|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 146> |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
од бакнежи врели
венец да ти плетат со тебе во облаци нека летат нани, ми нани детуле... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сечиј си
и ничиј си. Свој и мој и наш. Секој посакува да те има, да те намами во својата стапица, а не знае што потоа со тебе. |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ќе му каже тато
ќе си го научи амајлии од уроци како да прави, свој да си остане, со умот свој да суди да не паѓа на лаги и предрасуди |
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
del I -vi , techno rave na islamski nacin ( pranje mozga ) ... obavezno da se pogledne
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕИСКОРЕНЛИВ КОРЕН Проштален говор Црната птица на животот му дошепнала како може сето сребро од прегладнетите очи на СОНОТ да го извади со обични клешти и од него да искови клуч, што ги отвора најтешките дверите на јавето? А ниту татко му, ниту дедому биле познати по вештината со која се раѓаат ковачите на светлината. Но имале очи - живот надрочен... И уште: бил раска довеана од некаде и во полите на дреите ги носел ветриштата што ги замрзнуваат и коските на најстутулените мисли. Но кој ли светец, на раѓање, му кажал птицата бисерогласна каде да ја фати, со каква итрина да ја намами в примка? Песната на птицата бисерогласна не може секој со седеф да ја опточи... Реко, в Невратија сите што не носиш, чувствуваш ли колку се тешки оковите на неговата неискоренливост? А најправин само раска бил... |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И ПОКРАЈ СЕ И ПОКРАЈ СЕ, НЕ МОЖАМ ДА ТЕ ОБВИНАМ, ОД ЈАЈЦЕТО НА ТВОЈАТА НАСМЕВКА - МОЈАТА ЉУБОВ СЕ ИСПИЛИ И ПАТНИК СТАНА: ПАТИШТАТА НА СМИСЛАТА ДА ГИ ДООДИ. И ПОКРАЈ СЕ, НЕ МОЖАМ ДА ТЕ ОБВИНАМ, ОД НАФОРКАТА НА ТВОИТЕ ОЧИ ГЛАДНОТО ЧЕДО НА НАДЕЖТА ГО ЗАСИТИВ, ПА СЛУШАМ, СЛУШАМ КАКО ТАТНИ СИЛАТА НЕГОВА ВО ДАМАРИТЕ НА СИТЕ ОТФРЛЕНИ. И ПОКРАЈ СЕ, НЕ МОЖАМ ДА ТЕ ОБВИНАМ: НЕСВЕСЕН КОВАЧУ НА МОЕТО СЕБЕНАДРАСНУВАЊЕ, БЛАГОРОДНА ПТИЦО НА МОЈАТА МИСЛА, НАФОРО НЕИЗЕДНА НА МОЈАТА НАДЕЖ... Изменето од majstorce62 - 09.Февруари.2008 во 12:39 |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗБУНЕТА ПЕСНА Пред секоја крстосница на животот наидувам на прашалник – лево или десно? Очите се вртат лево, а чекорот влече десно, како да не знам која нога во кој чевел треба. Прашувам за метежот на тишината, за сребрената постела на спокојот – таму ги наоѓам глувотијата на џагорот и скршеното огледало на кобната убавина. Велам: покажете ми го местото од каде може сето сонце да се собере во гладната душа, сите ветришта да се скротат во оречените уши!, а се будам како давеникм во реката на измамата – прегладнет за сонце, прежеднат за воздух. Потоа ги побарав доброто срце на дивината и ранетата душа на природата – ја најдов само сувата рака на болката што најверојатно некој предмене ја откорнал од своето рането срце и ја нахранил со сите сокови на наивноста за да расцути од злоба и да ме задави. Не, никако не се снаоѓам пред тие излакатени крстосници на животот! |
|
|
|
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АФЕРИМ БЕ МАЈСТОРЕ...А ЗА СТРУЈА БИВА ЛИ ТЕ?
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Муабет да не прајме за струја... Со една светилка цела куќа ќе ти осветлам... |
|
|
|
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕ, НЕЈЌАМ ТАКА...ЕДНА НЕОНКА НЕ Е ВО РЕД.
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе рефлектор бе. Како на Градски. И соседите ке користат. |
|
|
|
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...А ЈАС ДА ПЛАЌАМ... Е УБАВО МАЈСТОРЕ...
|
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |