![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6465666768 824> |
Автор | |||
Oho Boho ![]() Сениор ![]() Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
МОТОР Euro 5.
![]() |
|||
![]() |
|||
дуле ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
||
Георги Пирински (младши) Георги Пирински (старши) Димитар Станишев Зорка Прванова |
|||
![]() |
|||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
||
Добро чим се под водство на овој Прванов(бугарски комунист) тогаш можам да претпоставам за какви луѓе станува збор ![]() |
|||
![]() |
|||
дуле ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
||
Нали знаеш - од дека е жената - од таму е родата. Иначе Георги (Гоце) Прванов е од БСП (демек комунист). А за родот на жена му Зорка Парцова:
Името на рода Парцови от Якоруда идва от думичката "парца", което значи пари. Тъй че може моминското име на Зорка да се перифразира и като "Паричкова". |
|||
![]() |
|||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
||
Јас реков чим се под водство на овој тогаш, знам за какви луѓе се работи П.С. А што е БСП??? Изменето од Vladimir88 - 09.Февруари.2008 во 16:29 |
|||
![]() |
|||
ntg2003 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
||
БСП = Българска социалистическа партия. Бившата БКП
Изменето од ntg2003 - 09.Февруари.2008 во 17:14 |
|||
![]() |
|||
ntg2003 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
||
Дуле, напиши му на Владе што му викат Гоце на Първанов..Па он президентот ни, активно е работил срешту Югославия за Македония. Убавое да го знаят..
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
||
Ајд ти објасни ми ме мрзи сега да преведувам од блгарски на македонски.. Овака на кратко...... И сакаш да кажеш дека Прванов работел за Југославија?? |
|||
![]() |
|||
||
или агент Гоце
|
|||
![]() |
|||
||
Срешту Jугославиа, за Македония. Бил е агент Гоце на тайните бугарски служби...
![]() Изменето од ntg2003 - 09.Февруари.2008 во 17:31 |
|||
![]() |
|||
klon ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 25.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 67 |
||
Што и да сте многу не сакате,љубовта не ви е возвратена па упорни сте. На крајот на краиштата сите ќе бидеме европејци,и сме православни-христијани раздорот одговара само на исламот,ако ги следите демократските процеси во ЕУ секој има право да се чуствува како сака
Македонец,Бугарин или било што никој нема право да наметнува ти си ова или она и секоја дискусија околу ова е чиста глупост,Јас мислам дека овие дискусии водат само до бескрајно докажување,ЈАС АКО СЕ ЧУСТВУВАМ МАКЕДОНЕЦ ТОА НЕ МОЖЕ НИКОЈ ДА МИ ГО ОДЗЕМЕ А НЕ МЕ ИНТЕРЕСИРА НИКАКВА ИСТОРИЈА ВАКВА ИЛИ ОНАКВА СЕКОГАШ ИСТОРИЈАТА ЈА ПИШУВАЛ ПОБЕДНИКОТ ЛИЧНО НЕ МИ СМЕТААТ БУГАРИТЕ ЗАТОА ШТО ВО МИНАТОТО ПА И СЕГА ПОГОЛЕМИ ШТЕТИ ИМАМЕ ОД СРБИТЕ И ГРЦИТЕ ако некој сака да се допишува дали е македонец или бугарин не ми смета крај на бескорисни дискусии ако ме почитува како човек нема врска националноста сепак сме први комшии и не лошо помалку да се навредуваме,СЕКОЈ НЕКА СИ БИДЕ ТОА ШТО СЕ ЧУСТВУВА ![]() |
|||
![]() |
|||
m__g__ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
||
Shefe - 24 saata ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Значи не си сфанал каква ние сакаме. Не сакаме лубов (особено кога е несподелена). Барем никоj од бугарите тук на ворумот не ви казва што вие сте бугари. Вие сте македонци - и jас го казвам уште веднаж. Нкооj нема намера да ви прави од македонци бугари. Се пак: форумот се вика "Историjа" и тука треба да се изнасат фактите такива каквито са биле, а не да се поддавеме на емоциите. Та драги форумци - бидете си Македонци. Тоа е ваш избор и не сакам да ви негирам како такива. Не виждам што ке ви понижи ако се пак историjата каже што преродбенците и илинденците са имали бугарско самосознание... И што од ова? Важното е што вие македонско такова. |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6465666768 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |