|
Името е се што имаме |
Внеси реплика | страница <1 56789 56> |
Автор | ||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve uste ednas za tie sto sakaat i dupeto da si go dadat za NATO!!!!!!Ajde glasajte sega za Demokratski Makedonii, da ve vidam.A i onj skapaniot Fratini,najde vcera da doagja da kazuva za vizite..Ista prikazna kako so Srbija..ama ne mi se veruva deka lugjeto se tolku prosti vo Makedonija, pa na se se fakjaat!!!Krajno razocaran...
СКАНДАЛОЗЕН ПРЕДЛОГ НА посредникот МЕТЈУ НИМИЦ Нимиц
предлага новото име што ќе се користи во сите меѓународни организации
да се запише и во пасошите на македонските граѓани, а на државите што
ја признале Македонија под уставното име им се сугерира да ја преиспитаат одлуката Пет предлози за ново име на Република Македонија дал
посредникот Метју Нимиц на последната рунда преговори, кои завчера се
одржаа во Атина, дознава „Дневник“ од дипломатски извори. Никола
Димитров, македонскиот претставник во преговорите, уште истата вечер на
претседателот Бранко Црвенковски, премиерот Никола Груевски и на
министерот за надворешни работи Антонио Милошоски им го претставил
новиот пакет на Нимиц. Според нашите извори, овој предлог е уште
понеповолен и од претходниот, кој македонските власти го оценија како
„лош“. Од новиот предлог на Нимиц произлегува дека уставното име на
земјава не ќе може да се употребува ни дома. „Второто име“, кое треба
да важи за билатерална комуникација со Грција и во сите меѓународни
организации, треба да биде напишано и во пасошите на македонските
граѓани. Според дипломатите, тоа значи дека тоа „второ име,“ всушност,
ќе ни стане едно и единствено. Дипломатите велат дека Нимиц поставил
уште една опасна дипломатска стапица за Македонија, бидејќи на сите
држави што ни ја признале државата под уставното и историско име „им
сугерира“ да ја преиспитаат таквата одлука. Од сето тоа произлегува
дека се заговара едно име и за домашна, и за билатерална и за
меѓународна употреба. За таа цел Нимиц ги предложил следниве имиња:
Демократска Република Македонија, Република Горна Македонија, Нова
Република Македонија, Независна Република Македонија и Уставна
Република Македонија. |
||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
What???
"на државите што ја признале Македонија под уставното име им се сугерира да ја преиспитаат одлуката"
E OVA E NAVISTINA SHOKANTNO!!!!
Znachi si igraat so nas TOPLO-LADNO......i sega koga se priblizuvame demek, do kandidaturata....DA NI GO UDRAT TUSHOT...LADEN SE RAZBIRA.
E PA NE VLEGUVAME VO NATO!!!!!!
|
||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A OVA????
"Тој предвидува можност и двете земји да може да го користат терминот Македонија во комерцијални и други цели затоа што и двете земји се наоѓаат на територија на „стара Македонија“. Тоа значи дека Грција ќе може да го употребува името Македонија и во своите територијални единици како што е, на пример, Централна Македонија или Комора на Централна Македонија."
SEGA RAZBIRAM ZOSHTO DORA ETHIOPJANI BILA do ushi nasmeana.
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prijatele ne se tolku prosti.......najprosti se....poprosti....Amin.....neli gledas po anketata......samite se prekrstija Pozdrav! Изменето од moira - 21.Февруари.2008 во 04:06 |
||
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NIKAKO VO NATO!!!!!
|
||
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ПОРАЗ на Македонската дипломатија.....господа ...новиот проблем што ни се јавува е поради тоа што ние изгубивме многу време на јалови дискусии околу имато...кога се бараше во изминативе месеци од нас конструктивност ние бевме срамежливи и не успеавме да си го заштитиме името барем со оние земји кои тоа веќе го сторија и не признаа...сега сме паднати на колена и единствено што ќе ни остане од нашето име е “М“....И покрај овој нов предлог треба повторно со ладна глава да размислуваме и да побараме брзо членство во ЕУ поради нашите големи отстапки...доколку и ова не се случи и нашиве прифатат нешто без силни гаранции за влез во ЕУ и симнување на визниот режим тогаш можеме сигурно да почнеме да си вадиме бугарски, косовски или српки пасоши....си напавивме од готово вересија и сега некој друг ни е крив...на крај Гвујо ќе излезе и ќе реше дека не можело дас е преговара и сме прифатиле ова ново име и овие услови....Но можда и сега е пак време за инает, можеме да уценуваме...ако ни го смените името не го признаваме Косово, ќе ја подржиме Србија и ќе ги прекинеме дипломатските односи со Грција ќе ја затвориме границата со Грција, нормално доколку стави вето и ќе чекаме некој да ни се обрати....и тоа треба некогаш да е дел од дипломатијата ....ако не, тогаш да го смениме и да почнеме да се шишаме, зашто можда грците нема да не сакаат вакви какви што сме...ќе продуцираме криза па нека иде се у к*рац ....
|
||
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре |
||
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
GRCIJA NEMA NIKAKVO PRAVO NA NASHETO IME......TAA SI IMA IME..... KOLKU LI USHTE IMINJA SAKA DA IMA I KORISTI??????
|
||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ovoj problem treba da se resi vo Megjunarodniot sud vo Hag, pa toj neka presece, zosto UN ja prekrsija svojata Povelba vo slucajot so priemot na Makedonija vo UN ?????????? Neka glasa Generalnoto sobranie za imeto..i na mnogu drugi pomali aziski i africki i juzno amerikanski drzavi im e SMACENO od Avtokratijata na USA i EU, sigurno ke ne poddrzat...ako dojde do glasanje za Ustavnoto ime..
|
||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A od druga strana vidi kako pritiskaat da prifatime PROMENA NA USTAVNOTO IME i ramkite na onoj posraniot Nimic:
Вашингтон ја менува реториката за НАТО
Сигурната Хрватска лобира Македонија и Албанија да и' се придружат во Алијансата Од нашиот известувач NE za NATO!!!!!!!!!!!!! f**k OFF |
||
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
YES!!!!!!! f**k off NATO!!!!!!
LETS GO TO RUSSIA!!!!!
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova vic e Koj te povika kaj Rusite..........so niv sigurno ke se usrekime......isto kako Srbite sto se usrekija |
||
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zoshto da ne be moira......SAMI KE SE PONUDIME!!!!!
Pa Rusite ne igraat TOLKU k*rVINSKA POLITIKA - ZATOA zapadov gi "zaebava"!!!!
|
||
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaes koj se nudi sam?!
|
||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nie veke se ponudivme sami, Moira, dali na USA ili na Rusija nema razlika....veke sme ne "izebani" tuku "preebani" sto nemoze sami nitu da odime....
I toa ne od Rusija tuku od Majka Amerika Изменето од Neonic - 21.Февруари.2008 во 05:13 |
||
Внеси реплика | страница <1 56789 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |