|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 2526272829 146> |
Автор | ||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ОВАА ПЕСНА Е ЛИШЕНА ОД НАМЕРАТА ОГЛЕДАЛО НЕКОМУ ДА МУ БИДЕ |
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Последното пајдушко (оро) во Кривогаштани (продолжение на Последното танго во Париз) |
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
еве кој ќе ме учи да играм! |
||||
|
||||
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
танго или пајдушко??
|
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
македонско танго - ако има
|
||||
|
||||
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Misli
kako reki tecat, kajak prevrten bega od mene dur se drzam za karpa so ivici ostri, mokar stud od branovi sto samaraat, dali da se prepustam i potonam, ionaka za mene na krajbrezjeto nisto nema, a tap ribin pogled i ovde ima, ionaka nikoj ne prasa dali sakam da se rodam, ionaka recnata bozica, da ne spasi od davenje site ne moze. Me dopre i mir mi dade, spremajki se rani da mi zaleci, odmavnav da si zamine, spas ne mi bese potreben, samo mir i nepostoenje za toa bev graden. |
||||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Se sto imav so tebe
sega veke ne me dopira znam , vreme leci se gi brise tgragite i sega pak sum srekna jas Podobro e znam vaka i veke ne te sakam ti nema da mi falis iako jas te sakam ne si bil onoj koj go cekam jas |
||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
мислеше со лаги ке направиш да те мразам
убаво ме насмеа ама ај нема да ти кажам. ке ти раскажам една случка од пред некое време за кое еден тип згреши пред мене кога виде како сите мои колешки му се лепат девојкиве навистина мислев за него ке се степат јас го третирав како другар прав додека една бештија не расипа се со еден замав тој ми се налути не знам зашто и како и оставив да си тече како што ке каже батко потоа дознав дека таа со информации негови лични брцала во очи против мене и ред други глупости слични на нему сеуште не му е јасно дека од мене не е излезено ништо патем јас не ни знаев за тоа но сега е касно. јас си знам што сум рекла што не а ако некој верува навистина епа кој го е*е. може глупо но барем е моја поезија посветено на типот што ме лажеше-никогаш нема да те мразам Изменето од blueprayer - 27.Февруари.2008 во 13:42 |
||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Понекогаш сакам да се покријам со темнина.
Да лежам така стуткан и неподвижен под мојата црна прекривка и да се лажам себе си дека целиот свет престанал да се движи и да зборува. Моите мисли тогаш се еднолично сиво обоени, како едноставна рамна плоча што се шири до бескрај. А под неа шумно вријат зборови. Фрлени новороденчиња од млади мајки без иднина. Ако викнам тогаш, сиот неподвижен свет ќе затрепери. Ќе ги извадам од градиве сите вистини што печат. Нив вешто ги кријам, зошто светот не ги разбира. Зошто се плаши да ги разбере. Од моите вистини тогаш ќе останат само неми ѕидини. По нив како зелен лијан бавно ќе ползи надежта. Силно стегам раце и ја одминувам, не препознавајќи ја. Или можеби, таа не ме препозна мене? |
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ПЕСНА ЗА ЖЕНАТА
Се склупчува во стреата на стравот мигновено клупче мисла, а утробата сите огнови на Етна и ја горат... Ноќта и е и дадилка и другарка, и учиителка... Во пајажина од течно сребро Луната телото врело и го облекува додека шета меѓу сенките на предметите што шумолат со свилата на нејзината кожа, побела и од млеко на леунка. Чунки семето да не оглуви, да не се запусти, вели, додека се вовлекува во немирот на новата игра под чаршавот на ноќта, толку горда и понизна, промислена и нестрплива, како господарка на господарите и робинка на понижените. Убавица е – ноќта што ја разубавува, И палавничка – денот што го вознемирува, елените на исчекувањето додека ги бодиња. |
||||
|
||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Si sedam kraj mirna reka
i samo muvata zelena se slusa i samo okolu mene se vrti, ne mozam da zevnam od nea sto se pazam. Zue ona neumorno, a znam banjat bev. |
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
АКО ГИ НЕМА - ИЗМИСЛИ ГИ,
АКО СЕ НЕВЕРНИ - МАГЕПСАЈ ГИ, АКО ГИ УКРАЛА ДРУГА - ВРАТИ ГИ, АКО НЕ САКААТ - НАТЕРАЈ ГИ, АКО СЕ ПОГАНИ - ОСТАЈ ГИ! |
||||
|
||||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 2526272829 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |