|
Изградба на верски објекти на плоштад |
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Автор | |||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vo red .. samo sto vo makedonija ne ziveat isklucivo hristijani i ne e vo red da od drzavni pari se gradi za ednite a za drugite ne
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На владетелот нема кој да му каже
Очигледно е дека никој не смее на владетелот од нашето време да му каже дека секуларизмот е едно од најголемите достигања на демократскиот развој на западната цивилизација, која се гордее со својата мудрост и со моќта да направи јасна дистинкција помеѓу граѓанската и духовната власт
Почитувани мои, долго размислував, дали да напишам текст на тема цркви и плоштади. Не дека нема што да се пишува за темата, туку едноставно почувствував страв да не ме разберат погрешно, односно не сакам да ги навредам религиозните чувства на православните христијани. А имам длабока почит кон религиозните чувства на сите мои сограѓани. Но, од начинот како се отвори, пласира и како се презентира темата, очигледно е дека никој не може да ги навреди верските чувства на своите сограѓани повеќе од влада и владетели, кои со невидена леснотија пристапуваат кон идеи за градење сакрални објекти, без сенс за вистинската длабочина на спиритуалноста и на религијата.За жал, според мое длабоко убедување, оваа влада од самите свои почетоци имаше крајно формалистички пристап кон религиозните прашања, со што ризикува од духовни прашања, тие да се сведат во маркетиншки активности на една владина постава. Ценам дека се повредени религиозните чувства на граѓаните, со практиката владини министри да одлучуваат каде и кога ќе се градат верските објекти. Кои се тие за да одлучат каде ќе биде објектот во кој јас ќе се поклонам. Од каде им е таа голема претензија да ни ги постават нашите духовни граници, нашите духовни меѓи. Од каде им доаѓа тој бесрамен и приземен пристап кон светите духовни работи од типот: еве ти тебе џамија таму, а јас ќе земам црква ваму? Небаре така се граделе цркви и џамии, на владина тезга. Теута Арифи |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па токму и јас тоа зборам брате, цркви посветени на себе си, а не на Бога.
Нема да се вика Св. Грујо, ама ќе се вика Св. Никола
Прочитај уште еднаш како вели стихот, тој не вели "И ДА СЕ ЗДОБИЕМЕ СО ПРЕЗИМЕ", туку "И ДА СЕ ЗДОБИЕМЕ СО ИМЕ". Затоа црквата ќе се вика Св. Никола, а не Св. Грујо
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
abe pocnaa i politicarite da se proglasuvaat za svetci????
spored mene tia se slepci a ne svetci... ne zasluzuvaat ni da gi spomnes kako takvi ni na igranje... |
|||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
esselamu alejkum za site muslimani
i zdravo za site ostanati
pa eve posle podolgo otsustvo konecno si naogav vreme da frlam pogled sto se slucuva tuka .
sekako deka ja podrzuvame idejata da ni se vrati toa sto ni e odzemeno , a toa e Burmali Xhamijata koja sto porano postoela vo plostatot .
a gledam deka i EvAngelos se ima vrateno , pa da si go pozdravam i nego se nadevam deka ovojpat dobro izucil , ali prosto se somnevam .........
aj da te gusnam
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
We Alejkumus Selam Brat!!!! I dobre dojde nazad na Forum. |
|||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Alejkumus-selam ve Rahmetullahi ve Berekatuhu! Ehlen ve Sehlen! Dobredojde nazad na forumov! |
|||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne dosol, naminal.
Sega ne mu e interesno na net.
Vo zivo e poubavo!!!
|
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...napraveni se izmeni na DUP na opshtina Centar koi pod itno se doneseni i usvoeni... ...Gradot najavuva tuzbi pred Ustavniot Sud... ...a jas i denes stojam pozadi gorenapishanoto... P.S. ...povtorno se narakjam na temava bidejki zabelezhav deka na drug podforum e otvorena ista tema...gi upativ na Veroispoved... Изменето од moira - 11.Јули.2008 во 03:15 |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Makedonija e lulka na Hristijanstvoto i crkva na plostad na nikogo nema da mu smeta moze samo dobro da napravi, a site vie sto ste protiv i sto izmisluvate milion razlozi da ne se gradi pobijte go prvin edinstveniot za koj sto taa crkva se gradi a toa e Verbata vo Boga - pobijte ja verbata vo boga togas i crkvata nema da se gradi....ako moze po selata i gradovite niz zapadna makedonija da se gradat dzamii i se dizat bisti na teroristi, togas i vo crkva moze da se gradi, nikoj toa ne go gleda da be nie sme pacifisti demokrati, naseto samobitie i verata ako treba za denar ce ja prodademe samo da sme cool i da izigruvame sozivot i sto jas znam sto....na kogo mu smeta crkva aloooo toa e crkva ne e kafe bar ili striptiz club ili vie sto ste protiv sakate da izgradime magare na sred plostad da ve potseca na vasata inaetlivost i gordost i na toa kako ja prodavate vasata vera i nacionalna svest samo zatoa so sakate da im se dodvorite na vasite sosedi koi pak uzivaat vo toa da ve kupuvaat za mali pari moreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Изменето од Templarius - 11.Јули.2008 во 16:12 |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne ziveat samo Hristijani toa e tocno ama mnozinstvoto se hristijani taka da taa tvoja teza ne drzi voda, ajde idi vo nekoja muslimanska zemja i ce vidis milion dzamii izgradeni od drzavata no nitu edna crkva......... Изменето од Templarius - 11.Јули.2008 во 16:14 |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абре brza многу се недемократска, не ги спомна темпловите на хинду божествата, па Партенон да се изгради(како знак на политичка добра воља кон јужниот сосед), па Сатанина црква да се изгради со светлечки пентаграм, па... |
|||
simbel333
Нов член Регистриран: 12.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Interesna tema
kako prvo sekoj treba da bide protiv izgradba na bilo sto. zarem imame tolku mnogu pari? Ako e taka togas zosto da ne se pomogne na posiromasnite?Zosto tie pari da ne se iskoristat za nesto so koe site ke imaat koris ili da se dadat na nekoj sto mu se potrebni? Zarem nema dovolno crkvi i dzamii? pa , podigni kamen i tamu sum , tamu ke me najdes, gospot(isus i alah) e nasekade okolu nas. Zarem ne e podobro crkvite i dzamiite da otvoran nekoi javni menzi, pa tie da dadat nesto sto stvarno e potrebno na skopje, da gi naranat gladnite, da pocnat da se grizat za svoite vernici. zarem ne e podobro drzavata da napravi zgradi i da dade povolni uslovi za lugeto koi nemaat krov nad glavata, ili da im napravi kuki na tie sto ni krivi ni dolzni gi izgubile vo konfliktot 2001. a isto taka ke bide i dobro ako ovde vo gevgelija ni donirat bilo sto vo bolnicata da imame pravo kako normalni luge da se lecime a ne da trceme bolni vo skopje. |
|||
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |