|
Дијалектика |
Внеси реплика | страница 123 9> |
Автор | ||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Февруари.2008 во 00:07 |
|
На А1 следи емисијата Дијалектика.
Страшно ме интересира кој стои зад оваа емисија и со каква цел постојано се плука по Господ? Чинам дека целта и е да го обезвредни, изобличи Словото, толку е малициозна...вечерашнава “тема“ и е “Кој ја напишал Библијата“-но целта не е Вистината-туку искривување на истата. Сега ќе ја проследам па ќе прокоментирам. Дали ја гледате и што мислите? А? Кој е “позади“? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што мислите, зошто емисијава има потреба од црна рамка?
Зошто едноставно сликата не е низ целиот екран туку на толку мало прозорче?
Некој сака да го скрие 'другиот превод" или пак клипчево е од интернет со слаба резолуција па мора да биде на мало прозорче?
Како и да е, ме разочара клипчево. Јас си реков дека ќе видам нешто ново и предизвикувачко, нешто за што муслиманите малку повеќе се потрудиле, ама ништо.
Ајде, ќе му дадам уште една шанса, ќе погледам уште 10мин.
хаха, само што слушнав, типов вика дека христијаните верувале дека Повторени Закони ја напишал Мојсеј најголемиот теолошки лапсуз... толку од клипчево и од "теологов"
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хахахаааа, дааааааа, никогаш немаше да ми текне на тоа, царче си |
||
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Te molam objasni mi kakva vrska ima dijalektika so muslimanite. Smesno e toa sto go velis! IZbrisi pobrzo ne se srami, bez pricina! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
muslim
Нов член Регистриран: 06.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma ovoj poima nema so pisuva tuka muslimanite i dijalektika nemaat ama nisto zaednicko
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne podcenuva, ocigledno!
Koga nie bi imale nekoj medium, tocno bi znaele kako da go koristime. A ne so nekoi nisko budzetni filmcinja, vo koi ako Ev. gledal i porano, se navreduval i islamot. |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Евангелосе дијалектика пред се не напаѓа никого само реално ги согледува работите а за да сватиш требало да гледаш од почетокот т.е. 1ва епизода каде спомнува дака не се обидуваат да ве премислат но ве замолуваат ако сакате и само ако сакате реално и со здрав разум да погледнете на работите, И тоа не е од муслиманска продукција зашто ако размислиш со самото напаѓање на библијата се напаѓа и к*ранот.
Твое е дали ке размислуваш со своја глава или ке дозволиш некој слепо да те убедува и во вера и во диалектика. Ова последново некако нема смисла нели? И таму и таму некој некого убедува, хм? |
||
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
|
||
muslim
Нов член Регистриран: 06.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kazav mislenje bese spomnato deka dijalektika e nekoj si muslimanski dokumentarec a toa nema niakva vrska
|
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ок се согласувам со тоа нели пишав така погоре.
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од кај знаеш па ти што е реалност кога врска немаш ни од Библија, ни од Кyран, ни од историја, ни од наука.. за тебе реално е само она што се поклопува со твојата фантазија во глава.
Само ти продолжи си да му се клањаш на Сонцето, а другиве работи остави ни ги на нас кои малку од малку се разбираме во нив
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Евангелос јас не му се клањам никому единствено на научно докажаните работи им симнувам капа , а тоа јас дали имам врска од нешто не си доволно компетентен да пресудиш ти , ако можеш нешто да докажеш докажи па ке симнам капа на тоа а не на она кај што вика верувај и само верувај не не не така не. |
||
|
||
Sandokan
Група Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa sto e razlikata pomegu denesnive hristijani i filip..toj veruva vo sonce,a toa e pojako nego li da veruvas vo covek..ili vo bogo...rodica!!???
a vo vrska so dijalektika.. ima dosta interesni raboti koi baraat odgovor,a za toa so Mojsie si najdovte odgovor neli. |
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сандокан...ти се тропа?
|
||
|
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sandokan, mislam deka treba da prifatis, deka hristijanite ni se najbliski vo verata, iako imame razlicnosti ocigledni. |
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
Внеси реплика | страница 123 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |