IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дијалектика
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дијалектика

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 9>
Автор
Порака
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:22
Ne znam, ti rekov, amerika i se e mozno, ne mu ni lici, a nema ni tolku godini, ili jas ne mu gi gledam posto e temnolik....

A moze tuka e problemot pomegju poimanjeto na teologijata. Moze za niv e edno, a za muslimanite e drugo....

Nego aj ti objasni mi za verziite na petoknizieto!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:23
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Pa i jas za vcerasnata emisija govoram. ZA VCERASNATA!!!
Bidejku secie vreme e ceneto, taka i moeto.... ne mislam da se inaetam so tebe, samo sakav da ukazam na nevistinata koja bese iznesena od tebe, kako sto ti ja narekuvas PREDPOSTAVKA!!!!!

Ќе ми укажеш тогаш кога ќе ме цитираш каде јас за ВЧЕРАШНАТА емисија Дијалектика сум рекол дека е плод на муслиманите.
Се додека не најдеш и цитираш таква изјава во некој мој пост, секој твој нареден коментар на оваа тема ќе биде ветар и магла среќа

Упорен сум затоа што дадовте лажни изјави во мое име намигнување
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:24
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by MAKEDON-FILIP MAKEDON-FILIP напиша:

Теологија е нешто што се занимава со недокажани работи и е сосема спротивно од Историја , Астрологија..

Филипче, сакаш да кажеш дека историјата и астрологијата се егзакни науки? газење%20од%20смеење

Си чул за изреката: "Победниците ја запишуваат историјата"?

Знаеш ли колку контрадикторни историски ставови постојат на балканов? голема%20насмевка

Астрологијата се занимава со докажани работи? збунетост Е сега стварно ме збуни голема%20насмевка

Единствените докази би ти биле да се смееш ама тоа неможе да те доведе до вистината .
Историја пишувале победници а библија пишувала империја во очај на распаѓање па смеј се колку сакаш.
Астрологија хм ме замисли за момент , па објасни ми што во неа е измислено и што ја поврзува со теологија.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:25
Поентата ми беше да докажам дека типот не беше доктор по теологија. Значи го фативме типот како умислено лаже, а со тоа отпаѓа и веродостојноста на неговите тралалајќи од почетокот, до крајот на емисијата.

Филипче, замарај некој друг, јас и ти сме на различна фрекфенција танцување

Изменето од EvAngelos - 17.Февруари.2008 во 21:27
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:27
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Nego aj ti objasni mi za verziite na petoknizieto!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:29
Не те разбирам на кои верзии мислиш
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:32

Што мислите, зошто емисијава има потреба од црна рамка? среќа
Зошто едноставно сликата не е низ целиот екран туку на толку мало прозорче?

Некој сака да го скрие 'другиот превод" или пак клипчево е од интернет со слаба резолуција па мора да биде на мало прозорче?

Како и да е, ме разочара клипчево. Јас си реков дека ќе видам нешто ново и предизвикувачко, нешто за што муслиманите малку повеќе се потрудиле, ама ништо.

Ајде, ќе му дадам уште една шанса, ќе погледам уште 10мин.

хаха, само што слушнав, типов вика дека христијаните верувале дека Повторени Закони ја напишал Мојсеј голема%20насмевка најголемиот теолошки лапсуз... толку од клипчево и од "теологов" голема%20насмевка

Eve kade EvAngelos:

Како и да е, ме разочара клипчево. Јас си реков дека ќе видам нешто ново и предизвикувачко, нешто за што муслиманите малку повеќе се потрудиле, ама ништо
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:33

Aisha, не знам каква врска има вчерашната дијалектика со муслиманите. Претпоставувам никаква.

Кога јас вчера реков...

Како и да е, ме разочара клипчево. Јас си реков дека ќе видам нешто ново и предизвикувачко, нешто за што муслиманите малку повеќе се потрудиле, ама ништо.

...мислев на поврзаноста на муслиманите со клипчето, а не со емисијата дијалектика.

Јас верувам дека Дијалектика го симнала од You Tube ова клипче, а дека зад клипчето стојат муслимани. И не се враѓај толку, тоа е само моја претпоставка/мислење, што не значи дека е 100% точно.
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:41

Поентата ми беше да докажам дека типот не беше доктор по теологија. Значи го фативме типот како умислено лаже, а со тоа отпаѓа и веродостојноста на неговите тралалајќи од почетокот, до крајот на емисијата.

Филипче, замарај некој друг, јас и ти сме на различна фрекфенција танцување

Тоа е најцврст доказ
повлечи се и бегај.

Ако е теолог немаше да богохули (како што се вика по верски)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:42
Originally posted by efendija efendija напиша:

Eve kade EvAngelos:

Како и да е, ме разочара клипчево. Јас си реков дека ќе видам нешто ново и предизвикувачко, нешто за што муслиманите малку повеќе се потрудиле, ама ништо

Како што читаш, јас таму зборам за клипчето, а не за емисијата Дијалектика.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:45
Za jehvisticka, popovska, elohisticka i uste edna...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 22:01

Originally posted by efendija efendija напиша:

Eve kade EvAngelos: Како и да е, ме разочара клипчево. Јас си реков дека ќе видам нешто ново и предизвикувачко, нешто за што муслиманите малку повеќе се потрудиле, ама ништо

Како што читаш, јас таму зборам за клипчето, а не за емисијата Дијалектика.

Епа тоа клипче господине ЕвАнгелос беше токму во ТАА ЕМИСИЈА,така да немаш толкава потреба од заобиколување на твојата изјава,ионака не ти замерувам,барем јас лично.Твое право е да мислиш што сакаш.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 22:05
e se soglasuvam so efendija-- deka sekoj ima pravo da mislis so saka
ama i da go iskaze

bravo efendija- zapravo bravo bravo големо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 22:14
Originally posted by anakin anakin напиша:

e se soglasuvam so efendija-- deka sekoj ima pravo da mislis so saka
ama i da go iskaze

bravo efendija- zapravo bravo bravo големо%20гушкање

благодарам Анакине...благодарам!
ама да биде во границите на дозволеното..
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.