IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Арапските освојувања и исламот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Арапските освојувања и исламот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
Автор
Порака
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Статус: Офлајн
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 20:42
Ne problem kako ke go nareces, mozes kako sakas, NO BITNI E STO KE PRAVIS...
A DA ZNAM KE RUSIIIIIIIIIS!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 20:45
Ne nema da rusam zasto mnogu e tesko da se izgradi nesto tuku ce vodam po vasava praktika taka e po ednostavno neli
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 20:57
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ne nema da rusam zasto mnogu e tesko da se izgradi nesto tuku ce vodam po vasava praktika taka e po ednostavno neli

Po cija praktika be More??? Abe Epten si ,Vo Istocna Makedonija se Srusija, mnogu gamii Vo vreme na Konflitot..Vo Prilep (ili ne ti teknuvat),a koj gi srusil,zasto???Imalo "Teroristi" a ??

Daj kazi edna Crkva kade nie sme ja Srusile???

D ate Informiram-Vo Rekanskiot Kraj Ziuvaat nad 10 Iljadi Ziteli Muslimani, Ima samo edno selo Pravoslavno,Tuka ti e Manastirot Sv.Jovan,Zosto nie ne Praveme nikakva steta,nitu na Manastirot nitu na Tie Luge...No ako bese Obratna Situacijata,Navistina se Sumjam deka ke imase barem Edna Gamija....Ili za da bi me razbral--Ne znam dali ke bev seuste Ziv.

P.s. Ako saks mois da pois da gi rasprasas kako tie Ziuvaat,so nas Muslimanite,No ne Zaboravaj da pois i vo Istocna Makedonija,i rasprasajse kako Ziuvaat Muslimanite(ako si zainteresiran)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 21:40
Lesockiot manastir koj go srusi??

Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 21:47

Lesockiot manastir koj go srusi??

Ejj..Osvestise!! Ako odeme po taa Tvoja Logika,ako pocnam da ti Gi brojam gamiite vo Konfliktot,mislam deka nema da zavrsam do Utre...

Zboruvame za Rusenje na Verski Objekti,vo mesta kade nemalo Borba..Raz???

Daj podatok...Kade toa vo Makedonija..no zapamtitamu kade sto nemalo Borba. Se srusilo Crkva ili Manastir???.

Jas vece ti kazav--Prilep---Istocna Makedonija...

P.s. za toa vo Lesok,duri se sumjam deka toa go napravile albancite,Mozebi i sami go srusile,poso ste podli i umeete za toa...Kako vo Amerika so Kulite Bliznacki..

Изменето од Halid ibn Velid - 16.Февруари.2008 во 21:48
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 22:04
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Efendija... na ovoj nachin, mozhesh da najdesh opravduvanje za bilo kakvi pohodi i osvojuvanja. No e fakt deka Shpanija bila osvoena i deka iako stotici godini imalo buntovi na lokalnoto naselenie arapite ne ja napushtile (odnosno - samite buntovi pokazhuvaat deka nepravomerno bile tamu, neli?). Istoto e so Sicilija, Krit, Malta, Kipar... Istoto e so napadite na Carigrad i slichno.
Eve, da zememe deka tvojata verzija e 100% tochna.
Znachi - doagja nekoj koj izgubil vlast vo svojata zemja i veli - vojuvajte na moja strana, i kje vi dadam del od zemjata. Toa e pravedna vojna?! Dali arapite vo sluchajov vojuvale vo samoodbrana ili vo napad? Obichnata logika veli sepak - vojuvale vo napad. Kako e toa objasneto od aspekt na zabranata za takvo vojuvanje vo k*ranot?

Зидарски: Јас на ваков начин умеам да одговарам....а тоа колку тебе ќе ти се допадне сие твој проблем...затоа земи си ја историјата и читни си....и прифати си мислење кое тебе ти одговара....по твој терк.....ти ме праша за наше исламско мислење,и јас ти го дадов тоа мислење,кое е поткрепено со историски факти.Е сега ако нешто не ти се бендисува,тоа е твој проблем не мој!
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 22:23
Prasanje efendija koj na tebe ti dade pravo da zboruvas vo ime na celiot islam????
Ti si obicen forumas kako i mene.
Ima pravo da kaze sekoj sto saka.
Sakas da se postavis kako glanogovornik na islamot ovdeka
Iako sakas mnogu da navreduvas
Govoris kako nekoj da razmisluva
Odgvorite koi ne ti odgovaraat gi smets za navreda\
Mislenjeto tvoe e najispravno
Ne ti nemas pravo da zaboruvas vo imeto na islamot
Odgovrite i mislenjata se licno tvoi INTERPRETACII na islamot.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 22:44

Prasanje efendija koj na tebe ti dade pravo da zboruvas vo ime na celiot islam????

абе братче...читај по ред...немој со прескоци.....јас бев прозван од зидарски и му кажав што имав да му кажам,немој сега да ескивираш лево-десно.
Никој никому не може да му го ускрати правото на збор.
Капиш?

П.С. За мислењето што го дадов-па сигурно дека е од исламска литература,не од некој утрински весник.

Изменето од efendija - 16.Февруари.2008 во 22:46
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 00:57
Sto e temp. ne ti se dopaga mislenjeto na efendija i sakas na bilo koj nacin da go degradiras.
E pa visitnata ne ti godi....
Baras odobruvanje za tvoite mislenja koi se tolku smesni i tolku plitiki, ko CNN da gledam...
Imaj svoj stav vo zivotot!
iako vo Islamot ne mora da si "profesionalec" za da zboruvas za nego, efendija ima poveke pravo od poveketo nas muslimani ovdeka da zboruva za islamot!

Ima edna mudra izreka:
ILI PAMETNO GOVORI ILI MOLCI!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 02:13
Hahahaha ajsha mene moze da mi se dopadja mislenje koga realno postoi mislenje vo ovoj slucaj nema mislenje, koe, razumno ti od tvoja strana go gledas zasto ocite ti se podzaskrieni zad verskata pripadnost. Inaku degradacija zborot ne e soodvetno upotreben degradacija se vrsi vo opstestveni uslovi na ziveenje vo socijalna sredina a ovaa e forum. Inaku mene vistinata sekogas mi godi jas so moeto prasanje so mojot post koj go izbegnuvate vistinata ja baram ama ne mozam da ja najdam.
I se raduvam sto moite mislenja gi oceni kako CNN dobro e toa zasto vasite mislenja se kako od Al Jezeira ili nekoe versko uciliste kade efendijata mora da se pocituva neli. Inaku mojot stav vo zivotot e moj stav a toa e deka onaa sto go kazuvam stojam zad toa i ne mozes ti da zboruvas za zivoten stav zasto prvin moras da imas zivot a potoa da imas zivoten stav.
Ti ajsha nemas zivot mislis deka ako studiras
islamizam deka imas zivot ne ti
si tamu zasto tatko ti
ili mazot ti toa ti go imaat dozvoleno i
ako sakaat
komotno bez zbor da kazat ce
resat za tvojot zivot i idnina
e togas nema
protivenje so eden pokret na rakata toa mozat da go zabranat
i da te oblecat kako ninja. Ne sfacaj go ovaa kako navreda zasto navredite od tvojot post jas ne gi svativ kako navredi od cista pricina sto ti mozes ovdeka na forumot da se pravis deka nesto znaes isto kako i jas a vistina e deka ni ti ni jas nisto ne znaeme samo vo prasanje e koj kolku go ima toa svateno.Ako ne ti e jasno tajnata lezi dlaboko zakopana vo akrosithot na tvojata religija,
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 02:26
So ovoj post TEm. kaza eden GOLEM FAKT. A toa e deka ti voopsto ne gi citas postovite. BIdejki koga bi gi cital bi sfatil deka NICKOT MI E AISHA! ne mi go albaniziraj!

Vtoro ke sfatese i nekolku pati pisuvas deka ne studiram ISLAM, TUKU GO ZIVEAM ISLAMOT!

ZA toa sto napisav deka tvoite mislenja izgledaat kako od CNN (cionisticka nacionalna mreza), se odnesuva na toa deka gi imas tipicnite predrasudi za muslimanite koi se plasirani od strana na mediumite. I posle ke mi govoris za tvoj stav.

Citaj toe e osnovniot dvigitel vo svetot. A ne slusaj sto ke ti kazat drugite!

Imam svoj zivot i svoj stav i zadovolna sum so nego!

I nemo pri nedosig na zborovi i navredi (vo kontekst na ovaa tema)da navleguvas vo drugi polinja. Za toa kako izlegam i koj mi rekol taka da se nosam. Vsusnost i ovaa tvoja izjava ni svedoci za 0% znaenje za islamot, kako i 0% tolerancija.
Poveli so site tvoi predrasudi za zenata vo islamot na temata "narodot koj ja osloboduva...." kade sto ke ti odgovoram na prasanjata, a ne na konstataciite?A i veke e odgovoreno, pa ako ne ti maka prosetaj niz nea!

Prosiri gi horizonite malku, ne se ogranicuvaj!!! Ne boli!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 02:39
Pisuvajci prazni zborovi si ja kries ranlivosta koja e ocigledna inaku zadutre se vracam na rabota vo bagdad kade sto sum poslednite 5 godini inaku pred toa rabotev vo etiopija kongo kuwait oman dubai qatar taka da mozebi malku povece znam za islamot odosto ti ocekuvas...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 02:51

hahahahhahaah
dobro ti e
sekoja cest
ova nesum go sretnal na forumov do sega

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Sandokan Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sandokan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 03:22
A ti templar si odbral pravo ime za na forumov..kako nekoj od nas da izbere bin laden ..
sakas da provociras i da vidis kolku koj od nas e militanten ili ne e..znam deka obicno od sluzbite prakaat takvi tokmaci , pa koga veke se setas "po arapskiot" svet i si naucil mnogu raboti od kade ti ideja deka e superioren zapadot ,a arapite bile za tebe teroristi..a toa so rusenje na manastiri i crkvi..od kade ti e pa ovaa ideja..turcite za 500 godini ne samo sto ne rusele crkvi tuku i gradele..a pogledni bugarite vasite sosedi templari pred zaminuvanje 1943 rusat crkva kaj bivsata selska avtobuska..pa koj e pogolem uzurpator..
i uste nesto..vo site krstonosni vojni najmnogu stradale samite hristijani,zatoa sto nivnite braka templari bile pravi gnasi i pljackasi,koga pominale niz makedonija napravile prav pokolj i krazba od neviden razmer,zar i ti se narekuvas Makedonec a si zemal nick na edni razbojnici.ODI CITAJ ISTORIJA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.