|
Кој тоа си игра со животите на пациентите |
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Автор | |
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znachi ne bash mnogu se promenilo i vo zdravstvoto od pred 15 god.
I den denes mnogu ubavo se sekavam na eden sluchaj od toa vreme...koj non stop mi se vrti vo mislive, koga neshto ke me potseti na toa.
Za eden obichen laboratoriski pregled (vo bolnica) na mokracha, ZA MENE se angaziraa okolu 5-6 dushi, za da se zavrshi pabotata bez chekanje i problemi. Samo shto pristignav, se predstaviv na shalter...i odma ripnaa site OSMEH DO USHI i to...koga jas gledam na klupata odma do shalterot legnat eden chovek CELIOT vo krvoj i ofka kutriot od bolka i gi prashuvam tie od shalter shto mu e na chovekov, rekoa - imal soobrakajka - i odma posle toa mu se razvikaa; aj dosta be...pochekaj da mu se snevidi...
Jas samo shto si pomisliv da im recham da odi pred mene...odma, koga mi tekna shto me cheka posle toa mene....si prekutev. Moron!!!!
Chovekot ne umre...imashe sreka izgleda, megutoa jas seushte nemozam da si oprostam....
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SDSM 15 godini stvarase vakov sistem....
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТОЧНО, НО ТРЕБА ДА СЕ СТАВИ ТОЧКА НА СЕ ШТО БЕШЕ НЕГАТИВНО, А НЕ ДА СЕ ПРОДОЛЖУВА ПО ИСТИОТ к*рС.
ВЕЛАТ, СО ГОДИНИ ВЕЌЕ, АДМИНИСТРАЦИЈА КАКО СЕРВИС НА НАРОДОТ. А ШТО СЕ СЛУЧУВА ПО КАНЦЕЛАРИИТЕ - ВЧЕРАШНА ЈАРИЧКА ПО ТЕЛЕФОН ПОЛОВИНА СААТ И ПОВЕЌЕ СИ ПРАВИ МУАБЕТ, А ТИ ТРЕБА ДА ЈА ЧЕКАШ, НЕ ДАЈ БОЖЕ ДА ЈА ПРЕКИНЕШ, ЗА ЕДНО ОБИЧНО ПРАШАЊЕ. АКОГА ЌЕ СЕ СМИЛОСТИВИ И ЌЕ ТЕ УСОСТОИ СО СОЛУШУВАЊЕ НА ПОЧЕТОКОТ НА ПРАШАЊЕТО, ТЕ ПРЕКИНУВА И ТИ ВЕЛИ, КАЈ КОЛЕШКАТА ТРЕБА, АМА ТАА ИЗЛЕЗЕ... СИТЕ НЕШТО ВЕТУВААТ, А ВО ПРАКТИКА НИКОЈ НИШТО НЕ ОСТВАРУВА. ТИЕ ШТО ЌЕ СЕ НАМЕСТАТ ВО ФОТЕЛЈИЧКА, ЗАБОРАВААТ ДЕКА ДО ВЧЕРА ИСТО И КОН НИВ СЕ ОДНЕСУВАЛЕ. МАКЕДОНСКИ МЕНТАЛИТЕТ - ДОДЕКА НЕКОЈ НЕ ГИ ПОДГОНИ ДА РАБОТАТ КАКО ШТО ТРЕБА, СО УДИРАЊЉЕ ПО ЏЕБОТ. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"НЕ ДАЈ БОЖЕ ДА ЈА ПРЕКИНЕШ"
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што ли ти е лекарска ЕТИКА. Ма, кај можеме ние со нив. Лекарите- аетичнисе. Екими! проштевајте. Во етиката е вистината. Затоа немојте да пиете, не е вистината во виното. Виното само ве тера да ги загрозувате и така веќе загрозените пациенти. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahah,....ete vi go ,...rajot makedonski !dodeka se svestite,...site ke ,...ispoumrat!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема што.
Не само што си брз, туку и маратонец си во .......................тресење............ |
|
|
|
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja imav taa "ne-sreka" da pominam eden period na nasata klinika...samo ova ke go kazam...sepak sreka sto vo hodnik umrel..pa verojatno nekkoj pritrcal da mu pomogne...zatoa sto kakvi se liftovite...mozel kutriot pacient za zivot da se bori vo lift
|
|
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПРОДОЛЖУВА............црната хроника на МАКЕДОНСКОТО ЗДРАВСТВО! “ Пациент починал во санитетско возило, немало лекар да му помогне - Несреќниот човек препуштен сам на себе, цели 25 километри безнадежно барал помош на очиглед на неговото семејство, кое со автомобил го следело санитетското возило од демирхисарскиот здравствен дом по патот за Битола. Но, освен возачот, чија задача била да го транспортира пациентот до болницата, во возилото немало друг за да му укаже медицинска помош.“...Министре помагај,..... наместо да се сликаш пред камерите на македонските медиуми „ ОСТВАРУВАЈКИ“ ја програмата на ТВОЈОТ Премиер провери дали воведените реформо за кои се дига толкава врева, дали воопшто се спроведуваат. Кај се лековите? евтините или оние за кои на македонските граѓани, за одвоените средства од своето осигурување, добиваат само некакви си „плави, зелени или незнам какви картончиња“ со картончињата не се одржува здравјето на луѓето. Дури ни пензионерите неможат да ги најдат лековите кои им ги обеќавте, ...., а луѓето беа фер , дури и за Премиерот најдоа средства да го почастат со торта. И на крај немојте да се повикувате на социјализмот во СФРЈ или пак на периодот на владеење на СДСМ, ако се угледате на нив веројатно Вашата власт ќе отиде низ брдо, но сепак на крај останува прашањето која власт на крај на напатениот македонски народ ќе му ја наметнат нашите ПРИЈАТЕЛИ- ТУТОРИ - СЕ НАБЛИЖУВААТ ИЗБОРИ ВО МАКЕДОНИЈА,.......борбата за Власт и фотељи продолжува. МАКЕДОНСКОТО ЗДРАВСТВО ОСТАНУВА ВО СВОЈАТА КОРУМПИРАНА ТЕМНИЦА |
|
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a,kolku li uste umrele,dodeka itnata pomos zabavuvala za da premine preku bezbroj "lezecki policajci"?! a,da ne go spomnuvam .......i truckanjeto!
|
|
You live only ONCE!
|
|
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А, што мислите постои ли воопшто лекаска ЕТИКА?
Посететеја темата ,,ВИСТИНА ИЛИ ФАРСА- РЕФОРМИТЕ ВО ЗДРАВСТВОТО,, па направете споредба. Дајте свој коментар и свои практишни случки од областа во Здавството кое преаснува во политичка Установа. Изменето од orlov - 06.Септември.2008 во 16:58 |
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема преку ред идење!
|
|
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |