|
Дијалектика |
Внеси реплика | страница <12345 9> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро гледав и уште подобро забележав дека типот врска немаше од теологија, ни од ТЕО, ни од ЛОГИЈА
Не мора човек да е доктор по теологија, доволно е да прашаш БРУЦОШ на теолошки факултет и ќе ти каже дека книгата Повторени Закони не ја напишал Мојсеј.
Па како можел Мојсеј да ја напишал таа книга, кога во неа, во последното поглавје, се опишува Мојсеевата смрт
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas lazga!!!
blagodaram Ev. nesto neocekuvano od tvoja strana! Znaci so toa sto toj nema vrska so teologijata, ti zakluci deka on e musliman, t.e. deka muslimanite go pravele klipceto. Ne ne podcenuvaj! Изменето од Aisha - 17.Февруари.2008 во 21:01 |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е тоа да веруваш во се што ке исшлапаат нја ТВ туку постојат докази за Митра а она што кажуваш е дека Исус е копија на Митра а ја ти кажувам дека Митра и неговата копија се наптавени според легендата на сонцето. Да не ги игнорираме египетските ископнини каде се најдени безбројни докази и аргументи , пишани пергаменти и свитоци од кои на повекето им се губи трага поради стравот од вистината. Нетреба да се плашиме од вистината и треба да ја прифатиме. |
||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se gleda deka covekot e poranesen hristijanin, po znaenjeto sto go imase...
Muslimanite povekje znaat za hristijanstvoto od nego, pa kolku i da sakase da se pokaze, slabooo....
A da napomenam deka negiranjeto na nekoi raboti od Biblijata ne zasega i nas....
Taka sto, Evengelose, dijalektika ne e delo na muslimanite!!!
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
oooooo
Aferim Daija! Odamna te nema! nesto e prazen forumov |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па токму и тоа прашање го потегна и тој доктор по теологија,поради фактот што во последното поглавје се опишува смртта на Мојсеј,и тој се сомневаше во Повторените Закони,и според него четворица анонимуси го пишувале Стариот Завет.Но,од друга страна твоите забелешки упати ги до ТИЕ КОИ ЈА ДАДОА ЕМИСИЈАТА,не мораш мене да ми се истураш,човекот беше претставен како доктор по Теологија,а за тоа колку вредел,и колку знаел ПРОТЕСТИРАЈ до надлежните кои му ја издале таа титула.Јас само ти пренесов што видов. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Теологија е нешто што се занимава со недокажани работи и е сосема спротивно од Историја , Астрологија и друго размисли малку како ке го докажеш настанот на маж од кал и жена од ребро тоа е само ТЕО(рија(предпоставка))ЛОГИЈА(наука) ма каква ти е тоа наука без докази и аргументи. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aisha, цитирај ме каде тоа јас сум КОНСТАТИРАЛ дека емислијата Дијалектика е плод на муслиманите.
|
||
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Selam brate...dobredojde nazad! |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи се согласуваме дека типот не бил доктор по теологија?
|
||
|
||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Moze i da bil, no po nekoja americko-sektaska, sto znam?!
Mnogu bese slab. Vo knigata na Moris Bikaj "Biblija, k*ran i nauka" poubavo se objasnuvaat nekoi raboti...
No tuka treba da se vidi ne ona sto toj veli, tuku onie koi poseduvaat stari verzii na Sariot Zavet, odnosno, Torata, pa kako gi objasnuvaat 4. verzii i sl.
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Филипче, сакаш да кажеш дека историјата и астрологијата се егзакни науки?
Си чул за изреката: "Победниците ја запишуваат историјата"?
Знаеш ли колку контрадикторни историски ставови постојат на балканов?
Астрологијата се занимава со докажани работи? Е сега стварно ме збуни
|
||
|
||
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa i jas za vcerasnata emisija govoram. ZA VCERASNATA!!!
Bidejku secie vreme e ceneto, taka i moeto.... ne mislam da se inaetam so tebe, samo sakav da ukazam na nevistinata koja bese iznesena od tebe, kako sto ti ja narekuvas PREDPOSTAVKA!!!!! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
DAIJA, како можел типот да биде Д-р по теологија, кога муслиманите повеќе знаат за него од христијанството. Да разјасниме, не станува збор за дипломиран теолог, ниту за магистар по теологија, туку за ДОКТОР ејјјј, па тој коските ги оставил на теолошки факултет и на крај муслиманите да знаат повеќе од него?
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <12345 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |