![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1617181920 146> |
Автор | ||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
КОРЕНСКО МЕНУВАЊЕ НА НЕШТАТА
Се доселив - се преселив, се исселив – се заселив, се расселив - се вселив... од некаде и никаде од секаде и невекаде од не знам каде, од некај – годе, од било каде... секогаш нов, секогаш почетник, перспектива без минато и минато без перспектива, со ѕвезда на надеж на патот, и меч на сомнеж над вратот, како вечно тврдоглав јавач на дивиот коњ на времето, што никој не успеал да го скроти. Изменето од majstorce62 - 12.Февруари.2008 во 10:37 |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
СТРАВ
Експресниот воз на времето Ги прегазува лугето Како мравки... Го гледам тоа со очи на був, А мравка сум и самиот на неговите шини, Во која сврдлат тенките бургии на стравот. Црн синџир од озабени ноќи Бара да пополнам некаков прашалник Во кој секое прашање е од тесто на лудило. Никој не стасал да раскаже за крајот... Каде е тогаш смислата на бдеењето Над насипот на неспокојот? |
||
|
||
![]() |
||
blackeye ![]() Сениор ![]() ![]() The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
|
![]() ![]() |
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ептен ме погоди..да не признаам, ама ме расплака оваа песна |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Ваков збир на луѓе, ваков форум...нема во цел свет.
Да живее ИДИВИДИ! |
||
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
aman sto
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
И ти не заостануваш баш во тоа....еве пред некој ден гледам група старци нешто бистрат политика на околните клупи. Ми се наметна онаа твојата “староста е ѓубриште на безвредието“...и по обичај почнав сама со себе да се смеам. |
||
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Denes sum zbunet,
bez naslov i povod, izguben i maten bezuspesno se ogleduvam vo ona sto nekogas reka bese, a senka sozaliva od mostot me gleda: - Ostavi me i denes gubitnik da bidam, a utre, poslusen rob ke ti bidam, onoj sto vo zivotot uspeal, kako vo reklama za pasta za zabi, a odvnatre so miris na mrsa |
||
![]() |
||
|
ЗАР НЕКОИ ОДВЕАНИ НЕДОВЕАНИ
РЕКАТА НА ВЕСЕЛБАТА ДА ТИ ЈА ЗАМАТАТ ФРЛИ САМО КАМЧЕ ОД МОСТОТ И СЕНКАТА ЖАЛНО ШТО ТЕ ГЛЕДА ОД РАДОСТ ЌЕ СЕ ОЗАРИ СЕТА, ОТИ ТОЈ ШТО ВО ЖИВОТОТ УСПЕАЛ ПО ТРЊЕ ГАЗЕЈЌИ КАМЧИЊАТА ШТО ГЛОЃААТ КАКО ПЕРДУВИ ГИ ЧУВСТВУВА. Изменето од majstorce62 - 19.Февруари.2008 во 15:52 |
||
|
||
![]() |
||
|
Krugcinjata od kamenot frlen
oreol mi pravat, zar angel sum bil, zad tie skoraveni plukanici od tie prijateli sto mi bea. Zar da pocnam na sebe kako covek da gledam megu suma od pokazalci ko nisani vpereni kon mene |
||
![]() |
||
NiNa1 ![]() Сениор ![]() ![]() Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
|
se dobizliv
do ezeroto
osetiv neso zlatno
toa e sonceto
sonceto sjaese kako zlato
mu davase zlatna boja na Prespanskoto Ezero
prirodnata ubavina e kako slikar
da ja nacrtal,
zamisli da go gledas toa
a ne da prestojuvas pokraj nego
ili kamoli da se banjash
taa zlatno-zolta gletka
nikogash ne se zaborava
Izrabotila
__Nina___
|
||
![]() |
||
NiNa1 ![]() Сениор ![]() ![]() Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
|
vo mojot son
gledam neso
so mene me budi
toa mi e nokniot kosmar
zatoa ja si rekov
vo moite misli ke mislam
na neso drugo
za da nemam jaki kosmari
..........................
I toa ova site pesni samicka gi pisam od skolo ova go ucam
|
||
![]() |
||
|
ТОЈ ШТО НИШАН ВПЕРУВА
НА НИШАН ОД ДРУГ ВЕЗДЕН ЌЕ Е, А МАСКИТЕ ПАРАВАН ЛАЖЕН СЕ ЗА ЛИЦЕМЕРИОТО ШТО НЕ ДЕМНЕ, АКО НЕ ДЕНЕС, УТРЕ СИГУРНО СРАМНО ЌЕ ПУКНАТ И ГОЛИТЕ ДУШИ НА ПРИЈАТЕЛИТЕ ЛАЖНИ ВО МИЗЕРИЈА И БЕДА ЌЕ СЕ ОБЛЕЧАТ. |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1617181920 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |