|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 2324252627 146> |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
златест зрак низ прозорецот -
во душата на пајакот разбојот повтор ткае... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
немирна птица на гранката,
во градите извор на сталожена вода - сили нема да прелие Изменето од majstorce62 - 25.Февруари.2008 во 14:42 |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕХО ВО НОЌТА
Пуста улица... Месечина го гаси и пали фенерот, ко да праќа знаци за тајна средба. Сонот се распослал како циганска черга по студените плочи... Во будноста на ветрот плаче задоцнето ехо на чекорите на пеперутката што изгоре во светлината на големата надеж. Изменето од majstorce62 - 25.Февруари.2008 во 14:57 |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПАТ
И градител и проектант и трасер и амал бев кога го градев овој пат во беспаќе што води. Без мостови над провалии, без тунели под планини, без патокази на крстосници.. Без дрвја крај банкините птиците да ги зберат - здив да здивнат. Овој пат, од мене што почнува, во мене крај ке скраси и со мене ќе исчезне... Изменето од majstorce62 - 25.Февруари.2008 во 17:21 |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Troska sreka
za se platat so milon nesreki, me mrazi, se znae koj. Sekoja moja solza mu predizvikuva urnebesna smea, na se znae koj. Sedi i smee, odozgora me gleda kako mravka, dur od bespomosnost se gusam i vo sebe vreskam, gladen za krv i pravda, ocaen i beden talkam niz gubristeto na svetot, kletnikavo rzam. Tatko mi Nice vo pravo bese, dur niz zavesi rozevi mi sepkase, a da go slusav nekev, nitu pak nego, nitu pak Zaratustra, dur Klark i Asimov za raka me vodea, podsmeslivo gledajki se i gledajki me, kako mlad majmun, koj ne da gi zabelezi ne mozese, zelenite muvi za gozba spremni. |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MAJSTORCE I ZBUNET, MNOGU UBAVO...MNOGU, MNOGU UBAVO
BRAVO!!!
UZIVAM DA VE CITAM
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I MARICETO PRIJATNO IZNENADUVA
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕ ОБИДУВАЈ СЕ ДА ГО ДОПРЕШ
ДНОТО СО НОЗЕТЕ, МОЖЕ ДА ТИ ПОТСНЕМА ВОЗДУХ НА ВРАЌАЊЕ КОН ПОВРШИНАТА |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗБОР - ДВА И ЗА НЕА
душата е птица што не знае за граници, душата е риба што танцува во занес, душата е пеперутка со божилак на крилјата, душата, таа ранлива немирничка што во облаци не крева и в безни не фрла, богаство Е, што со друг СЕ дели, а ничиј плен сосила не може да биде. Изменето од majstorce62 - 26.Февруари.2008 во 00:57 |
|
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-- Изменето од ПодВодно - 20.Јули.2011 во 10:51 |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
блескав ангел и ноќна пеперуга се допреа со крилјата во лет пеперугата заблеска од среќа сета ангелот помодре од повредена суета |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТОРТА
На Марија Магдалена НА МАСАТА НА БЕССОНОТ СКОКА НЕСКРОТЛИВОСТА НА ЗБОРОТ, НА ВЕШТИНА СО КОЈА ГО МЕСИ ТЕСТОТО НА НЕИСПЕЧЕНАТА МИСЛА И СЛАТКАР БИ И ПОЗАБЛАЗНИЛ... А ПРСТИЊАТА СЕ НЕЖНИ И БЕССИЛНИ, КАКО КАЈ ДЕТЕ... КОЛКУ ЛИ Е СИЛЕН ОГНОТ ШТО ГОРИ ВО СРЦЕТОТО НЕЈЗИНО И ЈА ГРЕЕ ФУРНА ВО КОЈА СЕ ПЕЧИ ТОРТАТА НА ЗБОРОТ? |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дружба Во дружбата сето богатство На светот е збрано, Дружбата не бара ловорики Славопојки, Зборови од злато сковени, Дружбата е сонце за мракот Што сите в душа го носиме, А ќе имаме ли сили да го признаеме, Еден од друг цер да си побараме? |
|
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Човек без лице
ликува самозаљубено во огледалото. Огледалце, огледалце... |
|
Внеси реплика | страница <1 2324252627 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |