|
Библија, Куран, Тора??? |
Внеси реплика | страница <1234 27> |
Автор | |||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Knjiga Musaova je bila putovoda i milost prije njega. A ovo je Knjiga na arapskom jeziku koja nju potvrduje da bi opomenula one koji rade zlo i da bi obradovala one koji cine dobro.Sura 46-12
Ajde sega ti k*ranot vo race i citaj |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Originally posted by Pustinski-Lav
Ako Isus go presekol stariot od noviot zaved, zosto uste stariot zaved e kompatibilen del od biblijata?? Za osto go koristite?? За поука, за изобличување, за поправање, за
воспитување во правдата, за да биде Божјиот човек совршено подготвен за
секое добро дело.
Ova e tvoe mislenje??? Kade kazal Isus da ne se praktikuva Stariot Zavet, i da se zeme samo da se cita kako da e lektira? Jas iskreno da ti kazam imam slusano hristijani koi se konvertirale vo Islam na koi ova prasanje dodeka bile hristijani im bilo neotkriena zagatka. |
|||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Knjiga Musaova je bila putovoda i milost prije njega. A ovo je Knjiga
na arapskom jeziku koja nju potvrduje da bi opomenula one koji rade zlo
i da bi obradovala one koji cine dobro.Sura 46-12
Ajde sega ti k*ranot vo race i citaj Covece i na Torata i na Indzilot im prestanalo vazenjeto so samoto doadzanje na poslednata bozja objava k*ran,, toa tie nasiot stav... i kaj nas ne se Tora i Indzil kompatibilni delovi od k*ran... k*ran e identicen i sovrsen, i nikogas nitu eden negov ajet(recenica) nema da se promeni. |
|||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не, тоа е мислење на Библијата.
"Целото Писмо е од Бога вдахновено и е полезно за поука, за изобличување, за поправање и за воспитување во правдата, за да биде Божјиот човек совршено подготвен за секое добро дело."
(2 Тимотеј 3:16)
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Allah je - nema boga osim Njega - Živi i Vjecni!Sura 3-2 On tebi objavljuje Knjigu, pravu istinu, koja prethodne potvrduje, a Tevrat(tora) i Indžil(noviot zavet) objavio je Sura 3-3 još prije, kao putokaz ljudima, a objavio je i ostale koje rastavljaju istinu od neistine. One koji u Allahove rijeci ne vjeruju ceka teška patnja; - a Allah je silan i strog. Sura 3-4 Da ti posocam malku da ne talkas |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Многу убаво кажано,но,едно ме буни,зошто тогаш ЕвАнгелос во целост не го прифаќате Стариот Завет? Изменето од efendija - 22.Февруари.2008 во 00:00 |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Templarius, Инџилот што се спомнува во Кyранот, според муслиманите, не е исто што и Новиот Завет, не се тоа евангелијата по Матеј, Марко, Лука, Јован, Делата на апостолите, Посланијата на Јаков, Петар, Јован и Павле, туку Инџилот е само едно откровение кои Бог дирекно му го дал на тој некој си Иса син на Мерјем, кој по некои карактеристики наликува на нашиот библиски Исус.
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кој рече дека не го прифаќаме? Го прифаќаме целиот Стар Завет.
|
|||
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зарем Иса а.с. не бил син на Мерјем?[/SIZE Изменето од efendija - 22.Февруари.2008 во 00:03 |
|||
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Го прифаќате!!!!!! Па зошто тогаш не судите по Стариот Завет? |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А кој рече дека не бил? Па јас токму тоа го напишав, и тоа со фонт 2ка, не знам зошто не можеш да видиш добро. |
|||
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Евфе ти што напиша со фонт тројка:НЕКОЈ СИ ИСА СИН НА МЕРЈЕМ. А сега одговори ми на второто прашање за Стариот Завет! |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како мислиш да судиме? На христијаните им е забрането да судат:
"Не судете за да не бидете судени"
(Матеј 7:1)
|
|||
|
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
k*ranot e vo najgolem del napisan kako 3 ili 4 raka prepisuvana od ustata na raskazuvacot i od razni prepisi ispisani na palmini listovi kamenja i stranici i e sostaven 150 godini odkak Muhamed umrel a toa 632 n.e. Vo Mishtatu ‘lMasabih glava 3 stoi informacija deka k*ranot e sobran sostaven po naredba na kalifot Abu Bakr a textot go sostavil vo edna celina Zain ibn Thabit. Taa kniga dosla vo vlast na Hafsa edna od Muhamedovite vdovici. Posle nejzina smrt k*ranot bil rasparcen po naredba na MIrvan guvernerot na Medina. Najstariot k*ran datira od 790 n.e. i se cuva vo britanskiot muzej. Ne se povikuvajte na onoj vo top kapi muzejot zasto e dokazano deka ovoj vo britanskiot muzej e postar.
|
|||
Give me your secrets
|||
Внеси реплика | страница <1234 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |