|
После смртта... |
Внеси реплика | страница <1 678910 28> |
Автор | |
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е не баш одма де
Изменето од MAKEDON-FILIP - 05.Февруари.2008 во 23:53 |
|
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум обдарен со некакви знаења за вечноста и тајните на универзумот, па затоа на смртта ќе и пристапам на единствениот начин на кој едно човечко суштество може да и пристапи - лаички.
Ставам знак на еквиваленција меѓу смртта и бескрајниот сон, т.е ја споредувам со нашата состојба на сон, период во кој не сме свесни самите за себе, период во кој едноставно се исклучуваме од надворешните појави и остатокот од светот. И тука ќе се надоврзам на Фројд и неговото инсистирање на нашиот однос кон светот во кој сме дошле не по наш избор, како и фактот дека не можеме да го издржиме овој свет без прекин. Според мене, смртта не боли. Боли животот. Затоа кога имаме некаква телесна болка, се обидуваме да заспиеме, зошто знаеме дека сонот го впива времето како што песокот ја впива водата. А кога ќе помине време и болката стивнува. Никој не може да каже дали смртта е врвот на нашето постоење! |
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема ништо по смртта.
Едноставно ќе дојде еден ден кога сите луѓе нема да постојат, земјата нема да постои, а богами и универзумот - барем не онаков каков што денес го знаеме. И на крајот ќе биде се како што било на почетокот - ке нема ништо или ќе има ништо ако повеќе сакате. Така испаѓа дека се е за џабе, да не кажам џабе везеш! (единствено ако не се крие нешто во мултиверзумот ) |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prodolzi ja vrstata
i nema da kazuvas deka posle nema nisto |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оние, кои веруваат- смртта означува напуштање на своето тело, за да бидат вечново Божјото присуство. (II Коринтјани 5:6-8; Филипјани 1:23) А за оние, кои не веруваат – вечна казна во пеколот (Лука 16:22-23).
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajde bogati,...samo zatoa shto nekoj ne veruva,a?,...taka li gi vrbuvaat "privrzanicite",...a ne, deka tie svoevolno go bendisuvaat gospod!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se zesti ova ne se odnesuva na tebe, ti ne veruvase, neli?
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam prijatel koj imase klinicka smrt,fala bogu sega e super, i ne kazuva pred sekoj sto doziveal mu e strav deka ke go ismevaat.Za ova razgovaral so doktorot koj mu objasnil deka imal poveke vakvi pacienti i deka e se vo red.Jas mu veruvam na prijatelot.
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми се допаѓа идејата за реинкарнација... би сакала пак да се вратам... можеби и веќе се имам вратено во овој сегашен облик...
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
RUSHKA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Promena od edno nivo na drugo,nemoze energijata da ja snema taa samo menuva oblik.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...КАКО РАЗБРАВ...ЗНАЧИ ЖИВ ЗАКОПАН!!!!ЛЕЛЕЛЕЕЕЕЕ....
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,mogu jasno.............ke se nahtanat so tebe crvite!
|
|
You live only ONCE!
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....ПА ШТО АКО..И ТИЕ ТРЕБА ДА ЖИВЕАТ!!!.....ПОХУМАНО ЗДРАВЈЕ....ДА ПОДАРИШ ЖИВОТ НА НЕКОГО ...ЕЕЕЕЕЕЈ!!! |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
RUSHKA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako sakas da repliciras togas napravi go toa samo so AJNSHTAJN,ama tesko ke ti odi.Toa e negova teorija,a mene mi e logicna.Od nesto NISTO ? Eeee..... ne biva. |
|
Внеси реплика | страница <1 678910 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |