![]() |
|
Монотонија во врската?? |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Автор | ||
Tattoo Beauty ![]() Сениор ![]() Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
И јас се сложувам со Големото кисче
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
chuchuliga ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
|
Не. Сакам да кажам дека понекогаш во врската (кога е веќе подолга, повеќе од една година, па натаму) имаме потреба од повлекување, да бидам малку сама на пример, да не бидам интензивно со партнерот, туку повеќе со себе. И во такви периоди може да се случи да не ми недостасува, бидејки имам потреба да бидам сама, кон себе свртена. (Тоа е меѓу другото и повторно полнење на „емотивните батерии“). И мислам дека е убаво и здраво ако можам и смеам да му кажам на партнерот дека во тој момент тој не ми треба, не ми недостасува. Истото важи и за него. Но тоа е само период. Може да е 3 дена, една недела, две. (Пошто има парови кои се плашат да се одвојат на 2 дена еден од друг, поради недоверба, камо ли да си кажат дека не си недостасуваат).
А ака по таков период на дистанца не се пројави желба или потреба да се искомуницира со партнерот, тогаш тоа покажува дека можеби љубовта престанала.
|
||
![]() |
||
монте кристо ![]() Сениор ![]() ![]() THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
|
ako fati monotonija , prijatno so zdravje , mada mene nikogas ne me fatila sekogas mi e interesno , ima edna interesna izreka : KOGA NA LUGETO IM E DOSADNO , NAJCESTO IM E ZDOSADENO SAMI OD SEBE
|
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
![]() |
||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
|
па ако си 24/7 си дечкото/девојката
и ако тоа трае со месеци едноставно се станува предвидливо нема некоја штознам, магија на изненадување почнуваш да се чувствувасш сигурно, опуштено, не се средуваш како порано со саати... |
||
![]() |
||
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
|
токму тоа беше причината поради која му раскинав на последниов дечко |
||
![]() |
||
![]() |
||
монте кристо ![]() Сениор ![]() ![]() THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
|
JAS SUM NEPREDVIDLIV I NEMA DOSADA
![]() |
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
![]() |
||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
|
monotonija faka ako sme so "jak-karakter" ... i ne se menuvame ... covekot sekoj den treba da e kako nov ... da e kako nova licnost... a ne da e kako nekoe drvo ... da bide ist ... deka imal "cvrst-karakter" ... edna voda ... ako stoi podolgo vreme ke bide bara ... ako stalno se menuva .... ke bide kako izvor ... taka i nie ... treba da se menuvame ... ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Moze bil u depresija i sega zaradi tebe ke se ubie...ke go nosis na dusa, mori eeeej... |
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
Кога веќе ќе осетите монотонија во вашата врска во никој случај не смеете да го обвините вашиот партнер поради тоа. Многумина си ја подаваат вината еден на друг, а поточно и двајцата се виновни. Ниедна врска не би станала монотона ако добро се гради според некои си правила што се вели. Според мене не смееме да оставиме и чекаме времето да си го изгради своето туку треба ние да вложиме.....доволно доста за да не дозволиме нашата врска да стигне до тој чекор наречен монотонија. Ако по цели денови вие сте заедно и на почетокот ви е се во ред, дури и кога немате моабет, потоа од навика се доаѓа полесно до караници и сл.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
BidiFit ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 454 |
|
МОнотоно ми е да зборувам за монотонија.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
не ставаме нож под грло
![]() |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Stavame nesto drugo ...
|
||
![]() |
||
realna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
|
e togas kaj da e krajot se blizi |
||
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
||
![]() |
||
|
Toni Montana - Skarface
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |