|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 146> |
Автор | ||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
__
Изменето од ПодВодно - 20.Јули.2011 во 10:51 |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ja sum zbunet,
ne znaejki kogo poprvo da sakam. Ja sum zaljuben vo site vas. |
||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пред рушевините да почнат приказна за мојот град, сакам јас со сила на мравка да го преодам. Пред мојот дом да стане царство на пајаците, сакам во секој негов агол потпис да издлабам. Пред нашите погледи да останат заробени на стари фотографии сакам да измислам очи што нема да се затворат среде страшните виулици на времето. Каде одиме? Секој нов изгрев е чекор напред кон залезот. |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Должноста ми налага да работам,но Љубовта не ми дава мир.
Ништо не ми се работи; Мислите ми се хранат со љубовта, Љубовта мислите ми ги храни, Немоќен сум да се борам против тоа. Се што правам е против мојата воља и желба.затоа ти, О непостојна Љубов,ме држиш магепсан..... |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na plaza megu kamcinja zajdov
a megu niv, top si najdov. Vo blizina miren veter i brodovi roj, i od zabava samo so topot si pukav vo bilo koj. Dim i smea, vikanje i gnev losoto dete Hugo, celiot si bev. Se dur zad mene senka edna samar ne mi lupna i za usi me fati, a mene od solzi pogledot mi se zamati. |
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
КОГА ДЕЦАТА САМИ
ГИ ОСТАВААТ НА ПЛАЖА ШТО ДРУГО ДА ОЧЕКУВАШ ОСВЕН, УРНАБЕС САЛАТА. А ГРЕВ Е, ГОЛЕМ Е ГРЕВОТ ЗА ТОЈ ШТО НЕ ГИ РАЗБИРА ШТО САКА ДА ГИ КАЗНИ, ПА И ТИЕ САКААТ ДА ШМЕКНАТ ДАДИЧКИ МАЗНИ. |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
КАКО КАМЧЕ ВО СОВЕСТА
Како да го запрам непремолкот што може да ги опожари цветните леи во кои цутат нашите зеднички спомени, непремолкот што ќе ги сопне ждребињата на сите наши планирани и непланирани игри, што ќе го оскрнави световодот на нашите недосонети сни, иконата на вајстиножедните пред која заеднички пеевме псалми и ги величавме сите неродени светци и уште понеродените светици? Како да го запрам непремолкот што навира од дното на дамарите, како задишан демон од најтемните понори на пеколот, што татни во руменилото на секоја зора со силата на подземните водопади на бессононицата, и ме тера да им заблазувам на сите што се спасиле од распетието на двојбата? Како да го запрам непремолкот, непремолчиво што молчи во тажните очи на утрото, во сувата насмевка на денот, во натечените мускули на ноќта, а да не го срушам мостот што ни се пружа над новата бездна? |
||
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДА, ДА, ТРАГОТ ВО ВРЕМЕТО И НЕВРЕМЕТО МУ ДАВА СМИСЛА НА ЖИВОТОТ. ВО СПРОТИВНО - ИСТО Е КАКО ДА НЕ СИ ЖИВЕЕЛ. |
||
|
||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gledam,
a sega samo prezir go grdi moeto lice, vo sklad so pojava tvoja, Izgledas kako navistina mislev deka izgledas, samo molcev, kapka zabava da ne rasipam, migovi prazni i bez cel, nepotrebni, bespotrebni. Vrata zaklucuvam, a kluc vo solja frlam i ti grebi kako macka dur kandzite ne gi potrosis, seedno nema da te cujam, a ni vidam. |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЌОРСОКАК
На Кејт И здивот, дури, може да застане, и да ги запре во расчекор времињата како јазол на одамна подготвена бесилка што копнее по главата на некрунисаната кралица на осилата, а бројките да престанат да се идентификуваат како оценки во чекорите на учесниците во трката во која нема почеток ниту крај, па последниот секогаш е прв, а првиот величенствено последен.. Во тињакот на егото никој не ги нашол растурените бисери на повредената суета . Изменето од majstorce62 - 27.Февруари.2008 во 09:54 |
||
|
||
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
САТИР И НИМФА
Ме влечеш за коси по стрништа, карпи и трње; се смееш млад Сатиру злобно и палаво: „Ова е тест и тренинг за да се воздигнеш до мене.“ Потоа тажно ги милуваш моите рани, грижливо одбираш волшебни билки и мелеми, со нежен поглед ме прекоруваш: „Зошто ме тераш ова да ти го правам?“ ги лижеш моите белези и тие исчезнуваат, и после пак одново се`. Ме мразиш што ме сакаш, ме убиваш и оживуваш оти ти се може. Изменето од filmadzijka - 28.Февруари.2008 во 17:30 |
||
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некој мора и да работи |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
РАСКОЛ
НИВЈЕ НЕМА КАЈ ДА СЕ СКРАСИ.. ВО ДУШИТЕ ИСПОСТЕНИ БРАЗДА ПЛОДНА БАРА ДА ИЗРТИ, ДА ЗАЗЕЛЕНИ, ТОА СЕМЕ КЛЕТО ОД АДАМ И ЕВА ПРОКОЛНАТО, ДОЖД ОД СОЛЗИ ШТО ГО НАПОЈУВА, ШТО ГО ЗАЈАКНУВА, ШТО ГО ДРОЧИ, ДУРИ ПЛОДОТ ПЕЛИН МУ ГО ЗАЛЕБУВА. Изменето од majstorce62 - 27.Февруари.2008 во 12:43 |
||
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ШТО СНИМАШ МОМЕНТАЛНО????? |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 2425262728 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |