IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 213>
Автор
Порака
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 13:47
kako i da e na site bivsi YUgosloveni Yu im e vo sekavanje i veruvale ili ne plaçat za neaнамигнувањеa i peat ,bogamiтрепкање
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 14:02
Si ja sakam Makedonija....ali se rodiv u zemja narecena Jugoslavija..od toa beganje i zabravanje nema...YU FOREVER IN MY HEART
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 14:14
http://www.youtube.com/watch?v=mB8dGUaosvw

намигнувањенамигнување
p.s slusaj do krajсреќа

Изменето од marija1000 - 17.Февруари.2008 во 14:16
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 15:59
Originally posted by marija1000 marija1000 напиша:

http://www.youtube.com/watch?v=mB8dGUaosvw

намигнувањенамигнување
p.s slusaj do krajсреќа
големо%20гушкање
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 18:33

Чувствувам потреба тука да си го искажам сопствениот парадокс.
Во бившата YU бев многу поголем македонски патриот отколку што сум сега. Некако чувствував дека словенците, хрватите и србите не нé ценат баш многу и ми беше многу криво за тоа. Во Макарска и во Бечичи никогаш не сум се чуствувал како дома (како во Охрид на пр.) Секогаш кога играше југословенската репрезентација навивав со мала доза на резерва - бидејќи немаше македонци (или многу малку ги имаше). (Ама за тоа малку и сами сме си криви!)
Меѓутоа, секогаш сум бил свесен дека, да не бил ДРУГАРОТ ТИТО, Македонија, оваква каква што ја знаеме НИКОГАШ немаше да постои! И факт е дека се живееше многу подобро, посигурно, можевме да одиме кадешто сакавме во светот и сите не ценеа многу повеќе.
Затоа, бидејќи сме паднати од коњ на магаре СМЕ југоносталгичари (значи и јас сум). Но прашајте ги словенците дали се?

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:47
james dean не се нервирај.Тито да не беше Македонија ке беше обединета.Со Југославија само иэгубивме а според случувањата целиот балкан иэгуби не само ние
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 22:27
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

james dean не се нервирај.Тито да не беше Македонија ке беше обединета.Со Југославија само иэгубивме а според случувањата целиот балкан иэгуби не само ние

Не верувам дека ќе можевме сами да се обединиме. Грците, бугарите, србите и шиптарите пак ќе не поделеа.

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 22:45
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

DA BE...VIDOV....NEKOJ LOS CICKO...

Те лаже, така се договоривме.
Стрико е добар, за добрите, лошите нека му ја мислат.
намигнување
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 23:43
Originally posted by james dean james dean напиша:

Не верувам дека ќе можевме сами да се обединиме. Грците, бугарите, србите и шиптарите пак ќе не поделеа.

Го свакјам твоето ниско вредносно убедување,тоа беше и поентата на СФРЈ школата која и ден денес ја чувствуваме.Македонците и ден денес се сомневаат во својата јачина како народ,во својата воља эа опстојување и борба эа совршена слобода и обединетост.Но историјата ги кажува своите факти,Македонците во 1945год. ја имаа најјаката вооружена сила на балканот,Бугарите,Италијаните и Германците го фрлија своето вооружување и иэбегаа како муви беэ глави,така Македонците беа спремни эа обединување со своите бракја од Егеј и Пирин.Не предадоа домашните иэдајници како Колишевски и компанијата негова,ги убија револуционерите и вистинските Македонски ослободители а наместо да ја испратат Македонската мокна војска на Солун и Џумаја тие се понудиа Македонците да гинат на Сремски фронт и Трст.
Тоа е историски факт
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:06

Го свакјам твоето ниско вредносно убедување,тоа беше и поентата на СФРЈ школата која и ден денес ја чувствуваме.Македонците и ден денес се сомневаат во својата јачина како народ,во својата воља эа опстојување и борба эа совршена слобода и обединетост.Но историјата ги кажува своите факти,Македонците во 1945год. ја имаа најјаката вооружена сила на балканот,Бугарите,Италијаните и Германците го фрлија своето вооружување и иэбегаа како муви беэ глави,така Македонците беа спремни эа обединување со своите бракја од Егеј и Пирин.Не предадоа домашните иэдајници како Колишевски и компанијата негова,ги убија револуционерите и вистинските Македонски ослободители а наместо да ја испратат Македонската мокна војска на Солун и Џумаја тие се понудиа Македонците да гинат на Сремски фронт и Трст.
Тоа е историски факт

I kako sto gledas TRST povtorno e ITALIJA(iako Tito otide na Trst), kako sto Solun povtorno ke bese Grcija(da se otidese na Solun namesto na Trst).
  I da bese taka kako sto kazuvas, sigurno toa ostaveno oruzje ne bese od tipot na teska artilerija i avijacija, so koi raspolagase Anglija i USA, koi go stitea ustavniot poredok na Grcija koja odbra da dade otpor na komunizmot.
 Da ne bese Tito, veke ke bevme Juzno-Srbijanci, vo toa ti garantiram, bidejki ako Yugoslavia kompletno se povrzese so Zapadot , sigurno Tito ke bese zamenet so Srpskiot Kral od Anglija....
  A znaes kako Makedonija se narekuvase za vreme na Kraljevina Yugoslavije?????????
  Vardarska Banovina.....
  pa sega ti proceni....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:38

Браво Neonic, тоа сакав и јас да му го кажам, ама очигледно бев погрешно разбран, па се мислев дали да реплицирам, пошто знам дека повторно ќе бидам погрешно разбран!
Факт е дека Тито ни ја даде државата (која никогаш не сме ја имале). Да не сакаше тој така да биде, ќе бевме сега нешто како Косово, само што ние немаше да можеме да се избориме за независност. Па сега размисли ти дали требаше да ги тргнеме сликите на маршалот од ѕидовите!

Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2008 во 02:47

Od Vardara do Triglava

Od Vardara pa do Triglava
od Đerdapa pa do Jadrana
Kao niska sjajnog Đerdana
Svetliš suncem obasjana
ponosito sred Balkana
Jugoslavijo, Jugoslavijo.

Širom sveta put me vodio,
za sudbom sam svojom hodio,
u srcu sam tebe nosio.
Uvek si mi draga bila
domovino moja mila.

Volim tvoje reke i gore,
tvoje šume, polja i more,
volim tvoje ljude ponosne,
i ratara i pastira
u frulicu kad zasvira,

Krv se mnoga za te prolila,
borba te je naša rodila,
radnička te ruka stvorila.
Živi srećna u slobodi,
ljubav naša nek te vodi,

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2008 во 11:28
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Тоа е историски факт
 I kako sto gledas TRST povtorno e ITALIJA(iako Tito otide na Trst), kako sto Solun povtorno ke bese Grcija(da se otidese na Solun namesto na Trst).  I da bese taka kako sto kazuvas, sigurno toa ostaveno oruzje ne bese od tipot na teska artilerija i avijacija, so koi raspolagase Anglija i USA, koi go stitea ustavniot poredok na Grcija koja odbra da dade otpor na komunizmot. Da ne bese Tito, veke ke bevme Juzno-Srbijanci, vo toa ti garantiram, bidejki ako Yugoslavia kompletno se povrzese so Zapadot , sigurno Tito ke bese zamenet so Srpskiot Kral od Anglija....  A znaes kako Makedonija se narekuvase za vreme na Kraljevina Yugoslavije?????????  Vardarska Banovina.....  pa sega ti proceni.... 

Грешка си голема,Македонците и беэ Тито го направија својот АСНОМ,немаше во Македонија никаква војска освен Македонска која ја прогласи Македонската неэависност.Сонот на Македонците беше обединета Македонија а нејэината армија присвои се од бежанците/од авиони,пушки па до тенкови Единствен пропуштен момент эа обединување беше 1945
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2008 во 11:29
големо%20гушкање

Браво Neonic, тоа сакав и јас да му го кажам, ама очигледно бев погрешно разбран, па се мислев дали да реплицирам, пошто знам дека повторно ќе бидам погрешно разбран!
Факт е дека Тито ни ја даде државата (која никогаш не сме ја имале). Да не сакаше тој така да биде, ќе бевме сега нешто како Косово, само што ние немаше да можеме да се избориме за независност. Па сега размисли ти дали требаше да ги тргнеме сликите на маршалот од ѕидовите!

nikako DRUZE ... nikako ... duri i spomenik trebase da mu napravime nemu a ne na skender beg големо%20гушкање
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,563 секунди.