IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Агресивност
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Агресивност

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 15>
Автор
Порака
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 21:57
Ете те уловив ко глушец.Дали ти разликуваш АЈЕТ од СУРА?

Дали ти гледаш што пишуваш?
Ајде мие жал да те исмејувам само ќе ти речам да се корегираш во твоите изјави.ИМА РАЗЛИКА ПОМЕЃУ АЈЕТ И СУРА!
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 21:59
Ne znael. bitno e da go vrega islamot....
Nivnite spletki se kako mrezata na pajakot, lesno se kine....

PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 22:02
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by efendija efendija напиша:

Smesno e da se prasa kakva forma imala zemjata spored biblijata da odogvorot e toa sto e, i sega jas treba da dokazuvam deka ne e taka, vprocem cel svet vo toa vreme veruval deka zemjata e takva znaci ne samo vo biblijata tuku nasekade bilo taka aloooooo...toa e naucna predpostavka tuka nema nisto sto ima vrska so etikata i moralnite normi...vistina e deka crkvata gi ubivala onie koi ne veruvale.. i toa e toa tuka e kraj.

Не е крај,туку почеток да се анализира нешто кое ја изггубило неговата веродостојност.Насетуваш што сакам да ти кажам.

А да,темава е агресивност,ќе те прашам Темплариус и тебе:кои биле побудите на Црквата што во средниот век ги палела сите оние луѓе кои тврделе дека Земјата не е рамна плоча?

Од каде Црквата имала право да донесува вакви пресуди?

Од Библијата или......?

Da crkvata gi palela zasto tie sto tvrdele sprotivno bile protiv politikata na crkvata. Vo biblijata za razlika od k*ranot nikade ne pisuva deka treba da se ubiva. Sto znaci doktrinata na crkvata vo toa vreme ne treba da ja mesas so biblijata. Inkvizicija koja rabotela za crkvata vo toa vreme bila politicki instrument za drzenje na sirokite narodni masi vo pokornost.

Е неможам да се изначудам на твоето НЕЗНАЕЊЕ! Од каде само ги црпиш информациите за Библијата!!! Ајде сега кажи ми од каде се овие работи:

Luka 19-27 A onie moi neprijateli, shto ne sakaat
da caruvam nad niv, dovedete gi tuka
i pogubete gi pred mene!“

Sveta vojna protiv Midjanite 31
17 A sega, ubijte gi site deca od mashki pol, ubijte gi i site Zeni, shto poznale
maz na mashko leglo;
18 a site deca od zenski pol, koi ne
poznale mashko leglo, ostavete gi zivi
za sebe.

Vtorozakonie 17
5 izvedete go toj maz, ili taa zena,
shto go napravile toa zlo, pred vratata
i ubijte gi so kamenja, za da umrat.

Sudii Izraelevi 21
11 i eve shto ke napravite: ‚Sekoj maz
i sekoja zena shto poznava mashko
leglo, ubijte gi, (a momite ostavete gi
zivi.’” Taka i napravija.)

Treta kniga carstva 21
10 i sproti nego stavete dvajca loshi
luge shto ke svedocat protiv nego i da
kazat: ‚Ti huleshe na Boga i na carot.’
I potoa izvedete go i ubijte go so kamenja,
ta da umre.”

Од каде се овие пасуси:

1. Библијата

2. Утрински Весник

3. Шпанско село

4. Ѓорѓи Колозов (покојниот)

Tie pasusi se od biblijata koi sto povikuvaat na nasilstvo, i gi ima kolku ???
Ne e tocno ti ne si uplasen od moeto neznaenje zasto samo jas znam kolku neznam. Ti si uplasen od faktite koi gi ima nasekade samo treba da se citaat da se razberat i da se priznaat sto e tesko da se kaze deka vo biblijata ima povik na nasilstvo???

Не забушавај сега,јасно рече дека во Библијата нема пасуси кои говорат за насилство и убивање.Немој сега да се измотаваш ,греота е,ова не му прилега на човек кој се декларира како интелектуалец.Очигледно по втор пат те ловам,и да ти кажам искрено можам да те ловам до бескрај....бидејќи си многу плиток во познавањето на Библијата....а за Qur,anot не станува збор,за него си тотална АПЛА!

И да ти кажам право,не ми си ич интересен.Ефендија не се замара со првачиња.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 22:06

Ајде мие жал да те исмејувам само ќе ти речам да се корегираш во твоите изјави.ИМА РАЗЛИКА ПОМЕЃУ АЈЕТ И СУРА!

Aj idi soberi gi decata od tvoja mala pa im raskazuvaj prikazni a razlikata pomedji ajet i sura hahahaha pa neli sekoja sura ima ajeti i se gleda deka ne si gi ni pogledanl zasto (najverojatno na pamet gi znaes) se raboti za 164 stihovi namerno ne navedov za da vidam kolku si ti za diskusija. Ne mozes da pobegnes od fakti a fakti se vistina ovie fakti se od vasata vistina od vasata religija za koja Ajsha veli deka e nacin na ziveenje - ubavo i se sl*gam so Ajsha samo znaes li koj zivee ubavo onoj musliman i onoj hristijan koi znaat i umeeat da priznaat deka nitu biblijata a nitu pak k*ranot se sovrseni. Ti ne si takov...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 22:10

Aj idi soberi gi decata od tvoja mala pa im raskazuvaj prikazni a razlikata pomedji ajet i sura hahahaha pa neli sekoja sura ima ajeti i se gleda deka ne si gi ni pogledanl zasto (najverojatno na pamet gi znaes) se raboti za 164 stihovi namerno ne navedov za da vidam kolku si ti za diskusija. Ne mozes da pobegnes od fakti a fakti se vistina ovie fakti se od vasata vistina od vasata religija za koja Ajsha veli deka e nacin na ziveenje - ubavo i se sl*gam so Ajsha samo znaes li koj zivee ubavo onoj musliman i onoj hristijan koi znaat i umeeat da priznaat deka nitu biblijata a nitu pak k*ranot se sovrseni. Ti ne si takov...

Без бламирање.Посочи ми ги 109 сури кои говорат за агресивност и убивање,по име?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 22:10
Ej ne si pravi Bajram na pametot...
Nitu eden musliman ne smeta deka Quranot ne e sovrsen...
A za Biblijata, ocigledno si ja gledal vcerasnata dijalektika....
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 22:18

[QUOTE=Templarius] [QUOTE=efendija] [QUOTE=Templarius] [QUOTE=efendija] [QUOTE=Templarius] Smesno e da se prasa kakva forma imala zemjata spored biblijata da odogvorot e toa sto e, i sega jas treba da dokazuvam deka ne e taka, vprocem cel svet vo toa vreme veruval deka zemjata e takva znaci ne samo vo biblijata tuku nasekade bilo taka aloooooo...toa e naucna predpostavka tuka nema nisto sto ima vrska so etikata i moralnite normi...vistina e deka crkvata gi ubivala onie koi ne veruvale.. i toa e toa tuka e kraj.

Не е крај,туку почеток да се анализира нешто кое ја изггубило неговата веродостојност.Насетуваш што сакам да ти кажам.

jas nikade nema kazano deka vo biblijata nema nasilstvo tvojata demagogija na stavanje na zborovi vo usta na ludjeto im e poznata na site na forumot inaku za lovenje. Prvin da se dogovorime koj e lovec a koj e loven.
Pred samo nekolku dena te fativ kade lazes efnedija lazese za surite gi izmisluvase i kao sto ti rekov idi kazuvaj prikaski na drugi a mene ako sakas da me lovis samo ce se najdes vo tesno a toa e povece od ocigledno dodeka celo vreme jas izleguvam so novi fakti i dokzai tebe te ili nema da dades odogvor ili pak si se fatil za nekolku stihovi od biblijata i so toa probuvas da napravis nesto pa ako mozes da gi farbas tvoite sledbenici mene ne mozes be efndija. Eve ti otvoren povik za lov kade sakas i koga sakas samo da znaes deka ne sum po siten divec a ti si takov zatoa ajde idi setaj malku smiri gi zivcite i teraj si rabota ...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 22:23
Temp. e zeden za muslimanska krv ocigledno...
Odamna ne bil vo IRAQ...
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 22:29

Smesno e da se prasa kakva forma imala zemjata spored biblijata da odogvorot e toa sto e, i sega jas treba da dokazuvam deka ne e taka, vprocem cel svet vo toa vreme veruval deka zemjata e takva znaci ne samo vo biblijata tuku nasekade bilo taka aloooooo...toa e naucna predpostavka tuka nema nisto sto ima vrska so etikata i moralnite normi...vistina e deka crkvata gi ubivala onie koi ne veruvale.. i toa e toa tuka e kraj.

А да,темава е агресивност,ќе те прашам Темплариус и тебе:кои биле побудите на Црквата што во средниот век ги палела сите оние луѓе кои тврделе дека Земјата не е рамна плоча?

Од Библијата или......?

Da crkvata gi palela zasto tie sto tvrdele sprotivno bile protiv politikata na crkvata. Vo biblijata za razlika od k*ranot nikade ne pisuva deka treba da se ubiva. Sto znaci doktrinata na crkvata vo toa vreme ne treba da ja mesas so biblijata. Inkvizicija koja rabotela za crkvata vo toa vreme bila politicki instrument za drzenje na sirokite narodni masi vo pokornost.

Алоооооооооооооооооооооо мајстореееееееееее.овие зборови се твои:
Vo biblijata za razlika od k*ranot nikade ne pisuva deka treba da se ubiva.

И кој сега лаже,а?
Долно суштество си ти Темплариус,да не речам подло,полно со инает.Во твојата заслепеност дури не се читаш НИТУ САМИОТ СЕБЕ СИ!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 22:30
Aisha ce go smetam ovaa kako dokaz na tvojata vera i tvoeto veruvanje vo nenansilstvo. Vie mene na ovoj forum me narekovte sekako a sega sum i monstrum...na nieden nacin jas vas ne ve navrediv...kako i da blagodaram...zrelosta za diskusija vi e na nivo..
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 22:30

[QUOTE=Templarius] [QUOTE=efendija] [QUOTE=Templarius] [QUOTE=efendija] [QUOTE=Templarius] Smesno e da se prasa kakva forma imala zemjata spored biblijata da odogvorot e toa sto e, i sega jas treba da dokazuvam deka ne e taka, vprocem cel svet vo toa vreme veruval deka zemjata e takva znaci ne samo vo biblijata tuku nasekade bilo taka aloooooo...toa e naucna predpostavka tuka nema nisto sto ima vrska so etikata i moralnite normi...vistina e deka crkvata gi ubivala onie koi ne veruvale.. i toa e toa tuka e kraj.

jas nikade nema kazano deka vo biblijata nema nasilstvo tvojata demagogija na stavanje na zborovi vo usta na ludjeto im e poznata na site na forumot inaku za lovenje. Prvin da se dogovorime koj e lovec a koj e loven.
Pred samo nekolku dena te fativ kade lazes efnedija lazese za surite gi izmisluvase i kao sto ti rekov idi kazuvaj prikaski na drugi a mene ako sakas da me lovis samo ce se najdes vo tesno a toa e povece od ocigledno dodeka celo vreme jas izleguvam so novi fakti i dokzai tebe te ili nema da dades odogvor ili pak si se fatil za nekolku stihovi od biblijata i so toa probuvas da napravis nesto pa ako mozes da gi farbas tvoite sledbenici mene ne mozes be efndija. Eve ti otvoren povik za lov kade sakas i koga sakas samo da znaes deka ne sum po siten divec a ti si takov zatoa ajde idi setaj malku smiri gi zivcite i teraj si rabota ...

Sirni pogore sto ti napisav.A za lovot BUJRUM,odberi mesto i oruzje.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 22:38

Од Библијата или......?

Алоооооооооооооооооооооо мајстореееееееееее.овие зборови се твои:
Vo biblijata za razlika od k*ranot nikade ne pisuva deka treba da se ubiva.

И кој сега лаже,а?
Долно суштество си ти Темплариус,да не речам подло,полно со инает.Во твојата заслепеност дури не се читаш НИТУ САМИОТ СЕБЕ СИ!

Efendija kako sto rekov tvojata nemoc od konstruktivna diskusija ja iskazuvas so atak vrz licnosta. Ti lazes be efendija i toa mnogu ocigledno sto ocekuvas deka nekoj ce ti poveruva vo napisanoto koga so prethodno napisano sam si se pobivas.Pa moze da ti poveruvaat tvoite baraca i sestri ama nema nikogas da ti poveruva onoj koj navistina veruva vo vistinata i vo toa deka ovaa e forum. Ti blagodaram za navredite...no dobro e koga se od tebe..
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 22:40

Originally posted by Sahih Bukhari Sahih Bukhari напиша:

Batka iako se trudish na bilo koj nacin da go zashtitish templarceto veruvaj deka e dosta providno!

Ocigledna e poentata na templarceto, no nejse, nema da navleguvam vo raboti koi nemaat smisla!

Kako prvo za da ja znaes poentata na templarite treba da ja znaes istorijata a ti niti toa niti pak istorijata ja znaes. Krstonoscite spored site istoricari se plod na islamskata agresija koja vo toa vreme pretela da ja zazeme cela evropa. Znaci na nasilstvo so nasilstvo e odgvoreno. A templarite dovadjaat po zavrsuvanjeto na krstonosnite vojni. I uste edna rabota renesansata zapocnala vo docniot 14 vek i traela do 17 vek inaku prv pat se pojavila vo Italija.

A neli toa imase nekade "ZAVRTIGO I DRUGIOT OBRAZ"
Ili mozebi se lazam,mozebi ova pravilo bese vo Budizmot..

P.s. Za Renesansata,Vrska nemas,Znaes kaj se Pojavila??? vo Gradot,kaj so ti Odis da Ubivas Luge..BAGDAD,A toj koj go Uredil Bagdad bil HARUN ER RESID..
Za Venecija,so zboris,Idet u Atlanski Okean,Venecija Kopirala od Bagdad..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 22:40
Ti navedob nekoi suri i ajeti koi se od tovjot k*ran gi ima mnogu na broj gi barase ajde sega odgovri ,,, te zezam ne ni ocekuvav da odogvoris a i ako odogovoris ce bide vo tvojot stil na vredjanje i nebulozi e moj efendija. A tvojot povik za lov ... ti rekov ti si mnogu sitna divec...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 4,406 секунди.