|
Агресивност |
Внеси реплика | страница <1 131415 |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вистинскиот христијанин не убива, не повикува на крстоносни војни, не го злоупотребува Божјиот збор за политички цели...Не секој што за себе вели дека е христијанин-вистински е христијанин. Не се што носи крст, не секој што се пишува христијанин...
Тоа е и разлика меѓу религија и вера, вистинска вера... |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам што бил тој папа, но бидејќи ги охрабрувал и подржувал крстоносците, гарантирам дека не бил христијанин.
Аиша, не ми одговори на прашањето, дали си сретнала некоја антиисламска книга во Македонија?
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, bil anti-islamist, no definitivno ne bil Hristijanin.
Kje ti dadam primer shto e lesno da go razberesh od islamska gledna tochka - dali mozhesh da go narechesh vistinski muslimanin poraneshniot vodach na Hamas, koj iako samiot beshe na nad 80 godini, lichno povikuvashe mladite palestinci da pravat samoubistveni napadi vrz civili? Se nadevam deka ne. No - kako i da e - toa bil mrachen period vo istorijata, vo koj crkvata i verata bile sosema zloupotrebeni za politichki i ekonomski celi. No - kako shto reche templarius - krstonosnite vojni imale predistorija koja ne mozhe da se prenebregne koga se zboruva za samite vojni. |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Muhammed je Allahov poslanik, a njegovi sljedbenici su strogi prema nevjernicima, a samilosni medu sobom; vidiš ih kako se klanjaju i licem na tle padaju želeci Allahovu nagradu i zadovoljstvo - na licima su im znaci, tragovi od padanja licem na tle. Tako su opisani u Tevratu. A u Indžilu: oni su kao biljka kad izdanak svoj izbaci pa ga onda ucvrsti, i on ojaca, i ispravi se na svojoj stabljici izazivajuci divljenje sijaca - da bi On s vjernicima najedio nevjernike. A onima koji vjeruju i dobra djela cine Allah obecava oprost i nagradu veliku.Surah 48:29
Kada produ sveti mjeseci, ubijajte nevernike gdje god ih nadete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu docekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je.Surah 9:5 Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Posalnik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru - sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno.Surah 9:29 Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršcani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su rijeci njihove, iz usta njihovih, oponašaju rijeci nevjernika prijašnjih - ubio ih Allah! Kuda se odmecu?Surah 9:30 Ovaa se izvadoci od k*ranot dali nekoj bi sakal da mi gi objasni???Se izvinuvam sto se na srpski - no sepak se razbiraat neli?? |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se na Srpski tuku na Bosanski,I za ova vece e dogovoreno na Istava tema ,istive prasanja ti si gi postavil i tebe ti e odgovoreno..taka da rasetaj nis forumov po temite i ke najdes odgovorite..ako ne gi najdes ke ti gi pastiram tekstovite.. |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas mnogu dobro go poznavam topikot zasto jas go postaviv site odgovri sto gi dadovte bea prasanja,no da go ostavime toa kazi mi tvoe mislenje za 164 stihovi vo k*ranot koji povikuvaat na agresivnost kakvo e tvoeto mislenje za toa???
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne ne sum sretnala?!?!?!? Ne me zezaj Ev. pa knizarite se polni so takvi knigi. Bi ti preporacala da prosetas i po drugite knizari i da proveris. Ne sakam da gi imenuvam , bidejki toa ke bide i svoevrsna reklama, mozebi i pottik nekoi od vas da si gi najdat istomislenicite. Ama Ev. stvarno ne bidi smesen! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чудно е како велиш дека книжарите се полни со такви книги, а јас немам сретнато ни една антиисламска книга.
Еве, ти кажи еден наслов, а потоа јас ќе кажам три антихристијански наслови.
Ти рекламирај еден наслов на антиисламска книга, јас ќе рекламирам три антихристијански наслови.
Бива така?
|
|
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas bi se prikluchil kon baranjeto na Ev - a ne zaradi reklama i jas verojatno nema da nudam anti-hristijanski naslovi, no navistina bi sakal da znam shto ima od takva literatura vo Makedonija i koj toa ja pechati?! Ako sakash mozhesh i po lp da mi pishesh za toa...
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vie bas ozbilni...
Eve vaka... Nekoi od niv se od srpski avtori (NORMALNO)... NEkoi od niv zvucat atraktivno, pisuvani se so psevdonimi, i najcesto se muslimanski, za da deluvaat po senzualno.... Imate drugi.....koi ete imaat naslo politika i islam.... Ima premnogu, no rekov ne sakam da gi citiram.... No ete, otprilika ve upativ. I Ev. ne se pravi na Toso koga znaes deka ima... A nemoras da mi gi kazes antihristijaskite.... Ne go barav toa od tebe... |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mi e jasno sto sakas da kazes, ima ili nema ako ima kade se ??? |
|
Give me your secrets
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако книжарите, како што вели Аиша, се "полни" со антиисламски книги, таа ќе наведеше барем еден наслов од "многуте".
Некој можеби ќе забележи дека не сум он-топик со моиве прашања. Но не е така. Во врска со темата, агресивност, сакам да забележам дека во ниедна христијанска книжара/книготека/издавачка куќа во Македонија нема да најдете антиисламска книга.
А од друга страна пак, доколку посетите некоја исламска книжара/книготека/издавачка куќа, ќе се фрапирате од фактот што половина од книгите им се со антихристијанска содржина. Просто ќе се запрашате дали ова е исламска книжара или пак антихристијанска? Или пак меѓу овие две нема разлика?
И кој е агресивниот тука?
|
|
|
|
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Give me your secrets
|
Внеси реплика | страница <1 131415 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |