IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Одговор на исламот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Одговор на исламот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 20>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 17:15
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Halid, prochitaj gi ubavo diskusiite tuka na forumov... da ne se pravime sega deka ne razbirame nishto... mnogu pati e kazhano deka ovie ne se muslimani, onie ne se muslimani... sega ti velish - ne e tochno, muslimani se, ama greshnici - shto go prifakjam, samo shto prv pat slusham takva izjava. Do sega obichno komentarite od site bea deka ako nekoj ne go sledi 100% pravilno islamot, togash voopshto ne e musliman. No, ako e taka kako shto velish ti, togash znachi deka razno raznite bombashi samoubijci, teroristi i slichno, sepak se muslimani (no loshi, se razbira). Ili toa zavisi dali vi odgovara temata ili ne?!

Абе Zidarski ,кратко и јасно:

Секој што се вика Хасан,Хусејн,Халид итн. е муслиман .А за тоа колку го следи или не следи Исламот,тоа е друго прашање.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 17:21
Dobro efendija, prifakjam, i jas mislam deka e taka!
Togash - smetam deka e vasha dolzhnost, kako vistinski vernici, da gi kritikuvate postapkite na vash*te "brakja po vera" koi ne se pravilni i koi nosat samo sram na islamot kako celost. Isto, kako shto nie gi kritikuvame nash*te "brakja po vera" koga go pravat istoto.
Pochitta vodi samo preku prevzemanjeto odgovornost. Se dodeka se prefrla odgovornosta na drugi i se baraat prichinite vo drugite, nema da postoi taa pochit. Se dodeka nekoj drug e kriv za toa shto nash*te "brakja" go pravat, nema da imame razbiranje.
So pochit,
Zidarski
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 18:11

Halid, prochitaj gi ubavo diskusiite tuka na forumov... da ne se pravime sega deka ne razbirame nishto... mnogu pati e kazhano deka ovie ne se muslimani, onie ne se muslimani... sega ti velish - ne e tochno, muslimani se, ama greshnici - shto go prifakjam, samo shto prv pat slusham takva izjava. Do sega obichno komentarite od site bea deka ako nekoj ne go sledi 100% pravilno islamot, togash voopshto ne e musliman. No, ako e taka kako shto velish ti, togash znachi deka razno raznite bombashi samoubijci, teroristi i slichno, sepak se muslimani (no loshi, se razbira). Ili toa zavisi dali vi odgovara temata ili ne?!

Zidarski-neli na pr:Preljubata vo Hristijanstvoto e zabraneta??? Esega ako nekoj Hristijan/ka go napravet toa,dali toj ne e povece Hristijan,Ubistvoto,Krazbata,site se tie zabraneti,i ako eden Hristijan gi napravet site ovioe raboti dali toj,ne e Hristijan?? Hristijan e Samo Gresnik,barem jas taka Mislam----Isto ti e i so Muslimanite--Ima Vernici i Gresnici...

A sepak Eden e Sudija koj ke ni sudet za nasite Dela.neli????

Ova za Komantarive deka ti davale takvi komentari nekoj,prvo ne veruvam,poso i toj koj ti "daval"takov komentar ne go sledet Islamot 100%..Bidi siguren...Taka da spored ova 100% sledenje na Islamot nemozet nikoj da go sledet,i sega sdpored ova doaga deka nema nitu eden Musliman na Svetov...

Istoto e Mislam i so Hristijanstvoto,nema nikoj koj go sledet 100%Hristijanstvoto...I sega isto..nema nitu eden Hristijanin na svetov.???
Mislam deka se razbirame?????

P.s. Bratmi Efendija-super odgovor vi dade...Selam Efendija..

Poz..Zidarski..

Изменето од Halid ibn Velid - 20.Февруари.2008 во 18:14
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 18:16
Da be Halid, se razbirame. Jas sum na istoto mislenje! Togash ne treba da ima komentari od tipot "tie ne se muslimani/hristijani", tuku "tie se greshnici"...
Bidi mi pozdraven
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 22:15
Se izvinuvam poradi toa sto ne uspeav da ja prevedam vesta, no mislam deka ne e problem, razbirate Bosanski..

Wal-Mart se izvinio muslimanki      

Wednesday, 20 February 2008
Popularni lanac supermarketa u Sjedinjenim Američkim Državama Wal-Mart uputio je javno izvinjenje jednoj muslimanki koja je kazala da su je u jednom Wal-Martovom supermarketu povezali sa islamskim teroristima samo zato jer je bila pokrivena u skladu sa islamskim propisima.

"Molim vas nemojte mi ništa učiniti.“, kazala je kasirka u jednom supermarketu američkog giganta Wal-Marta kada je pokrivena žena htjela platiti za potrepštine koje je uzela u prodavnici, a prenosi AP.

Wal-Mart je zbog činjenice da su njihovi uposlenici mislili da je jedna žena islamski terorista samo zato što je pokrivena uputili javno izvinjenje koje potpisuje Rolando Rodriguez, potpredsjednik Wal-Marta i generalni menadžer.

"Sa sigurnošću tvrdimo da je do nesporazuma došlo zbog neznanja naše uposlenice i naglašavamo da će ista u skladu sa našom poslovnom politikom biti sankcionisana“, napisao je Rodriguez.

U saopćenju kompanije Wal-Mart također stoji da će svi njihovi uposlenici morati pohađati k*rs o monoteističkim religijama sa posebnim osvrtom na islam.

bhmuslimmonitor
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 22:39
Aisha, za zhal, ova samo go potvrduva toa shto go zboruvame tuka na forumite, a deka islamot ima izgradeno mnogu losha slika vo zapadnoto opshtestvo i deka treba muslimanite mnogu da se potrudat za da go ischistat svojot obraz... Isto kako shto amerikancite kje treba mnogu godini da se trudat da go ischistat svojot obraz po svetot...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 23:01

Aisha, za zhal, ova samo go potvrduva toa shto go zboruvame tuka na forumite, a deka islamot ima izgradeno mnogu losha slika vo zapadnoto opshtestvo i deka treba muslimanite mnogu da se potrudat za da go ischistat svojot obraz... Isto kako shto amerikancite kje treba mnogu godini da se trudat da go ischistat svojot obraz po svetot...

Не се согласувам со тебе Зидарски!-Ова го потврдува она што ние муслиманите секогаш ви го укажуваме,а тоа е дека Западот(не Исламот),има изградено многу лоша слика за муслиманите и навистина ЗАПАДОТ ќе треба многу да се потруди за да го поправи своето наследено мислење.А за Американците во право си,впрочем тие имаат можеби најголем удел за погрешното разбирање на Исламот.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 23:06
Naprotiv efendija... za zhal, muslimanite kje treba da ja ischistat slikata za sebe... Da, mozhebi zapadot e kriv za sozdavanjeto na taa slika, no muslimanite se tie koi kje treba da dokazhat deka ne e taka. Isto kako shto site hristijani kje treba so godini da dokazhuvaat deka ne se isti kako amerikancite, isto kje treba muslimanite da dokazhuvaat deka ne se kako Bin Laden, Hamas, i razno raznite samoubijci ili kidnaperi...
Ako ne pochneme sekoj od svojata strana da gradime slika kaj drugite deka sme podobri od toa shto ne smetaat, nema da ima kraj na ovie nevolji.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 23:11

Naprotiv efendija... za zhal, muslimanite kje treba da ja ischistat slikata za sebe... Da, mozhebi zapadot e kriv za sozdavanjeto na taa slika, no muslimanite se tie koi kje treba da dokazhat deka ne e taka. Isto kako shto site hristijani kje treba so godini da dokazhuvaat deka ne se isti kako amerikancite, isto kje treba muslimanite da dokazhuvaat deka ne se kako Bin Laden, Hamas, i razno raznite samoubijci ili kidnaperi...
Ako ne pochneme sekoj od svojata strana da gradime slika kaj drugite deka sme podobri od toa shto ne smetaat, nema da ima kraj na ovie nevolji.

Е сега веќе се согласувам со тебе,не случајно е речено дека за љубов се потребни двајца.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 23:40
jas da kazam otvoreno

islamot vo denesno vreme e propraten so golema agresija
a gledajki od moj aspekt - koga nekoj kje kaze deka e musliman
vednas imam na um deka kje se odnesuva agresivno
toa e moeto custvo
a jas ne sum kriv za takvoto custvo

ima edna finta
dodeka sum vo turska - takvo custvo nemam
dali turski nacin na muslimanizmot i primer za neagresija  covek na covek

ako nekoj isto misli
bi sakal da slusnam negovo custvo

pozdrav do site

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 23:48
jas da kazam otvoreno

toa e moeto custvo

ima edna finta

ako nekoj isto misli

pozdrav do site
 ed

Ajdeee od kaj ova sega be anakine, nemoj tka da se plasis od muslimani, naprotiv vo nase drustvo treba da se custvuvas najbezbednoсреќа

NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 23:49
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

jas da kazam otvoreno

toa e moeto custvo

ima edna finta

ako nekoj isto misli

pozdrav do site
 ed

Ajdeee od kaj ova sega be anakine, nemoj tka da se plasis od muslimani, naprotiv vo nase drustvo treba da se custvuvas najbezbednoсреќа

ne se plasam
nego custvuvam vo sekoj  od vas agresija

od kade da se plasam
kaj go izvadi be dete

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 23:51
Me interesira od kade toa custvo, dek ne muslimanite sme agresivni??? Da ne imas pomesano nesto so nacionalnost?
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 23:55
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

Me interesira od kade toa custvo, dek ne muslimanite sme agresivni??? Da ne imas pomesano nesto so nacionalnost?

sega ti mozes da vrtis uzduz i popreku
no e fakt
moeto custvo mi kazuva- musliman = agresija

pak kje kazam nesum jas kriv so imam takvo custvo
ili vie me nateravte da mislam taka
ili propaganda
ili i dvete po malku
jebi ga toa e

a ti vrti uzduz i popreku so paroli za milozvucnosta na zborot ISLAM I MUSLIMAN
no mene mi deluva sasim sprotivno

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.