|
СРБИЈА- Патриотизам или Шовинизам |
Внеси реплика | страница <1 7891011 15> |
Автор | |||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па не ти али милата ти Булварија на чело со Божидар Димитров,Прванов и Кирилов......
како и 99% од Блгарите...... Тука ги вбројувам и одродените македонци, тие за мене не се македонци.... Изменето од Vladimir88 - 25.Февруари.2008 во 15:55 |
|||
Duduk
Сениор Регистриран: 11.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Za da razberes dali srbite se sovinisti ili nacionalisti ti predlagam da napravis format C na sivata masa i da pocnes od pocetok.I koga ke se obezbedis so vistiniti istoriski fakti,stavot dali srbite se nacionalisti ili sovinisti ke ti bide mnogu porealen.Milosevic i komp. se borea za vistiniti celi so pogresni metodi.Toa e nivniot grev. Informiraj se kolku imot poseduvaa srbite vo Hrvatska,a za BiH da ne zboram, pred 2-ra sv. vojna,a da napomenam deka vo tie zemji bea ogromno mnozinstvo mislam deka ti e jasno.Ista situacija e i so Kosovo denes.Kade se tie Srbi denes?? Sto e so nivnoto imovinsko pravo ?? Srbite spored tebe se sovinisti zatoa sto se borat za ona sto im pripagja nim,a Amerot e demokrata i patriota i vo vecna potera po nebeskata pravdina i samo poradi toa si dava sloboda da pali i zari po planetava zatoa sto e......Ke ti prepustam da ja dovrsis ovaa misla. |
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ама не им ја негираме нацијата и не сакаме да ги асимилираме и уништиме, само викаме да не остават нас на мира.......зошто ние не сме срби, грци или бугари или пак шиптари туку сме МАКЕДОНЦИ, ти разбираш ли тоа??? Или не???Никогаш не сме искочиле со став дека Бугарите се македонци, србите се македонци, Грците се македонци...НИКОГАШ... Ние не сакаме Бугарија да ја освоиме...не сакаме Србија да ја освоиме, не сакаме Грција да ја освоиме(иако ги мразиме ептен грците)... Ние не викаме дека србите, грците ,бугарите , и албанците се македонци А за историјата еве ти пример со бугарите, они викаат дека Хан Аспарух е основател на Блгарија..... Аспарух што е, што мислиш ти??? Они тоа го тврдат....не јас Изменето од Vladimir88 - 25.Февруари.2008 во 16:03 |
|||
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мила ми е България, исто како на теб ти е мила Македониja, Ама като ме и мила България и Македониja си jа тача. И нема да навреда ако не ми навредат.. |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ОФФ Тенк Ју |
|||
ntg2003
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ама фала на мало дете .... убава е темава само да се не изпотепаме у неjа.....
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
koj , nie ? .... nema sansa koga nie toa sme go pravele ?
|
|||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
-Ja sakame Egejska Makedonija - Gi narekuvame Grcite vo Egejska Makedonija Hristijanizirani Turci. -Ja sakame Pirinska Makedonija -Gi narekuvame Bugarite Tatari,Azijati -Gi sakame Mala prespa i golo Brdo -Gi prezirame Albancite Koga ke napravime suma sumarum, i nie ne sme nisto poarni od nasite sosedi..t.e boleduvame od istiot Balkanski sindrom na Sovinizam, i etno-centrizam, so razlika deka nasiot e donekade defanziven, megjutoa ima i poradikalni elementi vo nekoi slucai. I nie im posakuvame del od nivnite denesni drzavi... I koi sme nie da sudime, koj e Sovinist a koj ne e? Mislam deka celiot topic e besmislen, deka i samoto komentiranje e vo domenot na pokazuvanje omraza i sovinizam... Megjutoa toa e samo moe personalno mislenje... |
|||
ntg2003
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
"-Ja sakame Egejska Makedonija
- Gi narekuvame Grcite vo Egejska Makedonija Hristijanizirani Turci. -Ja sakame Pirinska Makedonija -Gi narekuvame Bugarite Tatari,Azijati -Gi sakame Mala prespa i golo Brdo -Gi prezirame Albancite Koga ke napravime suma sumarum, i nie ne sme nisto poarni od nasite sosedi..t.e boleduvame od istiot Balkanski sindrom na Sovinizam, i etno-centrizam, so razlika deka nasiot e donekade defanziven, megjutoa ima i poradikalni elementi vo nekoi slucai. I nie im posakuvame del od nivnite denesni drzavi... I koi sme nie da sudime, koj e Sovinist a koj ne e?" Фала и за това мислене..добар збор.. |
|||
ntg2003
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Никогаш |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пријател, ти си инает ама ќе одам до крај..........под шовинизам спаѓа негирање на НАЦИИ.. и кој негира малцинства во Егејска и Пиринска??? не мешај шовинизам со територии.. А Бугарите и Грците и Србите(на црковен план) и Албанците да ги признаат македонските малцинства можеби и нема да сакаме да си ги повратиме тие делови....... И ние не викаме дека ЦЕЛА БУГАРИЈА,ЦЕЛА СРБИЈА ,ЦЕЛА ГРЦИЈА е Македонска територија..... Ние викаме за тие делови што се одземени од Балканските војни...... Да ги признаат македонските малцинства во Грција и Бугарија можеби ќе немаме ние желба да си ги повратиме деловите...... Ние не викаме дека сите грци , срби, бугари , и албанци се македонци.....кога тоа си го слушнал од нас???? Ние не викаме дека Цела Бугарија и Грција и Србија се наши територии......ние викаме само за одземените делови.. А Бугарите и Грците да го признаат македонското малцинство во овие две земји можеби и нема така да гледаме на тие делови, ќе речеме дека им е убаво, дека не ги малтеритраат(чим ги признале веќе) дека не ги асимилираат, и дека нема за што да се грижиме за нив....немој да стигаш до тој степен да ги браниш грците и бугарите , (за србите знаеме дека само на црковен план не не признаваат и дека им даваат подршка на грците) кога знаеш они каква тортура вршат и ден денес врз македонците....срамота е мислам!!!! Изменето од Vladimir88 - 25.Февруари.2008 во 16:20 |
|||
Duduk
Сениор Регистриран: 11.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dobro,spored ovaa definicija,iako ne gi ispolnuvam site gorenavedeni kriterijumi, jas sebesi se smetam za SOVINIST i se gordeam so toa. Jas sum MAKEDONEC i se gordeam so toa[iako ne odam do tamu da tvrdam deka mojot pra-pra-pra-....-dedo bil najgolemiot vojskovodec na site vreminja ,bidejki neli,ako tvrdam deka sum negov potomok a pri nedostatok na relevantni istoriski fakti(kako glaven argument deka sum negov potomok da se koristi slicnosta vo fizikusot e prosto smesno) ,ispagja deka imam ekstremno pozitivni predrasudi za vrednosta na sopstvenata nacija ] Ako se izzeme ova,site drugi pokazateli jasno i decidno mi davaat do znaenje deka sum sovinist."Sovinizmot pretstavuva..... negativni predrasudi kon ostanatite, osobeno sosedni nacii, povrzani so prezir i netolerancija kon niv."Da,toj sum.I sega sto?Sovinst sum ili ne ?? |
|||
мало дете
Сениор Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 106 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
БОГ на животните му дал канџи за да се бори, а на човекот му дал ГОВОР за да се разбери. Поздрав... |
|||
Мало дете
|
|||
ntg2003
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еj ти jа грешката.. цела Бугариja e се ваша териториjа. Каде и да идеш ке видиш Македонец...И он се гордее дека е от Македонско, и вика дека е Македонец и нема навреда от това..не чети вестници, ела ......
П.С. Таа е за Владе.. Изменето од ntg2003 - 25.Февруари.2008 во 16:23 |
|||
Внеси реплика | страница <1 7891011 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |