|
Корицата на книгата |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Корицата може,ама и не мора да биде индикатор за добра содржина. Во скапи корици обично се пакуваат содржини на познати и реномирани автори. Инаку, овие книги најчесто се употребуваат како декор за регал, витрина и слично.
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Дајте ми некоја книга со убави дебели корици, на розе“
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
poveke me privlekuva naslovot, no i toj moze da izlazhe, ti si mislish edno ima vo knigata, ono posle sosem treto mo a ispadne i zatoa si chitam sekogash od pozadi za sho se raboti vo knigata, pa togash se reshavam dali da ja kupam, koricata ne mi pravi razlika, inaku preferiram knigi so debeli korici oti poveke vreme traat
|
|
BidiFit
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 454 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ubavo zapakuvan podarok lazi oci. Sto znaci ima vlijanie i koricata, posebno ako sakate knigata da ja poklonite.
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А бе одамна е познато дека "You can't judge a book by its cover", ама мене искрено ми е битно книгата да има убави корици и целиот дизајн воопшто да е добар. Не знам тоа можеби е поради тоа што читам таква литература што тука ретко се наоѓа да се купи, па најчесто морам да се мачам со копии. Стварно е многу попријатно да читаш од книга со тврд повез, особено ако се работи за некоја поголема. Исто така ми е битен и квалитетот на листовите. Многу ги мрзам овие новиве книги кои имаат речиси проѕирни страници и го гледаш текстот од другата страна.
Изменето од james dean - 08.Февруари.2008 во 22:32 |
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тие книги некако имаат посебен дух! Знаеш дека многу луѓе пред тебе го читале истиот текст и размислувале за истото за што размислуваш и ти во моментот. Дали размислувале исто како тебе? Тие ги дознале тие работи многу пред тебе (кога се работи за научна книга) и сл. Понекогаш како да сакаш да размениш некое мислење со нив (затоа што имаат ист вкус, ист интерес како вас). Па некогаш има и некои белешки во книгата ... А бе филм. А кога сме кај филмот на оваа тема сте го гледале ли The Ninth Gate со Johnny Depp? Фантастичен филм кога се во прашање мистериозните книги! |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Додека ние печатевме книги на второкласни и третокласни автори и ги укоричувавме во скапи корици, странците што ги среќава за време патувањата со воз читаа книги укјоричени во ефтини и едноставни книги.
Додека нашите скапи изданија се печатеа во тираж од неколку илјади примероци, нивните беа печатени во тираш од неколку стотици илјади примероци. Како резултат на тоа нашите издавачки куќи (повеќето од нив пропаднаа или едвај крај со крај врзуваат), а странските печатат во милионски тиражи и пак со скромни насловни страници... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е се до корицата... не ми е важна. Знам еднаш кога бев да земам книги од библиотека книгата со глупа корица беше прекрасна а другата со добрата корица беше тапа. Не ми мењаат кориците и насловите на книгите.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
MLEKCE
Сениор Регистриран: 05.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo red. No toa se pretezjno komercijalni knigi.
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, корицата не е најважна, секако, но почитувам убава илустрација... како бонусче. Антолог се добри со кориците на некои книги... дури и за квалитетот правам муабет.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |