|
Молба |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На Господ му е збоктисано од молитви! Ако секој човек се моли по еднаш дневно, тоа се 6 милијарди молитви дневно, што значи во просек по 70.000 молитви во секунда! Која е поентата на молитвата воопшто? ЕвАнгелос, сакаш да речеш дека Господ ти ја крои судбината, така? Е ок, значи што му е гајле него дали ти ќе го молиш да ти ја оствари желбата или не, ако тој веќе има решено што ќе прави со тебе? Тоа што твојот авион не паднал е нормално, затоа што ниту имал дефект, ниту му недостасувало гориво да лета уште неколку минути, ниту пак имало бомба во него. Твојата молитва не помогна. Помогнаа техничарите на авионот, пилотот, копилотот и сите што работат на тоа.
|
|||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И ви се молам престанете да спомнувате некаков си комунизам и марксизам. Комунистите биле атеисти, што не значи дека сите атеисти се комунисти. Логика!
|
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Znaci Gospod go imame, samo ne treba da mu dosaduvame so nasi potrebi, tuku samo da mu se vosh*tuvame ?
|
|||
avramoskislave
Група Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Гледај да бидеш чесен и праведен и самите молитви ќе ти се исполнат, а не прави лошо па моли бога да ти помогне. Од молитва до молитва има разлика како од овде до месечината.
Ај да се помолим да ми падне лото! а замислете неиграм. Молитвата кон бога е да ти даде сила да ги издржиш падовите во животот за остварување на некоја цел а не бог да ти помогне да успееш а ти дома да легаш. Ако не побараш нема ни да најдеш. |
|||
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Многу пати сум се помолил и најчесто ми се исполнуваат тие работи
|
|||
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
poradi toa sto ne veruvam deka postoi,ne mu se imam pomoleno
|
|||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
немам пари за таксена марка
|
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
BidiFit
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 454 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Чекај да видам темава е молба или молитва?
Не разбирамм!!! Ако е молба дај на лугето кажете му како правилно се пишува молба,што се треба да содржи. Барем ќе имаат нешто што ќе им биде од корист!!! А ако е молитва секој може да му се моли на Бога кога сака и за што сака но тука не е битна молитвата туку колку ти веруваш . Посилна верба - поголеми шанси за остварување. |
|||
realna
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
многу пати ,секогаш, па кога ќе споредам што сум заслужила а што имам тогаш сфаќам колку многу ми е подарено
Изменето од realna - 08.Февруари.2008 во 20:28 |
|||
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
|||
mukmin
Нов член Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sto povece se molis se poveces mu si dhr na boga
a tufo tufi kako i da se vikas kazimi dali moze nekoj da te saka ako pravis nered ako si problematicen i samiot nema da se sakas:) |
|||
Muris
Нов член Регистриран: 03.Февруари.2008 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zarem pacientot treba da mu istakne balgodarnost smao na hirurgot ??? Inache da, hirurzite zapocnuvaat so Gospodovoto ime. |
|||
Човекот(инсанот) е само гостин на овој свет(дуњалук).
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Muris
Нов член Регистриран: 03.Февруари.2008 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
GOSPOD E TOJ STO TREBA DA MU SE MOLIME, A COVEKOT E ONOJ KOJ SVKOJDNEVNO GRESI.
|
|||
Човекот(инсанот) е само гостин на овој свет(дуњалук).
|
|||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |