IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Али Ахмети пак се заканува???
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Али Ахмети пак се заканува???

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 8>
Автор
Порака
eurm Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 10.Септември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eurm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Али Ахмети пак се заканува???
    Испратена: 26.Октомври.2007 во 16:59

Ако не бидат решени проблемите на Албанците во Македонија, државата нема да влезе во НАТО, туку ќе влезе во криза како онаа од 2001 година.

Ова во интервју за денешниот број на грчкиот весник „Катимерини“ го изјави лидерот на ДУИ Али Ахмети.

Ахмети во својата изјава го обвинува македонскиот премиер Никола Груевски поради „одбивањето да го признае албанскиот јазик како официјален и недоделувањето на пензии за борците на ОНА“. 26.10.2007

Кон врв
ZoranSk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 05.Февруари.2006
Поени: 193
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoranSk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2007 во 17:31
Овој проблем е решен со рамковниот договор и веќе се применува како дел од Уставот.
На тој рамковен, шизофреничарот според швајцарски наоди Алија Ахмети има ставено потпис.
Да потсетам.
Јазикот на народот станува службен јазик во средините каде е поголем од 20%.
Никаде во рамковниот договор не стои дека ќе биде на целата територија на Македонија.

Шизофреничарот Ахмети исто тала се пењавеше и за законот за знамињата па дозволија знаме на туѓа држава да се вее во цела западна Македонија, ама не го исполни делот каде треба и државното знаме да се вее.
На ниедна прес конференција на ДУИ не е истакнато државното знаме, туку имаме еден куп други знамиња.А вели ние сме за Македонија
Многу перфидно.Мене никаков доказ не ми треба од него.
Јасно ми е како бел ден.
Декодирани ми се.
Ништо не им е битно освен голема Албанија.
Ова е голема фарса и на таа фарса за жал еден голем дел од Македонците се налепени, поготово од лева провиненција.
Они се во постојани условувања и чекаат погоден момент за дестабилизација.
Бел ден нема да видиме ако не го решиме ова, џабе и рамни даноци и инвестиции и раст од 6% ако не си ја средиме западна Македонија.

Изменето од Анастеа - 28.Септември.2009 во 17:01
Кон врв
Nee*amAnderskor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2005
Локација: Canada
Поени: 291
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2007 во 20:16
Нема белки нашиве да наседнат како 2001
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2007 во 20:53
Ke se resi so fino...me demne da me brise...ma krv im...ova...i oni se luge...bas taka fini...da crk..mislam ete covekot imal nereseni problemi od doma, pepel da se stora...mislam ete moze mnogu pusi pa mu padnala pepeljarata...ku..da pusi sega se zadimuva, ane se luftira tolku...

Изменето од zbunet - 26.Октомври.2007 во 21:01
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2007 во 17:40
ZoranSk: Овој проблем е решен со рамковниот договор и веќе се применува како дел од Уставот.
На тој рамковен, шизофреничарот според швајцарски наоди Алија Ахмети има ставено потпис.

Tuka e i pravnata stapicata. So dijagnozata koja ja ima liceto A.A., koja e dijagnosticirana od adekvatna zdravstvena institucija vo Svajcarija, negoviot potpis e nevaliden, bidejki e mentalen invalid, a pri potpisuvanje na bilo kakov dogovor, potpisnicite mora da se mentalno zdravi i da gi razbiraat obvrskite koi proizleguvaat od istiot. Spored toa Ramkovniot dogovor e nistaven, bidejki edna od stranite e so dijagnoza za naruseno mentalno zdravje. Spored pravnata terminologija, izvrsena e zloupotrebeba na lice nesposobno za zdravo rasuduvanje. A dokolku liceto A.A. ja ima lazirano i zloupotrebeno svojata mentalna sposobnost, poradi dobivanje na penzija od strana na penziskite fondovi vo Svajcarija, istiot treba da odgovara pred nadleznite organi na Svajcarija. E, pa sega povelete, ima materijal za analiza i rabota.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 00:52
Тој Швајцарски психопат мора да се протера од МАКЕДОНИЈА.

Изменето од Анастеа - 28.Септември.2009 во 17:39
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoranSk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 14:52
За викендов ме заапа една мисла да се враќам од Куманово преку Арачиново.
Влегувам во такси и ми вели преку автопатото одиме, му велам не оди преку Арачиново.
На самиот влез пред мостот има од десно една шумичка туку ни излезе еден со калашников и право во таксито го усмери.
Возачот молчи ја молчам и мисла ми струи само да не погинам без испукан к*ршум.
Ќути пројдовме.
Беше само предупредување, хиените повторн излегле на терен ја уринаат територијата онака соживотски.
Си велам ум за другпат.

орлов рече, војната е веќе почната.

Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 15:47
Originally posted by ZoranSk ZoranSk напиша:

За викендов ме заапа една мисла да се враќам од Куманово преку Арачиново.
Влегувам во такси и ми вели преку автопатото одиме, му велам не оди преку Арачиново.
На самиот влез пред мостот има од десно една шумичка туку ни излезе еден со калашников и право во таксито го усмери.
Возачот молчи ја молчам и мисла ми струи само да не погинам без испукан к*ршум.
Ќути пројдовме.
Беше само предупредување, хиените повторн излегле на терен ја уринаат територијата онака соживотски.
Си велам ум за другпат.

орлов рече, војната е веќе почната.

a prijavi li vo nekoja policiska stanica...strasno e ova sto se slucuva
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoranSk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 17:49
Цела северозападна Македонија од потег Арачиново, Липково, скопска црна гора до Шара е со УЧКи.
Се криат во шуми и чекаат невини жртви по можност православни, без оружје и со невини мисли, мир ќе има.
За жал и јас можев да ја платам со живот мојата љубопитност, но ветувам повеќе нема да бидам така неспремен во деновите пред final countdown.

Изменето од Анастеа - 28.Септември.2009 во 17:38
Кон врв
VIZANTEL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Август.2007
Локација: Israel
Поени: 164
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај VIZANTEL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 22:46
Originally posted by eurm eurm напиша:

Ако не бидат решени проблемите на Албанците во Македонија, државата нема да влезе во НАТО, туку ќе влезе во криза како онаа од 2001 година.

Ова во интервју за денешниот број на грчкиот весник „Катимерини“ го изјави лидерот на ДУИ Али Ахмети.

Ахмети во својата изјава го обвинува македонскиот премиер Никола Груевски поради „одбивањето да го признае албанскиот јазик како официјален и недоделувањето на пензии за борците на ОНА“. 26.10.2007

Нашол село без кучиња.
,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 23:42
.................................ama,...seloto e prepolno so,...ovci,..,.....i leshinari,..
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 15:12
Originally posted by eurm eurm напиша:

Vidi fanatik.
A, vamu nas bash ne zabole dali kje vlezeme vo NATO.
Shiptarska rabota.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 15:44
 a be,...si znae "chovekot" so koj si ima rabota,....pa,mu se moze,...shto da ne?!,...nishto ne moze da izgubi,....samo da dobie,....a i ke dobie,...mozesh da se kladish vo toa!,....vnucite ke ti uchat shiptarski,....kako ti shto si uchel  srpski,....samo shto ima golema razlika,....srpskiot porano go zboruvaa polovina i povekje od naselenieto,....
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 16:24
Originally posted by brza brza напиша:

a be,...si znae "chovekot" so koj si ima rabota,....pa,mu se moze,...shto da ne?!,...nishto ne moze da izgubi,....samo da dobie,....a i ke dobie,...mozesh da se kladish vo toa!,....vnucite ke ti uchat shiptarski,....kako ti shto si uchel  srpski,....samo shto ima golema razlika,....srpskiot porano go zboruvaa polovina i povekje od naselenieto,....

тешко........ дека..... тој филм ќе го гледа било кој воопшто. Нема услови........ за снимање..................
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.