01.Март.2008 во 17:56 |
||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Brat Priznaj deka si alergicen na turomongoli. |
||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ја немам ништо против нивното потекло...... Кој ми пружа рака јас сум му пријател.. Ама они ме негираат и ги плукам....они треба да се срамат.. Бугарија , не е европска земја... Изменето од Vladimir88 - 01.Март.2008 во 18:00 |
||||
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
и Маджарите (Унгарците) са турко-монголи според вашите критерии... Па земи да си правиш кудош со Унгарците по повод техниот произход... Ке те погледнат учудено (ништо повеке). И зошто ли Австриjците са правиле дуалистична империjа: Австро-Унгариjа... Се e било едно: Австро-Турко-Монголиjа... Ама тоа са вопроси дето са извн вашето возприjатие... Блажени са ништите... |
||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па они самите рекоа дека имаат хунско потекло, самите рекоа дека имаат турко-монголско потекло... Они рекоа дека Арпад(основателот на Унгарија) бил хун... Изменето од Vladimir88 - 01.Март.2008 во 18:52 |
||||
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Влади, коj ти рече, што да се броиш наследник на хуните е срамно? Много народи се борат да се пишат нивни наследници (с уговорката што хуните не са били етнически хомогенен народ). Унгарците - да, на не е сигурно - те са фино-угри (демек са родствени со снежнобелите финландци), но са били част од хунскиот соjуз. Хрватите - и те сакат да са наследници на хуните - и вероjатно имаат право штото имат крвно наследство со аварите кои са биле част од хунскиот соjуз. Старите бугари сшто са били част од хунскиот соjуз. (даже са биле во управлеваштата врхушка). Е? |
||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јас не реков дека е срамно,кога сум рекол дека е срамота тоа што се декларираат унгарците за хуни?? И за бугарите јас не ги мрзам пример бугарите...т.ест ги мрзам зошто плукаат по мене.. Да ми ја признаат црквата, јазикот, и нацијата па ќе им подадам рака и ќе им речам.. Браво вие сте пријателска нација...... Јас верувај дека повеќе ги мрзам грците, и шиптарите....од вас... Затоа биди среќен што пак разговарам со вас..... Со грците, не се мирисаме ние македонците, да се видиме и на лице место се колеме... и со шиптарите исто така.. Изменето од Vladimir88 - 01.Март.2008 во 19:38 |
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Море владе остај ги они изгледа и туркомонголскиот јазик го заборавиле ,погледај доказ 100%.Јадни турко монголчиња сакаат англичани сега да станат
http://www.youtube.com/watch?v=FQt-h753jHI Е ова е показател на тоа дека 95% ТуркоМонголи незнаат кој јазик е кој,абе колку е сигурна типкава дека на англиски пее Изменето од Boogie - 01.Март.2008 во 23:32 |
||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Леле тотално срање А ти биди повнимателен ебате беља ќе ми ги дупнеше за малце ушите.. |
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Абе немаат поима кој јазик е кој,типкава незнаеше англиски јазик што е а жално е што 95%Бугари се вакви
|
||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Леле мајко...
Колку се смеам Уфф ама и да ти кажам ме наежи типкава, кога рикна со тој нејзиниот глас, абе уффф........мислам дека ми ги дупна ушите..... И уште на крај вика, дека ја испеала песната на англиски јазик Изменето од Vladimir88 - 01.Март.2008 во 23:43 |
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И ова види го http://www.youtube.com/watch?v=uZ_u4QuiZxA&feature=related Демек цигани(Бугари) у ЕУ |
||||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |