|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 213> |
Автор | ||||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
kako i da e na site bivsi YUgosloveni Yu im e vo sekavanje i veruvale ili ne plaçat za neaa i peat ,bogami
|
||||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Si ja sakam Makedonija....ali se rodiv u zemja narecena Jugoslavija..od toa beganje i zabravanje nema...YU FOREVER IN MY HEART
|
||||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
http://www.youtube.com/watch?v=mB8dGUaosvw
p.s slusaj do kraj Изменето од marija1000 - 17.Февруари.2008 во 14:16 |
||||
|
||||
Delicia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Чувствувам потреба тука да си го искажам сопствениот парадокс. Во бившата YU бев многу поголем македонски патриот отколку што сум сега. Некако чувствував дека словенците, хрватите и србите не нé ценат баш многу и ми беше многу криво за тоа. Во Макарска и во Бечичи никогаш не сум се чуствувал како дома (како во Охрид на пр.) Секогаш кога играше југословенската репрезентација навивав со мала доза на резерва - бидејќи немаше македонци (или многу малку ги имаше). (Ама за тоа малку и сами сме си криви!) Меѓутоа, секогаш сум бил свесен дека, да не бил ДРУГАРОТ ТИТО, Македонија, оваква каква што ја знаеме НИКОГАШ немаше да постои! И факт е дека се живееше многу подобро, посигурно, можевме да одиме кадешто сакавме во светот и сите не ценеа многу повеќе. Затоа, бидејќи сме паднати од коњ на магаре СМЕ југоносталгичари (значи и јас сум). Но прашајте ги словенците дали се? |
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
james dean не се нервирај.Тито да не беше Македонија ке беше обединета.Со Југославија само иэгубивме а според случувањата целиот балкан иэгуби не само ние
|
||||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не верувам дека ќе можевме сами да се обединиме. Грците, бугарите, србите и шиптарите пак ќе не поделеа. |
||||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Те лаже, така се договоривме. Стрико е добар, за добрите, лошите нека му ја мислат. |
||||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Го свакјам твоето ниско вредносно убедување,тоа беше и поентата на СФРЈ школата која и ден денес ја чувствуваме.Македонците и ден денес се сомневаат во својата јачина како народ,во својата воља эа опстојување и борба эа совршена слобода и обединетост.Но историјата ги кажува своите факти,Македонците во 1945год. ја имаа најјаката вооружена сила на балканот,Бугарите,Италијаните и Германците го фрлија своето вооружување и иэбегаа како муви беэ глави,така Македонците беа спремни эа обединување со своите бракја од Егеј и Пирин.Не предадоа домашните иэдајници како Колишевски и компанијата негова,ги убија револуционерите и вистинските Македонски ослободители а наместо да ја испратат Македонската мокна војска на Солун и Џумаја тие се понудиа Македонците да гинат на Сремски фронт и Трст. Тоа е историски факт |
||||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
I kako sto gledas TRST povtorno e ITALIJA(iako Tito otide na Trst), kako sto Solun povtorno ke bese Grcija(da se otidese na Solun namesto na Trst). I da bese taka kako sto kazuvas, sigurno toa ostaveno oruzje ne bese od tipot na teska artilerija i avijacija, so koi raspolagase Anglija i USA, koi go stitea ustavniot poredok na Grcija koja odbra da dade otpor na komunizmot. Da ne bese Tito, veke ke bevme Juzno-Srbijanci, vo toa ti garantiram, bidejki ako Yugoslavia kompletno se povrzese so Zapadot , sigurno Tito ke bese zamenet so Srpskiot Kral od Anglija.... A znaes kako Makedonija se narekuvase za vreme na Kraljevina Yugoslavije????????? Vardarska Banovina..... pa sega ti proceni.... |
||||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Браво Neonic, тоа сакав и јас да му го кажам, ама очигледно бев погрешно разбран, па се мислев дали да реплицирам, пошто знам дека повторно ќе бидам погрешно разбран! Факт е дека Тито ни ја даде државата (која никогаш не сме ја имале). Да не сакаше тој така да биде, ќе бевме сега нешто како Косово, само што ние немаше да можеме да се избориме за независност. Па сега размисли ти дали требаше да ги тргнеме сликите на маршалот од ѕидовите! |
||||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Od Vardara do Triglava Od Vardara pa do Triglava Širom sveta put me vodio, Volim tvoje reke i gore, Krv se mnoga za te prolila,
|
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Грешка си голема,Македонците и беэ Тито го направија својот АСНОМ,немаше во Македонија никаква војска освен Македонска која ја прогласи Македонската неэависност.Сонот на Македонците беше обединета Македонија а нејэината армија присвои се од бежанците/од авиони,пушки па до тенкови Единствен пропуштен момент эа обединување беше 1945 |
||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
nikako DRUZE ... nikako ... duri i spomenik trebase da mu napravime nemu a ne na skender beg
|
||||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |