|
Арапските освојувања и исламот |
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Автор | |
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne problem kako ke go nareces, mozes kako sakas, NO BITNI E STO KE PRAVIS...
A DA ZNAM KE RUSIIIIIIIIIS! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne nema da rusam zasto mnogu e tesko da se izgradi nesto tuku ce vodam po vasava praktika taka e po ednostavno neli
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Po cija praktika be More??? Abe Epten si ,Vo Istocna Makedonija se Srusija, mnogu gamii Vo vreme na Konflitot..Vo Prilep (ili ne ti teknuvat),a koj gi srusil,zasto???Imalo "Teroristi" a ?? Daj kazi edna Crkva kade nie sme ja Srusile??? D ate Informiram-Vo Rekanskiot Kraj Ziuvaat nad 10 Iljadi Ziteli Muslimani, Ima samo edno selo Pravoslavno,Tuka ti e Manastirot Sv.Jovan,Zosto nie ne Praveme nikakva steta,nitu na Manastirot nitu na Tie Luge...No ako bese Obratna Situacijata,Navistina se Sumjam deka ke imase barem Edna Gamija....Ili za da bi me razbral--Ne znam dali ke bev seuste Ziv. P.s. Ako saks mois da pois da gi rasprasas kako tie Ziuvaat,so nas Muslimanite,No ne Zaboravaj da pois i vo Istocna Makedonija,i rasprasajse kako Ziuvaat Muslimanite(ako si zainteresiran) |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lesockiot manastir koj go srusi??
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ejj..Osvestise!! Ako odeme po taa Tvoja Logika,ako pocnam da ti Gi brojam gamiite vo Konfliktot,mislam deka nema da zavrsam do Utre... Zboruvame za Rusenje na Verski Objekti,vo mesta kade nemalo Borba..Raz??? Daj podatok...Kade toa vo Makedonija..no zapamtitamu kade sto nemalo Borba. Se srusilo Crkva ili Manastir???. Jas vece ti kazav--Prilep---Istocna Makedonija... P.s. za toa vo Lesok,duri se sumjam deka toa go napravile albancite,Mozebi i sami go srusile,poso ste podli i umeete za toa...Kako vo Amerika so Kulite Bliznacki.. Изменето од Halid ibn Velid - 16.Февруари.2008 во 21:48 |
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зидарски: Јас на ваков начин умеам да одговарам....а тоа колку тебе ќе ти се допадне сие твој проблем...затоа земи си ја историјата и читни си....и прифати си мислење кое тебе ти одговара....по твој терк.....ти ме праша за наше исламско мислење,и јас ти го дадов тоа мислење,кое е поткрепено со историски факти.Е сега ако нешто не ти се бендисува,тоа е твој проблем не мој! |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prasanje efendija koj na tebe ti dade pravo da zboruvas vo ime na celiot islam????
Ti si obicen forumas kako i mene. Ima pravo da kaze sekoj sto saka. Sakas da se postavis kako glanogovornik na islamot ovdeka Iako sakas mnogu da navreduvas Govoris kako nekoj da razmisluva Odgvorite koi ne ti odgovaraat gi smets za navreda\ Mislenjeto tvoe e najispravno Ne ti nemas pravo da zaboruvas vo imeto na islamot Odgovrite i mislenjata se licno tvoi INTERPRETACII na islamot. |
|
Give me your secrets
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе братче...читај по ред...немој со прескоци.....јас бев прозван од зидарски и му кажав што имав да му кажам,немој сега да ескивираш лево-десно. Никој никому не може да му го ускрати правото на збор. Капиш? П.С. За мислењето што го дадов-па сигурно дека е од исламска литература,не од некој утрински весник. Изменето од efendija - 16.Февруари.2008 во 22:46 |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto e temp. ne ti se dopaga mislenjeto na efendija i sakas na bilo koj nacin da go degradiras.
E pa visitnata ne ti godi.... Baras odobruvanje za tvoite mislenja koi se tolku smesni i tolku plitiki, ko CNN da gledam... Imaj svoj stav vo zivotot! iako vo Islamot ne mora da si "profesionalec" za da zboruvas za nego, efendija ima poveke pravo od poveketo nas muslimani ovdeka da zboruva za islamot! Ima edna mudra izreka: ILI PAMETNO GOVORI ILI MOLCI! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hahahaha ajsha mene moze da mi se dopadja mislenje koga realno postoi mislenje vo ovoj slucaj nema mislenje, koe, razumno ti od tvoja strana go gledas zasto ocite ti se podzaskrieni zad verskata pripadnost. Inaku degradacija zborot ne e soodvetno upotreben degradacija se vrsi vo opstestveni uslovi na ziveenje vo socijalna sredina a ovaa e forum. Inaku mene vistinata sekogas mi godi jas so moeto prasanje so mojot post koj go izbegnuvate vistinata ja baram ama ne mozam da ja najdam.
I se raduvam sto moite mislenja gi oceni kako CNN dobro e toa zasto vasite mislenja se kako od Al Jezeira ili nekoe versko uciliste kade efendijata mora da se pocituva neli. Inaku mojot stav vo zivotot e moj stav a toa e deka onaa sto go kazuvam stojam zad toa i ne mozes ti da zboruvas za zivoten stav zasto prvin moras da imas zivot a potoa da imas zivoten stav. Ti ajsha nemas zivot mislis deka ako studiras islamizam deka imas zivot ne ti si tamu zasto tatko ti ili mazot ti toa ti go imaat dozvoleno i ako sakaat komotno bez zbor da kazat ce resat za tvojot zivot i idnina e togas nema protivenje so eden pokret na rakata toa mozat da go zabranat i da te oblecat kako ninja. Ne sfacaj go ovaa kako navreda zasto navredite od tvojot post jas ne gi svativ kako navredi od cista pricina sto ti mozes ovdeka na forumot da se pravis deka nesto znaes isto kako i jas a vistina e deka ni ti ni jas nisto ne znaeme samo vo prasanje e koj kolku go ima toa svateno.Ako ne ti e jasno tajnata lezi dlaboko zakopana vo akrosithot na tvojata religija, |
|
Give me your secrets
|
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So ovoj post TEm. kaza eden GOLEM FAKT. A toa e deka ti voopsto ne gi citas postovite. BIdejki koga bi gi cital bi sfatil deka NICKOT MI E AISHA! ne mi go albaniziraj!
Vtoro ke sfatese i nekolku pati pisuvas deka ne studiram ISLAM, TUKU GO ZIVEAM ISLAMOT! ZA toa sto napisav deka tvoite mislenja izgledaat kako od CNN (cionisticka nacionalna mreza), se odnesuva na toa deka gi imas tipicnite predrasudi za muslimanite koi se plasirani od strana na mediumite. I posle ke mi govoris za tvoj stav. Citaj toe e osnovniot dvigitel vo svetot. A ne slusaj sto ke ti kazat drugite! Imam svoj zivot i svoj stav i zadovolna sum so nego! I nemo pri nedosig na zborovi i navredi (vo kontekst na ovaa tema)da navleguvas vo drugi polinja. Za toa kako izlegam i koj mi rekol taka da se nosam. Vsusnost i ovaa tvoja izjava ni svedoci za 0% znaenje za islamot, kako i 0% tolerancija. Poveli so site tvoi predrasudi za zenata vo islamot na temata "narodot koj ja osloboduva...." kade sto ke ti odgovoram na prasanjata, a ne na konstataciite?A i veke e odgovoreno, pa ako ne ti maka prosetaj niz nea! Prosiri gi horizonite malku, ne se ogranicuvaj!!! Ne boli! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pisuvajci prazni zborovi si ja kries ranlivosta koja e ocigledna inaku zadutre se vracam na rabota vo bagdad kade sto sum poslednite 5 godini inaku pred toa rabotev vo etiopija kongo kuwait oman dubai qatar taka da mozebi malku povece znam za islamot odosto ti ocekuvas...
|
|
Give me your secrets
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahahahhahaah dobro ti e sekoja cest ova nesum go sretnal na forumov do sega |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Sandokan
Група Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A ti templar si odbral pravo ime za na forumov..kako nekoj od nas da izbere bin laden ..
sakas da provociras i da vidis kolku koj od nas e militanten ili ne e..znam deka obicno od sluzbite prakaat takvi tokmaci , pa koga veke se setas "po arapskiot" svet i si naucil mnogu raboti od kade ti ideja deka e superioren zapadot ,a arapite bile za tebe teroristi..a toa so rusenje na manastiri i crkvi..od kade ti e pa ovaa ideja..turcite za 500 godini ne samo sto ne rusele crkvi tuku i gradele..a pogledni bugarite vasite sosedi templari pred zaminuvanje 1943 rusat crkva kaj bivsata selska avtobuska..pa koj e pogolem uzurpator.. i uste nesto..vo site krstonosni vojni najmnogu stradale samite hristijani,zatoa sto nivnite braka templari bile pravi gnasi i pljackasi,koga pominale niz makedonija napravile prav pokolj i krazba od neviden razmer,zar i ti se narekuvas Makedonec a si zemal nick na edni razbojnici.ODI CITAJ ISTORIJA |
|
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |