Али Ахмети пак се заканува???
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=9960
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 22:10 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Али Ахмети пак се заканува???
Постирано од: eurm
Наслов: Али Ахмети пак се заканува???
Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 16:59
Ако не бидат решени проблемите на Албанците во Македонија, државата нема да влезе во НАТО, туку ќе влезе во криза како онаа од 2001 година.
Ова во интервју за денешниот број на грчкиот весник „Катимерини“ го изјави лидерот на ДУИ Али Ахмети.
Ахмети во својата изјава го обвинува македонскиот премиер Никола Груевски поради „одбивањето да го признае албанскиот јазик како официјален и недоделувањето на пензии за борците на ОНА“. 26.10.2007
|
Коментари:
Постирано од: ZoranSk
Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 17:31
Овој проблем е решен со рамковниот договор и веќе се применува како дел од Уставот. На тој рамковен, шизофреничарот според швајцарски наоди Алија Ахмети има ставено потпис. Да потсетам. Јазикот на народот станува службен јазик во средините каде е поголем од 20%. Никаде во рамковниот договор не стои дека ќе биде на целата територија на Македонија.
Шизофреничарот Ахмети исто тала се пењавеше и за законот за знамињата па дозволија знаме на туѓа држава да се вее во цела западна Македонија, ама не го исполни делот каде треба и државното знаме да се вее. На ниедна прес конференција на ДУИ не е истакнато државното знаме, туку имаме еден куп други знамиња.А вели ние сме за Македонија Многу перфидно.Мене никаков доказ не ми треба од него. Јасно ми е како бел ден. Декодирани ми се. Ништо не им е битно освен голема Албанија. Ова е голема фарса и на таа фарса за жал еден голем дел од Македонците се налепени, поготово од лева провиненција. Они се во постојани условувања и чекаат погоден момент за дестабилизација. Бел ден нема да видиме ако не го решиме ова, џабе и рамни даноци и инвестиции и раст од 6% ако не си ја средиме западна Македонија.
-------------
|
Постирано од: Nee*amAnderskor
Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 20:16
Нема белки нашиве да наседнат како 2001
------------- No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 20:53
Ke se resi so fino...me demne da me brise...ma krv im...ova...i oni se luge...bas taka fini...da crk..mislam ete covekot imal nereseni problemi od doma, pepel da se stora...mislam ete moze mnogu pusi pa mu padnala pepeljarata...ku..da pusi sega se zadimuva, ane se luftira tolku...
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 27.Октомври.2007 во 17:40
ZoranSk: Овој проблем е решен со рамковниот договор и веќе се применува како дел од Уставот.
На тој рамковен, шизофреничарот според швајцарски наоди Алија Ахмети има ставено потпис.
Tuka e i pravnata stapicata. So dijagnozata koja ja ima liceto A.A., koja e dijagnosticirana od adekvatna zdravstvena institucija vo Svajcarija, negoviot potpis e nevaliden, bidejki e mentalen invalid, a pri potpisuvanje na bilo kakov dogovor, potpisnicite mora da se mentalno zdravi i da gi razbiraat obvrskite koi proizleguvaat od istiot. Spored toa Ramkovniot dogovor e nistaven, bidejki edna od stranite e so dijagnoza za naruseno mentalno zdravje. Spored pravnata terminologija, izvrsena e zloupotrebeba na lice nesposobno za zdravo rasuduvanje. A dokolku liceto A.A. ja ima lazirano i zloupotrebeno svojata mentalna sposobnost, poradi dobivanje na penzija od strana na penziskite fondovi vo Svajcarija, istiot treba da odgovara pred nadleznite organi na Svajcarija. E, pa sega povelete, ima materijal za analiza i rabota.
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 30.Октомври.2007 во 00:52
Тој Швајцарски психопат мора да се протера од МАКЕДОНИЈА.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Датум на внесување: 30.Октомври.2007 во 14:52
За викендов ме заапа една мисла да се враќам од Куманово преку Арачиново.
Влегувам во такси и ми вели преку автопатото одиме, му велам не оди преку Арачиново.
На самиот влез пред мостот има од десно една шумичка туку ни излезе еден со калашников и право во таксито го усмери.
Возачот молчи ја молчам и мисла ми струи само да не погинам без испукан к*ршум.
Ќути пројдовме.
Беше само предупредување, хиените повторн излегле на терен ја уринаат територијата онака соживотски.
Си велам ум за другпат.
орлов рече, војната е веќе почната.
|
Постирано од: PAVLIN
Датум на внесување: 30.Октомври.2007 во 15:47
ZoranSk напиша:
За викендов ме заапа една мисла да се враќам од Куманово преку Арачиново.
Влегувам во такси и ми вели преку автопатото одиме, му велам не оди преку Арачиново.
На самиот влез пред мостот има од десно една шумичка туку ни излезе еден со калашников и право во таксито го усмери.
Возачот молчи ја молчам и мисла ми струи само да не погинам без испукан к*ршум.
Ќути пројдовме.
Беше само предупредување, хиените повторн излегле на терен ја уринаат територијата онака соживотски.
Си велам ум за другпат.
орлов рече, војната е веќе почната.
|
a prijavi li vo nekoja policiska stanica...strasno e ova sto se slucuva
------------- “Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
|
Датум на внесување: 31.Октомври.2007 во 17:49
Цела северозападна Македонија од потег Арачиново, Липково, скопска црна гора до Шара е со УЧКи.
Се криат во шуми и чекаат невини жртви по можност православни, без оружје и со невини мисли, мир ќе има.
За жал и јас можев да ја платам со живот мојата љубопитност, но ветувам повеќе нема да бидам така неспремен во деновите пред final countdown.
-------------
|
Постирано од: VIZANTEL
Датум на внесување: 02.Ноември.2007 во 22:46
eurm напиша:
Ако не бидат решени проблемите на Албанците во Македонија, државата нема да влезе во НАТО, туку ќе влезе во криза како онаа од 2001 година.
Ова во интервју за денешниот број на грчкиот весник „Катимерини“ го изјави лидерот на ДУИ Али Ахмети.
Ахмети во својата изјава го обвинува македонскиот премиер Никола Груевски поради „одбивањето да го признае албанскиот јазик како официјален и недоделувањето на пензии за борците на ОНА“. 26.10.2007 |
Нашол село без кучиња.
------------- ,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 02.Ноември.2007 во 23:42
.................................ama,...seloto e prepolno so,...ovci,..,.....i leshinari,..
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 15:12
eurm напиша:
Ахмети во својата изјава го обвинува македонскиот премиер Никола Груевски поради „одбивањето да го признае албанскиот јазик како официјален и недоделувањето на пензии за борците на ОНА“. 26.10.2007 |
Vidi fanatik. A, vamu nas bash ne zabole dali kje vlezeme vo NATO. Shiptarska rabota.
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 15:44
a be,...si znae "chovekot" so koj si ima rabota,....pa,mu se moze,...shto da ne?!,...nishto ne moze da izgubi,....samo da dobie,....a i ke dobie,...mozesh da se kladish vo toa!,....vnucite ke ti uchat shiptarski,....kako ti shto si uchel srpski,....samo shto ima golema razlika,....srpskiot porano go zboruvaa polovina i povekje od naselenieto,....
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 16:24
brza напиша:
a be,...si znae "chovekot" so koj si ima rabota,....pa,mu se moze,...shto da ne?!,...nishto ne moze da izgubi,....samo da dobie,....a i ke dobie,...mozesh da se kladish vo toa!,....vnucite ke ti uchat shiptarski,....kako ti shto si uchel srpski,....samo shto ima golema razlika,....srpskiot porano go zboruvaa polovina i povekje od naselenieto,....
|
тешко........ дека..... тој филм ќе го гледа било кој воопшто. Нема услови........ за снимање..................
|
Постирано од: Red`Black
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 18:14
ZoranSk напиша:
Овој проблем е решен со рамковниот договор и веќе се применува како дел од Уставот. На тој рамковен, шизофреничарот според швајцарски наоди Алија Ахмети има ставено потпис. Да потсетам. Јазикот на народот станува службен јазик во средините каде е поголем од 20%. Никаде во рамковниот договор не стои дека ќе биде на целата територија на Македонија.
Шизофреничарот Ахмети исто тала се пењавеше и за законот за знамињата па дозволија знаме на туѓа држава да се вее во цела западна Македонија, ама не го исполни делот каде треба и државното знаме да се вее. На ниедна прес конференција на ДУИ не е истакнато државното знаме, туку имаме еден куп други знамиња.А вели ние сме за Македонија Многу перфидно.Мене никаков доказ не ми треба од него. Јасно ми е како бел ден. Декодирани ми се. Ништо не им е битно освен голема Албанија. Ова е голема фарса и на таа фарса за жал еден голем дел од Македонците се налепени, поготово од лева провиненција. Они се во постојани условувања и чекаат погоден момент за дестабилизација. Бел ден нема да видиме ако не го решиме ова, џабе и рамни даноци и инвестиции и раст од 6% ако не си ја средиме западна Македонија.
|
Izgleda mnogu ubavo znes statistika
a za Ali Ahmeti i ja se soglasuvam deka toj nema stav na politicar i deka e golema greska sto toj ja predvodi cela edna golema partia
toj bil vodac na ONA i neka ostane na organizacija na veteranite na borcite na Ona
vo zapadna makedonija ne se stavat tugi znaminja tuku znaminja na Albancite i da znes toj zname e NARODNO ZNAME NA ALBANCITE ne samo na derzavata ALBANIJA
-------------
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 18:19
какви ветерани на она, ветер ги однел. и ти ли по паметот на нашите политичари или платен си за форумски провокациски- порпарол??
|
Постирано од: Red`Black
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 18:24
jas sum posleden sto provociram i zal mie ako jas ke pocna takvo nesto
jas samo se obidov na predkodna PROVOKACIJA koj za tebe ne no na nekogo e golema da mu odgovaram sto e mozno po civilizirano
hvala
-------------
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 18:28
member_profile.asp?PF=12052&FID=49 - Red`Black , Нема проблеми. И не ги измислувајте. Имаше војна. Доколку тоа ве иритира тогаш имате проблем.
|
Постирано од: diogenskopje
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 19:28
who the f**k is Ali Ahmeti ?
------------- When I die, I want to go peacefully like my grandfather did, in his sleep. Not yelling and screaming like the passengers in his car."
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 20:37
Не така чедо божје. Удри му у фаца, на Али Ахмети, но и на нашите политичари. Народот порадинив страда.
|
Постирано од: diogenskopje
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 20:45
orlov напиша:
Не така чедо божје. Удри му у фаца, на Али Ахмети, но и на нашите политичари. Народот порадинив страда.
| IMA edna latinska izreka...ne mozam da se setam kako idese vo original..no prevodot bese "Sekoj narod ima vlast onakva kakva sto zasluzuva"
------------- When I die, I want to go peacefully like my grandfather did, in his sleep. Not yelling and screaming like the passengers in his car."
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 20:47
a velat i " ova bacilo vakvo sirenje dava "
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Постирано од: Neonic
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 22:17
Ali Mali se zakanil????...lele eve vidi me siot se tresam
Daj da im donirame zenska obleka vo stil ovojpat, za koga ke se presoblecat vo zeni naredniot pat, da ne bidat DEMODE
|
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 22:20
a sto pravime ako pratat crnci marinci da gi spasuvaat kako vo aracinovo a ovie preobleceni vo zeni
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Постирано од: Neonic
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 22:48
miroslav_g8 напиша:
a sto pravime ako pratat crnci marinci da gi spasuvaat kako vo aracinovo a ovie preobleceni vo zeni |
hehe go imas gledano "Gypsi Magic"? Pametis toa ciganot, so toj indiecot?
|
Постирано од: CROATIA
Датум на внесување: 29.Февруари.2008 во 23:53
diogenskopje напиша:
who the f**k is Ali Ahmeti ?
|
mnogu hrabri luge na internet
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 17:40
eurm напиша:
Ахмети во својата изјава го обвинува македонскиот премиер Никола Груевски поради „одбивањето да го признае албанскиот јазик како официјален и недоделувањето на пензии за борците на ОНА“. 26.10.2007 | едвај чекам да влезе во “криза“ баш да видиме кој ке “кризира“! простак ропак идиот! го мразам!
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 20:06
blu.............,
....без нервоза мило........... вистината и правдата е на наша страна. Не се замарај со идиотски провокации. Имаш поблагородна работа. Само ти работиси го своето. Другото се е работа на нас.
|
Постирано од: dras
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 20:19
ZoranSk напиша:
|
„Ништо не им е битно освен голема Албанија“
Тоа секако е веќе очигледно, само да се подсетиме на митингот кај „Скебдер бек“ во Скопје при прогласување на независност на Косово, македонците-албанци дури, ниту при признавањето на незвисноста и уставноста на МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА не се потрудија ниту да ја одбележат а не да ја прослават.Што се однесува до јазикот не видам зошто во Гевгелија би се зборувало шиптарски, кога македонските-албанци - шиптари вработени во јавната администрација, никако и ниедна Власт не ги распоредува на работа во општините во источна Македонија. Но што да сеправи еве сега гледам и бугариве од кога ни воведоа ВИЗИ, доаѓајки си слободно во Македонија почнаа да си донесуваат бисти на свои народни херои и да си слават бугарски празници во Македонија.
„џабе и рамни даноци и инвестиции и раст од 6% ако не си ја средиме западна Македонија.
Ако запрашаш некој просечен македонски граѓанин, тешко дека се му битни рамните даноци и инвестиции како велиш, кога животните трошоци пораснаа толку да неможе ниту леб да си купи за своето семејство.
-------------
|
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 20:26
Да. Се додека си гледаме сеир и дозволуваме некој да тргува со нашата историја, нашата опстојба и нас самите, се дотогаш така ќе биде. Ќе се замислат само ако не видат единствени. А, ние кави што сме си.............незнам?
|
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 15:17
Велите, Али Ахмети се заканува???? Дај те бре луѓе, што се замарате. Зошто дозволувате еден ретердиран зидар да ве малтретира. Да, Али е ретардиран. Фино лепо нека покаже УВЕРЕНИЕ дека е точен на умот па нека повели да попува. Криви се нашиве (ама и тие изгледа имаат такви УВЕРЕНИЈА) што тоа го дозволија, без да го прашаат НАРОДОТ, а не го прашаа оти пред тоа да го дозволат земале. Црвенковски- скопското КАЛЕ, Горгиевски- бугарчето, тетовското КАЛЕ. Потоа си ги продадоа и си е офајдија.
|
Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 23:15
so sto se zakanuva
------------- ...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 23:23
marija1000 напиша:
so sto se zakanuva |
Кој тоа се заканува????????????????? Кажи, да го средиме одма......................
|
Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 23:25
Постирано од: borec
Датум на внесување: 03.Март.2008 во 02:32
Tema: Али Ахмети се заканува????
Se zakanuva Ali....AKO NE MU STIGNAT NA VREME LEKOVITE OD SHVAJCARIJA...deka ke bide primoran JAVNO DA SE SHIZOFRENICHI!!!!
Kako shto veke pochal...a i pochesto mu se sluchuva, koga naiduva na "delay" (zadocnuvanje) so pratkata.
|
Постирано од: Ra
Датум на внесување: 03.Март.2008 во 03:17
Ама и шоку сељмани, ако не е веќе шизофреничар, е барем олигофрен!
Ќе заборави еден ден да донесе свежа роба за шоку аљи, и, маф ни е работа!
|
Постирано од: borec
Датум на внесување: 03.Март.2008 во 03:31
Ra напиша:
Ама и шоку сељмани, ако не е веќе шизофреничар, е барем олигофрен! Ќе заборави еден ден да донесе свежа роба за шоку аљи, и, маф ни е работа!
|
Sve shto e "svezo" za niv doaga od Grcija ....pa sega neka mu ja mislat....
|
Датум на внесување: 03.Март.2008 во 13:53
badijala prepiranja ..... kako nesto da zavisi od nas ili niv .... bez vrska ... si imame nie zaednicki " komandant " ... USA .... kako sto ce kaze vujko sem ... taka i ce bide .... nitu nasite nitu nivnite politicari se sposobni za donesuvanje odluki na svoja raka .... taka da , ako vujko sem resi da ne prekrsti ili niv pokrsti , toa i ce se sluci ... samo gi " rasturivme " tastaturite , nisto povece .... koj n prasuva nas ili niv ili prekrstuvanje ili pokrstuvanje
|
Датум на внесување: 05.Март.2008 во 19:13
ali povtorno se zakanuva .... dokolku ne mu stignat na vreme lekovite od svajcarija za kratko vreme moze da se sluci da dobie hemoroidi poradi zapek non stop jade edni isti govna i zdodeano mu e od ednolicna ishrana
|
Датум на внесување: 05.Март.2008 во 19:18
miroslav_g8 напиша:
ali povtorno se zakanuva .... dokolku ne mu stignat na vreme lekovite od svajcarija za kratko vreme moze da se sluci da dobie hemoroidi poradi zapek non stop jade edni isti govna i zdodeano mu e od ednolicna ishrana |
Нека го сурдисаат, и ќе му помине.
|
Постирано од: mornar
Датум на внесување: 10.Март.2008 во 10:57
Koj e Ali Ahmeti da se zakanuva. Nacekal i zatoa rzi. Zosto se kriese kako p**ka vo 2001, koga se pukase? Ebati politikata i politicarite.
------------- ,,ALEA JAHTA EST,,
|
Датум на внесување: 10.Март.2008 во 12:00
a,shto sakash pa ti?,....toj im bil "ideolog",....zarem sakash vo prvite redovi da bide?
|
Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 10.Март.2008 во 12:09
а бе не знам брза оти така , јас се мислам чоекот се заканува ОНАКО КЛИНАЧКИ колку да се дешава нешто денес во мизерната отепана као пролив македонска политичка сцена , капС брате КАПССССС
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Датум на внесување: 10.Март.2008 во 12:15
sekoj se ponasha sprema okolinata,...pa ,taka i toj,.........teshko deka neshto takvo bi "vireelo" na primer vo,....grcija!
|
Датум на внесување: 11.Март.2008 во 15:26
brza напиша:
sekoj se ponasha sprema okolinata,...pa ,taka i toj,.........teshko deka neshto takvo bi "vireelo" na primer vo,....grcija!
|
Премногу се занимаваме со душманите, а за себе лично време немаме. Лоша е таа работа. Бегаме од сопствената реалност занимавајкисе со комшиите- кои патем ни се душмани.
|
Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 26.Септември.2009 во 22:15
Ахмети: Примирјето од 2001 е нарушено
26.09.2009 18:24
| Али Ахмети |
| |
Примирјето меѓу Македонците и Албанците од 2001 година е нарушено, смета лидерот на ДУИ Али Ахмети. Договорот
склучен меѓу двете најголеми етнички заедници, според него, осум години
по воениот конфликт го прекршила МАНУ, со објавувањето на првата
македонска енциклопедија. Пораката ја испрати од Тирана, од дебатна
емисија на ТВ Клан. „Се навршија осум години примирје. После
потпишувањето на Охридскиот Договор имаме примирје. Ова примирје го
наруши еден господин Блаже Ристовски, го наруши примирјето како еден
неодговорен и несовесен војник за својот народ“, вели Али Ахмети. http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=114213
Edna rabota nemoze da se resi bez pretenje, govor na omraza, tenzii i slicno... Do koga ke bideme robovi na toj t.n.sozivot, kako samo na nas Makedoncite da ni e dojdeno do nego pa so godini da ni se zakanuvaat so sozivot... Ovaa izjava kako i onaa vcera na Majko se mnogu teski, no sekako nie Makedoncite ke go progoltame i ova , otrpnavme veke , pozadi sekoj nas poteg da ima vojska od zakanuvaci... Od druga strana mi se dopaga sto Ahmeti barem na momenti izleze od svojata maska i si go otkri vistinskoto lice... Ke svatat li ednas Albancite deka nekoj raboti osobeno vo 21 vek se resavat i so dijalog, so razgovor, so debata, a ne sto i da se sluci, ke se cepime , ke fakame povtorno oruzjeto i slicni zakani... Predlagam kampanja niz cela drzava da se postavat bilbordi na koi ke pisuva "DOBRODOJDOVTE VO 21ot VEK" mislam deka ova mnogu ke im pomogne na nekoj luge...
|
Постирано од: Момче Македонче
Датум на внесување: 26.Септември.2009 во 22:18
Примирје, па нели немаше војна за да има примирје, нели беа тие борци за своите права? На факултет имаат предност, секаде имаат предност, не смееме да им кажеме нешто, тоа од меѓународната јавност ќе биде протолкувано како „етничка навреда“. Па до кога бре вака, треба да се одземе државјанството на сите шиптари од Косово кои се доселиле во Македонија од '98 наваму, па ќе видиме со кој и како Али АМети ќе се заканува
------------- „Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 01:27
Примирје ?????
Па воопшто не ни имало примирје....можеби само така изгледало....
Они цело време си работат за својата кауза. Сега се инволвиране во секоја пора на општеството, поопремени од 2001, финансиски попотковани......
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 01:51
...а ние за жал заради глупавите потези на нашите политичари сме заложници во сопствената држава...
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 01:54
мислам дека никаде на светов нема ваква дрскост, па ни од најнационалистичките, и нацистички настроените луѓе (зборам за Албанците, нормално)
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 01:58
Албанците се многу посилни после 2001-ва, во секој поглед. Не само што не смее нешто да им се префрли за 2001-ва, туку се чудам како не им текнало да воведат казна затвор за погледнување албанец попреку!
Ахмети поракава ја праќа од Тирана, за поголем ефект, ден или два по изјавата на Мајко со повик за палење на македонското знаме. Швајцарскиот пациент пак се става во улога на судбоносен фактор кој одлучува дали во државата ќе има мир или не. Ќе му стави ли некој крај на неговото лудило???
Со оглед дека државата претставена преку власта (во која партиципира и неговата партија) се огради од енциклопедијата, се прашувам против кого овојпат Ахмети ќе војува? Против сенилните академици од МАНУ?! Од нив ќе бара човекови права? Или со пушка ќе бара извинување од академиците за упатена лична навреда кон него? Та толку ли го здоболе вистината?!!
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 02:01
Домино-ефектот од сите овие случувања, изјави и настани е неизбежен...
Извинување нама да добие, тоа е сигурно. Кој ќе биде наредниот чекор....
|
Постирано од: Македон
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 02:08
Некако ми се чини дека некои забораваат дека примирјето го нарушија неколку часа по потпишувањето на рамковниот договор, ама дека поради "големите браќа" успеаа да се извлечат неказнети. Или дека неколку месеци по конфликтот направија повторно проблеми, но секако, во име на европски интеграции и слично се избавија. Каде ли беа тогаш да говорат за нарушено примирје?
А за Пандели ( Пантелис ) немам коментар, освен дека дури ни во Албанија не го сакаат, оној кој беше вазал на Атина, човекот кој не можеше ( додуша ни сега никој не може ) да го смири грчкото малцинство во Јужна Албанија. Таму нека го насочи вниманието, особено сега, откако со правосилна пресуда грчкит градоначалник повторно е слободен, секако , во спротивно Пантелис знае дека ќе биде активирана "Железна метла".
-------------
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 02:11
некогаш порано Фрчковски предупредуваше дека бунтот треба да се реши одма,додека цел свет ги нарекуваше терористи,зашто кога ќе не седнат на преговарачка маса ситуацијата ќе биде сосем поинаква...е па сега...преговори...договори..попуштања...отстапки...пак отстапки...и пак отстапки до бескрај...и никако и никако не им е доста... и секогаш кога не им е право во твоја куќа ќе ти мавтаат со оружје пред нос...
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 02:15
Има ли маж во државава што може да му каже.....Нема извинување, не ја менуваме енциклопедијата....кој ве е** .....
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 02:17
Ако мислиш на академиците, не верувам дека ќе се најде таков!
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 08:42
Во Македонија не треба маж да каже вака или така, во Македонија треба маж да донесува закони кои нема да се толкуваат според лични желби и уште поважно да почне да ги спроведува законите. А Македонија има мажи кои ’’не коалицираат со терористи’’ ама коалицираа, па потоа и другите кои толку беа грлати седнаа во исти парламентарни редови па дури почнаа и да ги бранат истите тие ’’терористи’’. Да не се лажеме, примирје немало бидејки немало војна, тоа што очигледно некои си играле ’’камај’’ па потоа некои странски дипломати ги смирувале не е примирје. Тоа е само пат како Македонија полека да се направи бинационална држава. И сега работите одат понадолу и понадолу. До каде? А кој знае?
-------------
|
Постирано од: dejanpp
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 10:34
nikakvo primirje ne e naruseno samo izmisluvaat nesto za da se odvlece vnimanieto na narodot od vistinskite problemi
|
Постирано од: ВАЖНА
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 11:01
А шо сака уствари овој ахмети Во Македонската енциклопедија нема ништо лошо и доста овој ахмети... дрн дрн јариња!
------------- Последна изјава на црвенкоски: државата ни е на раб од провалија ако се вратиме ние на власт ќе направиме чекор напред.
|
Постирано од: Buggyman
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 14:21
Интересна тема и секако интересни коментари!
(Жално е кога покрај правилата на форумот самите модератори даваат коментари полни со емоција, кој нив ги санкционира?)
Само се прашувам, што е крајната цел на целава збрка, кој ли на крај ке профитира?
Ако ни е познато дека кај нас ништо не е случајно, што ли се крие позади ваквите настапи на Ахмети и Гвујче? Некаков нов договор?
Некоја бенефиција која никој од нес нема поим “каде лежи зајакот“?
Извештајот на ЕЗ?
Ајде бидете реални па секој нека си каже што мисли....
------------- Homo homini lupus est...
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 14:25
Za diskusii (so emocii ne se sankcionira nikoj, pa ni modaratorite). Za diskusii so upatuvanje licni navredi ili navredi na nacionalna osnova se sankcioniraat site, nekoj so ban, nekoj so opomena. A po temite, moderatorite se diskutanti kako i site clenovi.
-------------
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 14:36
Buggyman напиша:
Интересна тема и секако интересни коментари!
(Жално е кога покрај правилата на форумот самите модератори даваат коментари полни со емоција, кој нив ги санкционира?)
|
Во правилата на форумот не пишува да си ги оставиме емоциите дома кога дискутираме на темите, а вакви теми не можат да бидат лишени од емотивни коментари.
Мене лично уште ме боли 2001-ва година и не можам никогаш да дискутирам без емоции на теми поврзани со крвопролевањето.
Има емоции во мојот коментар, но навреди не гледам. Вистината е таа - Ахмети има тапија за психичка болест, зарем не? Ако некого тоа (вистината) го навредува, не е мој проблем.
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 15:17
Поред сопственикот на овдеспоменатата тапија од Швајцарија (чинам дека од таму и беше?) ..кај нас никој не ја споменува и онаа на ЉуБчо..поранешниот ни прв министер и сега дури и благонадежен (тазе ли) б`лгарин...а тоа на „мудриве„ ...изгледа воопшто и не им (сега) смета???
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 15:18
Спомната е на друго место - на темата за ЉуБчо. Овде дискутираме за последната изјава на Ахмети.
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 15:43
[/QUOTE]Во правилата на форумот не пишува да си ги оставиме емоциите дома кога дискутираме на темите, а вакви теми не можат да бидат лишени од емотивни коментари.Мене лично уште ме боли 2001-ва година и не можам никогаш да дискутирам без емоции на теми поврзани со крвопролевањето.Има емоции во мојот коментар, но навреди не гледам.Вистината е таа - Ахмети има тапија за психичка болест, зарем не?Ако некого тоа (вистината) го навредува, не е мој проблем.[/QUOTE]
па во тоа е и целиот проблем, толку страсно се прифаќа здраво за готово изјава на еден човек кој има “тапија“...
П.С.- Ниту прв случај и по се изгледа ниту последен да имаме шизофреничари во политиката..
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 15:47
Да, само што овој ни направи војна...
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 15:55
Анастеа напиша:
|
Со благослов на големо-бугарите од ВМРО...
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=111827
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=111799
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 16:05
За ова може само да шпекулираме, бидејќи тешко во скоро време да се расчисти што ни се случи во 2001-ва и со чиј благослов. Јас знам и за многу обвинувања за тајни средби на политичари од сегашната опозиција со Ахмети во Шипковица. Пишуваше и по весници, имаше и конкретни имиња, па не се сеќавам некој досега некого да тужел за клевета или да го докажал спротивното.
Кои и да се, ако се Македонци носат голем срам и грев пред својот народ!
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 16:12
Ахмети не можеше сам да ја направи војната , секако дека имаше подршка од нашите политичари...кои еве и денес се обидуват преку институциите кои ги контролират да внесат немир во државата...За среќа ова не е 2001 и мислам дека таа грешка нема да ни се повтори...а нема да им се повтори и на Албанците секако , затоа што многу лесно може да се случи да изгубат се што добија таа несреќна 2001...
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 16:16
Анастеа напиша:
За ова може само да шпекулираме, бидејќи тешко во скоро време да се расчисти што ни се случи во 2001-ва и со чиј благослов.Јас знам и за многу обвинувања за тајни средби на политичари од сегашната опозиција со Ахмети во Шипковица.Пишуваше и по весници, имаше и конкретни имиња, па не се сеќавам некој досега некого да тужел за клевета или да го докажал спротивното.Кои и да се, ако се Македонци носат голем срам и грев пред својот народ!
|
Нема тука шпекулации, истиот Блаже Ристевски излезе со планот како и Љубчо за поделба на Македонија, само не ми е јасно како може секогаш да ни се криви сите само ние не...
The crazy horse/Ali... како и http://www.globusmagazin.com.mk/default-mk.asp?ItemID=4A486EFEFCE7C1409C48B78571537541
.... беа дел од едно сценарио кое по не знам кој пат им успева да кренат тензии на и така напатениот народ во Македонија...
Нема тука што да се расчистува, едновремено Бранко поради падот на марката прати полиција во Тетово и Гостивар и се крена тензија заради 4 денари... САМО ПОРАДИ ПРИКРИВАЊЕ на падот на економијата во МАкедонија.
Али Ахмети се појави од “жолто комбе“ како кец на десетка во нашата голгота. Покрај толку информации и предупредувања дека “нешто не е во ред“ некој тогаш го тврдеше сшпротивното, и болно помина промената на преамбулата... што беше и целта на големобугарските идеи за создавање идна криза во Македонија и вечен конфликт на двата етноса во Македонија.
Во уставот сега сме грашанска држава, и сакале ние или не, како што рече предмалку самата, вистината ако боли нив не ги засега тоа, си го бараат она што големобугарите ни го наместија....
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 16:18
kultuzin напиша:
Ахмети не можеше сам да ја направи војната , секако дека имаше подршка од нашите политичари...кои еве и денес се обидуват преку институциите кои ги контролират да внесат немир во државата...За среќа ова не е 2001 и мислам дека таа грешка нема да ни се повтори...а нема да им се повтори и на Албанците секако , затоа што многу лесно може да се случи да изгубат се што добија таа несреќна 2001... |
Ти во кој свет живееш пријателе? Мислиш дека ние ке ја добиеме подршката ако се случи нешто поголемо од ова?
Ма дај човеку освести се, нивната цел е НАТО, а тие си ги сакаат симпатизерите....дај симни се на земја!
|
Buggyman напиша:
Анастеа напиша:
|
Со благослов на големо-бугарите од ВМРО...
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=111827
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=111799 |
Каква несреќа и да и се случи на Македонија , Бугарите секогаш ќе демнеат како Хиени од позадина да закачат нешто...
Историјата тоа го покажала , па така мислам дека повеќе од јасно треба да е , дека иако можеби Бугарија не ја створила војната , таа сакала да има профит од несреќата која тогаш ни се случи...Иако не е исклучено и директно инволвирање...
јас знам само дека Бугарија многу инвестира во уништување на Македонецот, што е и логично...сепак стравот од вистината е голем...
Затоа се Бугарските пасоши добиени врз ниеден основ, затоа се постојаните провокации во сите сфери, измислените судски спорови , постојаниот притисок брз Европските институции , затоа на крај краева и Божо е министер...
Човек на кого во нормална држава не би му дале ни метла да држи во министерството...
|
Buggyman напиша:
толку страсно се
прифаќа здраво за готово изјава на еден човек кој има “тапија“... П.С.- Ниту прв случај и по се изгледа ниту последен да имаме шизофреничари во политиката..
|
Ние лаиците..така тоа и го тоа „гледаме„..и еве ...и денес ...кога гледаме седници или комисии на Парламентарниот Канал на МТВ..дали веднаш не му поставуваме „дијагноза„ на некој/а си.... разгоропаден/а и многу неучтив/а во секој случај ....член/ка на актуелниот парламет..?
А кој/а ...гледаејќи дека никако не може да ја врати довербата од минатото..на секој начин..на моменти чинам ...дека и/му ја гледам и пената на уста..самите и внимателно (во иднина) гледајте..кај која/кој член на Парламентот тоа се ќе (по)јави???.
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 16:33
Buggyman напиша:
Нема тука шпекулации, истиот Блаже Ристевски излезе со планот како и Љубчо за поделба на Македонија, само не ми е јасно како може секогаш да ни се криви сите само ние не...
The crazy horse/Ali... како и http://www.globusmagazin.com.mk/default-mk.asp?ItemID=4A486EFEFCE7C1409C48B78571537541
.... беа дел од едно сценарио кое по не знам кој пат им успева да кренат тензии на и така напатениот народ во Македонија...
Нема тука што да се расчистува, едновремено Бранко поради падот на марката прати полиција во Тетово и Гостивар и се крена тензија заради 4 денари... САМО ПОРАДИ ПРИКРИВАЊЕ на падот на економијата во МАкедонија.
Али Ахмети се појави од “жолто комбе“ како кец на десетка во нашата голгота. Покрај толку информации и предупредувања дека “нешто не е во ред“ некој тогаш го тврдеше сшпротивното, и болно помина промената на преамбулата... што беше и целта на големобугарските идеи за создавање идна криза во Македонија и вечен конфликт на двата етноса во Македонија.
Во уставот сега сме грашанска држава, и сакале ние или не, како што рече предмалку самата, вистината ако боли нив не ги засега тоа, си го бараат она што големобугарите ни го наместија.... |
Оооо, има тука и тоа како за расчистување, уште многу имиња се замешани во припремите за промена на личната карта на државата Македонија! Еден ден сигурно ќе излезат на виделина, само што тогаш најверојатно ќе е касно. Албанците веќе си го добија тоа што сакаа и планираа, назад враќање од ова - тешко, скоро невозможно.
Јас не викам оти секогаш другите ни се криви, има тука замешателство и логистика од наши Македонци кои се срам за сите.
Впрочем и едните и другите и покрај се што направи, си го прибраа Али со нив во власта и воопшто не им е тешко да комуницираат со човекот кој... ај доста ми е, не можам повеќе за него!!!...
|
Постирано од: портрет
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 16:39
Народно движење за Македонија со повик надлежните институции најсериозно да ги проучат и да ги преземат сите потребни мерки во врска со отворениот повик за војна на лидерот на ДУИ, Али Ахмети при неговото вчерашно телевизиско гостување на Косово.
“Али Ахмети порача дека примирјето во Македонија од 2001 година е нарушено, со што јасно стави на знаење дека граѓаните на Македонија со години биле во голема илузија дека војната од 2001 дефинитивно е окончана, бидејќи од изјавата на Ахмети произлегува дека со Рамковнот договор од август 2001 всушност била воспоставена состојба на ПРИМИРЈЕ, А НЕ ТРАЕН МИР меѓу македонскиот народ и албанското малцинство во државата“, се наведува во соопштението од партија.
Затоа, се бара од македонскиот државен врв последните активности на албанските радикални структури да ги стави високо на агендата на приритетите, бидејќи авторитетот на државата се гледа токму во нејзината способност да ја брани територијата и луѓето во нејзините граници.
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 17:11
не знам зошто постојано дискутираме и се внесуваме во секоја тема која ќе ја отвори бивши терорист, албанците претеруваат, сите го знаеме тоа, 2001 е минато кое не може да го смениме, но можеме да ја смениме иднината, Албанците се привилегирани во секоја област од општеството, а продаваат приказни за еднаквост и мир, некој конечно треба да ги спречи и да каже доста
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 17:40
Па повели и..дај (им) го решението на проблемот...
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 17:50
novace напиша:
Па повели и..дај (им) го решението на проблемот...
| кое решение? зарем требса решемие да се смислува
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 18:55
Ахмети:Груевски треба да биде вознемирен колку што сум и јас!
Груевски
отворено да се изјасни околу Енциклопедијата и да даде изјава со која
ќе го осуди овој чин кој предизвикува војна, му порача од Тирана Али
Ахмети на премиерот. Ахмети смета дека енциклопедијата треба да се
повлече и во изготувањето на новата да учествуваат и Албанци.
http://alsat.mk/vesti/zemja/17401.html
Ako dve recenici vo enciklopedijata se dovolni za da predizvikat vojna , kuso neka e takvo primirje...Se slusa li ovoj covek sto zboruva, od druga strana Gruevski ubavo mu veli:
Груевски: Проблемот со Енциклопедијата да се реши со дијалог http://alsat.mk/vesti/zemja/17396.html
Jas neznam sto saka poveke od ova, ili polesno mu e da se vrati vo SUMATA otkolku da sedne i da razgovara...
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 20:49
zabegan напиша:
не знам зошто постојано дискутираме и се внесуваме во секоја тема која ќе ја отвори бивши терорист, албанците претеруваат, сите го знаеме тоа, 2001 е минато кое не може да го смениме, но можеме да ја смениме иднината, Албанците се привилегирани во секоја област од општеството, а продаваат приказни за еднаквост и мир, некој конечно треба да ги спречи и да каже доста
|
2001-ва не можеме да ја смениме, ама не смееме ни да ја заборавиме, барем од почит кон жртвите.
А со вакви пораки како на Ахмети и Шаќири, за крај на примирјето, повици за палење на македонското знаме, не се гради иднина.
Крајно време е Албанците во Македонија да научат проблемите да ги решаваат со дијалог и разговор, не со оружје, закани и насилство!
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 21:04
Анастеа напиша:
zabegan напиша:
|
2001-ва не можеме да ја смениме, ама не смееме ни да ја заборавиме, барем од почит кон жртвите.
А со вакви пораки како на Ахмети и Шаќири, за крај на примирјето, повици за палење на македонското знаме, не се гради иднина.
Крајно време е Албанците во Македонија да научат проблемите да ги решаваат со дијалог и разговор, не со оружје, закани и насилство!
|
Mislam deka ogromen del od Albancite go ima svateno toa...Zatoa i na poslednite nekolku radikalni mitinga koi gi odrzi tokmu Sakiri imase poveke novinari od kolku demonstranti... A isto taka i toa so znameto e samo mislovna imenka... Mozebi gresam ama mislam deka rabotite se smeneti....
|
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 00:37
Анастеа напиша:
zabegan напиша:
|
| но токму поради дијалог и разговор ние во сопствената држава сме инфериорни само гледај, „политичари на демократијата“ се терористите кои повторно сакаат војна, а нашиве гледаат што е можно повеќе да им се продадеме
|
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 08:38
Има ’’ситни’’ ситници кои катадневно го нарушуваат ’’примирјето’’. Некои се помпезно најавувани, некои минуваат без многу фанфа, а некои богами и не забележани. Во Вечер објавено писмо од читател кој мора да му се признае има остро око, а и го познава албанскиот јазик па успеал да прочита. Прземено од Вечер
Писмо од читател
Почитувани,
Ја пишувам поракава до сите редакции на кои во моментов се сетив. Во
контекст на настаните од изминатата недела поврзани со Енциклопедијата,
би сакал да ви посочам еден пример од Тетово, кој деновиве навистина ме
извади од такт. Имено, на влезот од Природно-математичкиот факултет на
Државниот универзитет во Тетово стои спомен-табла за загинати студенти
од универзитетот. Се бореле против ДРЖАВНИОТ ТЕРОР на СЛАВОМАКЕДОНЦИТЕ. Не
верувате? Проверете преку вашите дописници. Сметам дека треба да му се
даде адекватно внимание како и описот на македонските Албанци како
шиптари во Енциклопедијата.
Со почит, Љупчо Кочовски
-------------
|
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 11:09
Браво за читателот кој реагирал, уште на колку места има вакви натписи, грозни графити кои “красат“ зданија низ државата, со пораки слични или уште порадикални од оваа на Ахмети.
Каде е нашата држава да реагира на ова?! Баш пред некој ден читав - на Косово уапсени Македонец и Србин затоа што напишале по еден графит на некој стадион мислам беше, едното беше “Macedonia“ за другото сега не се сеќавам. И веднаш апс!!! Нема лабаво кај комшиите!
А кај нас? Се прашувам што ќе се случи кај нас доколку се уапси на пример Албанец фатен како пишува графит сличен на оваа порака погоре?
|
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 11:34
Постирано од: aLbaneso
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 14:39
портрет напиша:
Народно движење за Македонија со повик надлежните институции најсериозно да ги проучат и да ги преземат сите потребни мерки во врска со отворениот повик за војна на лидерот на ДУИ, Али Ахмети при неговото вчерашно телевизиско гостување на Косово.
“Али Ахмети порача дека примирјето во Македонија од 2001 година е нарушено, со што јасно стави на знаење дека граѓаните на Македонија со години биле во голема илузија дека војната од 2001 дефинитивно е окончана, бидејќи од изјавата на Ахмети произлегува дека со Рамковнот договор од август 2001 всушност била воспоставена состојба на ПРИМИРЈЕ, А НЕ ТРАЕН МИР меѓу македонскиот народ и албанското малцинство во државата“, се наведува во соопштението од партија.
Затоа, се бара од македонскиот државен врв последните активности на албанските радикални структури да ги стави високо на агендата на приритетите, бидејќи авторитетот на државата се гледа токму во нејзината способност да ја брани територијата и луѓето во нејзините граници.
| poleka portret bez panika
------------- Љаеш НЕ касаш !
|
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 16:55
Темава е отворена поради заканувачки и уценувачки пораки од Ахмети и неговата партија, колку да се евидентира со какви методи постојано се служи овој “политичар“. Денеска уште една: ДУИ ќе ја напушти Владата, ако Груевски не се изјаснел отворено околу енциклопедијата и “да изразел вознемиреност, исто колку и Ахмети“!!!
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=114286 - ДУИ спремна да ја напушти Владата
|
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 16:59
Анастеа напиша:
Темава е отворена поради заканувачки и уценувачки пораки од Ахмети и
неговата партија, колку да се евидентира со какви методи постојано се
служи овој “политичар“. Денеска уште една: ДУИ ќе ја напушти
Владата, ако Груевски не се изјаснел отворено околу енциклопедијата и
“да изразел вознемиреност, исто колку и Ахмети“!!! http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=114286 - ДУИ спремна да ја напушти Владата
|
Ја напуштаат секој втор месец, ич не им се секирам...
-------------
|
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 17:01
добро познато сценарио за она кон што некој е “ тера “работата ... некој кому не му одговара да РМ најпосле добие статус на членка на нато и датум за преговори со еу ..... некој за кој одамна пишувам дека приоритет не му е доброто на РМ туку нешто друго ...... некој кој работи на остварување на тоа нешто ......... најпрвин на економски , потоа на надворешно политички за на крај да бидеме сведоци на конечниот удар кој ќе му го нанесе на оваа земја ....... а не е само и единствен али .......
|
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 21:25
МАРШАЛ напиша:
добро познато сценарио за она кон што некој е “ тера “работата ... некој кому не му одговара да РМ најпосле добие статус на членка на нато и датум за преговори со еу ..... некој за кој одамна пишувам дека приоритет не му е доброто на РМ туку нешто друго ...... некој кој работи на остварување на тоа нешто ......... најпрвин на економски , потоа на надворешно политички за на крај да бидеме сведоци на конечниот удар кој ќе му го нанесе на оваа земја ....... а не е само и единствен али ....... |
100% се слагам...
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 00:25
Анастеа напиша:
Темава е отворена поради заканувачки и уценувачки пораки од Ахмети и неговата партија, колку да се евидентира со какви методи постојано се служи овој “политичар“. Денеска уште една: ДУИ ќе ја напушти Владата, ако Груевски не се изјаснел отворено околу енциклопедијата и “да изразел вознемиреност, исто колку и Ахмети“!!!
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=114286 - ДУИ спремна да ја напушти Владата
| леле жити све немојте да си одите, што ли ќе правиме без вас абе што уствари се замараме што се бунел ахмети, тури му пепел...
|
Постирано од: Македон
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 01:45
mamamd напиша:
Има ’’ситни’’ ситници кои катадневно го нарушуваат ’’примирјето’’. Некои се помпезно најавувани, некои минуваат без многу фанфа, а некои богами и не забележани. Во Вечер објавено писмо од читател кој мора да му се признае има остро око, а и го познава албанскиот јазик па успеал да прочита. Прземено од Вечер
Писмо од читател
Почитувани,
Ја пишувам поракава до сите редакции на кои во моментов се сетив. Во
контекст на настаните од изминатата недела поврзани со Енциклопедијата,
би сакал да ви посочам еден пример од Тетово, кој деновиве навистина ме
извади од такт. Имено, на влезот од Природно-математичкиот факултет на
Државниот универзитет во Тетово стои спомен-табла за загинати студенти
од универзитетот. Се бореле против ДРЖАВНИОТ ТЕРОР на СЛАВОМАКЕДОНЦИТЕ. Не
верувате? Проверете преку вашите дописници. Сметам дека треба да му се
даде адекватно внимание како и описот на македонските Албанци како
шиптари во Енциклопедијата.
Со почит, Љупчо Кочовски
|
Значи сега ние треба да излеземе, да палиме знамиња, да се закануваме со војна, да плачеме секаде, новинарите ( кои за вакви работи никаде ги нема ) да почнат да го палат фитиљот и после да кажеме, не е наша одговорност, бевме предизвикани, примирјето се наруши и готово. Во сопствената држава не преименуваат, а плачат за тоа што во енциклопедијата биле преименувани?! Со каков аршин мериш, со таков и ќе ти мерат!
А ако се запали знамето, се сложувам со Анастеа, институциите ќе треба веќе да се освестат и да сфатат дека некои работи не одат "демократски", туку мора да се почне со "комунистичкото" (колку и да не сакаме).
-------------
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 07:11
Се додека во институциите седат НАШИ и НИВНИ, се додека се делиме на НАШИ И ВАШИ, НАШ И НИВНИ, ке одат работите вака. Кога институциите ке ги водат луге кои мора да си ја заработат платата и кои кога ке забележат незаконско дејание ке реагираат тогаш ке знаеме дека работите се средија. Вака ако секому стави слики, бисти на места кај не е за тоа соодветно и под нив пишува памфлет каков сака без да размисли дека оди вон законот работите ке одат вака.
-------------
|
Постирано од: mariija
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 08:59
Датум на внесување: 29.Октомври.2010 во 18:39
Normalno deka kje se zakanuva. No ne e normalno shto nashive ne mu pokazjat zabi i go trgnat od scenata.........mu ja odzemat mikjta koja tie mu ja dadoa....................samooooooo,.................. kako da gi trgnat tie koi stojat zad Ali??????????!!!!!!!!!!!!!!!!! Po se izgleda samo pokojniot pretsedatel Boris Trajkovski imashe mashkost pa ushte kako chovek na vladata togashna za Nadvoreshni Raboti na onie koi sega stojat zad Ali i na celiot svet mu kazja vo ochi za izbeglicite od Kosovo, da si gi nosat kade sakaat i znaat. Toa beshe mazj. Ajde sega da vidime koj od ovie koi se zakanuvat so razni raboti na sostveniot narod dda vidime dali ima mazj koj kje mu gi podkine lastinkite na Ali Ahmeti. Bi sakal dda toa bidat Lustratirute...............
|
Датум на внесување: 30.Октомври.2010 во 21:06
МАРШАЛ напиша:
добро познато сценарио за она кон што некој е “ тера “работата ... некој кому не му одговара да РМ најпосле добие статус на членка на нато и датум за преговори со еу ..... некој за кој одамна пишувам дека приоритет не му е доброто на РМ туку нешто друго ...... некој кој работи на остварување на тоа нешто ......... најпрвин на економски , потоа на надворешно политички за на крај да бидеме сведоци на конечниот удар кој ќе му го нанесе на оваа земја ....... а не е само и единствен али ....... |
Ovoj komentar e napisan na 28.09.2009 god. Sega povtorno sme pred dobivanje na izvestajot od EZ i povtorno ama sekogas povtorno nekakvi si iskri na megjuetnicko netrpenie (tepanjeto na ucenicite) zakani, lustracii.....
Veke procitana sema no seuste pali kaj nekogo koj nosi roze ocila!
|
Датум на внесување: 30.Октомври.2010 во 22:34
Buggyman напиша:
МАРШАЛ напиша:
Ovoj komentar e napisan na 28.09.2009 god. Sega povtorno sme pred dobivanje na izvestajot od EZ i povtorno ama sekogas povtorno nekakvi si iskri na megjuetnicko netrpenie (tepanjeto na ucenicite) zakani, lustracii.....
Veke procitana sema no seuste pali kaj nekogo koj nosi roze ocila! |
Да Buggyman и се до недоглед додека како народ ги слушаме поедини нарцисоидни полоитичари од позицијата кои на наш рачун го зголемуваат само своето конто и рејтингот. Колку за податок знаеме дека држава може да водат полотичари, правници и економисти, остабнатото од ковач до налбат а помеќу нив и некој лекар/пекар се само стручни соработници на раководството во државата. Така пример ради во Законодавниот Дом од 120 пратници има само едвај десет (заедно) политичари, правници и економисти. Кај нас е се наопаку, а и корумпирано. Ќе бидам малку надвор од темата ама мора да спомнам дека на самата власт и сметаат борците од војната 2001 година иако таа треба да се грижи за нив.Но, таа прави се само за да ги разедини и во нејзината агенда нема поважна работа која е зацртана ид разединувањето на борците кои се исфрлени на улица и кои се гладни голи и боси, а со нив заедно страдаат и нивните семејства. Ете до каде оди власта само поради податокот дека оставила хипотека кај терористичкиот вожд Али Ахмети кој седи во власта и уценува. Те денес си одам,тте уте се враќам ама под хитно ова или она и се така до недоглед. Па како сакаш да имаме држава?
|
Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 11:10
pa,..k'o shto vika bratot,.shtom e stapot kaj nego,...i ke se zakanuva!
|
Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 11:14
Има право Али да се заканува, има. Очи исповадија овие господава и дами да го бранат. Нема потреба Али да се брани-има човекот бранители во македонските редови-ехеееј... Зарем не знаат дека амнестијата не значи и амнезија.Каде отидоа бре патриотите кои колку до вчера го викаа терориста? Сега саде љубов за Алета. Го направија покроток од јагне.
-------------
|
Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 12:22
Не баш дека има право. Повеќе би рекол знае нешто за нашиве политичари од позиција/опозиција и сите ги држи во неизвесност. Сите имаат земено од Али по несхто ситно, кој милион кој два или повеќе милиони евре,. Па вие немојте да мислите се е во кеш. Има и во имот, таму и онаму, насекаде ширум свеетот. Тоа е вистината.
|
|