IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали христијанството е монотеистичка рели
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали христијанството е монотеистичка рели

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 13>
Автор
Порака
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 15:39
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Eveti go uste ednas prasanjeto.........

Еве ти го уште еднаш одговорот.........

[Значи Христос, иако еднаков со Таткото, се лиши Самиот Себе Си од Својата слава, се понизи, а со тоа и сеограничи од некои божествени атрибути,како на пример знаењето на денот на Своето доаѓање.

Axa..xexe..Evangelos--Ako Isus ne znael ,Odnosno se Ogranicil od nekoi "Bozestveni" atributi,i ne znael Koga ke nastapet Sudniot Den...

Zarem i Svetiot Duh ,istoto go napravil, ja sledel Isusovata Volja???

Ete za Isus da receme Nesakal da znaet, se odrekol, ne sakal da mu se mesat na Otecot,,

a Svetiov Duh,,zosto i toj ne znael za Sudniot Den..???

Ako se edno Isto neli site treba da znaat,za Isus se "izjasna " daj sega ako mozes Raskazi za Svetiot Duh???

Zosto i toj e, da ne velam Diskriminiran...
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 15:50
Немој бе така брате Халиде,го скапа ЕвАнгелоса од прашување,ќе го исцрпиш целиот!....А богами она за ,светото тројство,..и мене мие доста сомнително..да не речам ЛУДО...а од друга страна добивам впечаток според она што еднаш ЕвАнгелос ко кажа за тројството дека треба да се разбере како:ТЕЛО,ДУХ И ДУША=ЧОВЕК,сега ми испаѓа како СВЕТО ДВОЈСТВО!....пошто телото е пролазно,еден ден умира.....остануваат духот и душата,во тој правец умрел и Исус,а останал СВЕТИОТ ДУХ И ОТЕЦОТ,.... синот си заминал,па сега испаѓа:СВЕТО ДВОЈСТВО!....навистина чудно....

Изменето од efendija - 05.Февруари.2008 во 15:51
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:03

Sinot go Diskriminirale....

Sega neznam so ke se slucet so Duhov???

Mislam deka istata Sudbina ke go najde i nego...

I Posle neznam kako ke go vikaat ova Trojstvovo....

Mozebi Bratstvo Edinstvo...

Изменето од Halid ibn Velid - 05.Февруари.2008 во 16:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:18

Sinot go Diskriminirale....

Sega neznam so ke se slucet so Duhov???

Mislam deka istata Sudbina ke go najde i nego...

I Posle neznam kako ke go vikaat ova Trojstvovo....

Mozebi Bratstvo Edinstvo...

Или:СЛОБОДА НА НАРОДОТ!
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:35
?

Изменето од Anthony - 21.Февруари.2008 во 16:57
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:46
Originally posted by Anthony Anthony напиша:

Дали христијанството е монотеистичка религија?
Odgovorot e DA

Sam prasas sam Odgovaras....Mali imas problem..a?? bolen problem,no Vistina..

P.s.Monoteisticka religija so Politeisticki Koreni a
???
ili poprosto receno za da me razberes....Frakcija na Politeizmot...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:47

Odgovorot e DA

Повикај пријател!
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 17:51
?

Изменето од Anthony - 19.Февруари.2008 во 20:06
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 17:55

Odgovorot e DA

Sam prasas sam Odgovaras....Mali imas problem..a?? bolen problem,no Vistina..

P.s.Monoteisticka religija so Politeisticki Koreni a
???
ili poprosto receno za da me razberes....Frakcija na Politeizmot...

Ne prashuvam jas , tuku onoj shto ja postavil temata- toa e naslovot na podforumot. Samo go kazav moeto mislenje.Shto ne ti e jasno?
P.S Ne upotrebuvaj zborovi shto ne gi razbirash do kraj - kako politeizam, frakcija...

Jas ne gi razbiram ili Ti??? pa sto drugo moze da bide ???

Ne moze da bide monoteisticka vera onaa veera koja ima povece od eden Bog..Tuka imas ti vo tvojata Vera 3 boga...i Sega sto???Politeizam--ili zgresiv ---Granka na Politeizmot..

Vidis Antony i ti samiot ne si Uveren deka Hristijanstvoto e Monoteisticka vera...Taka samo MISLIS...sam si napisa...Edno e da si uveren a drugo e da mislis....

Изменето од Halid ibn Velid - 05.Февруари.2008 во 17:58
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 18:03
Dobro be... kako vi se zanimava ushte so ovaa tema... sto pati e zboruvano i objasneto.
Ako ne mozhe da ja prifatite idejata za Svetoto Trojstvo, zhivi i zdravi bidete, nikoj ne ochekuva od vas da go razberete toa. Ne veruvam deka nekoj Hristijanin tuka na forumov trgnal da ubeduva nekoj Musliman deka ne e vo pravo...
No sfatete deka so toa shto go narekuvate Hristijanstvoto politeizam direktno ne povreduvate site nas i deka e toa gnasna i dolna navreda, koja, ako gi razbiram vash*te "principi" pravilno, ne smee da bide storena! Ako tvrdite deka ste vernici, togash bidete takvi i pred se imajte pochit kon drugite. Zoshto ne? Da ne imate strav deka ako prifatite deka nie veruvame poinaku toa neshto kje smeni kaj vas? Nema... zatoa - prifatete gi nash*te stavovi kako nashi...
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 18:07
Originally posted by efendija efendija напиша:

Немој бе така брате Халиде,го скапа ЕвАнгелоса од прашување,ќе го исцрпиш целиот!....А богами она за ,светото тројство,..и мене мие доста сомнително..да не речам ЛУДО...а од друга страна добивам впечаток според она што еднаш ЕвАнгелос ко кажа за тројството дека треба да се разбере како:ТЕЛО,ДУХ И ДУША=ЧОВЕК,сега ми испаѓа како СВЕТО ДВОЈСТВО!....пошто телото е пролазно,еден ден умира.....остануваат духот и душата,во тој правец умрел и Исус,а останал СВЕТИОТ ДУХ И ОТЕЦОТ,.... синот си заминал,па сега испаѓа:СВЕТО ДВОЈСТВО!....навистина чудно....

Ама ако знаеш што збориш ја еве на.
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 18:10
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Dobro be... kako vi se zanimava ushte so ovaa tema... sto pati e zboruvano i objasneto.
Ako ne mozhe da ja prifatite idejata za Svetoto Trojstvo, zhivi i zdravi bidete, nikoj ne ochekuva od vas da go razberete toa. Ne veruvam deka nekoj Hristijanin tuka na forumov trgnal da ubeduva nekoj Musliman deka ne e vo pravo...
No sfatete deka so toa shto go narekuvate Hristijanstvoto politeizam direktno ne povreduvate site nas i deka e toa gnasna i dolna navreda, koja, ako gi razbiram vash*te "principi" pravilno, ne smee da bide storena! Ako tvrdite deka ste vernici, togash bidete takvi i pred se imajte pochit kon drugite. Zoshto ne? Da ne imate strav deka ako prifatite deka nie veruvame poinaku toa neshto kje smeni kaj vas? Nema... zatoa - prifatete gi nash*te stavovi kako nashi...

Zidarski--Nikogo ne navreduvame,,za ovaa tema e Zboruvano?? Da!! No nikoj ne objasnil decidno,

Povtorno se navrativme na ovaa tema koja e otvorena od roden Hristijanin,poso sega se pojavi Evangelos koj mnogu :jaki"fakti davat za Trojstvoto...

A za Navredata se Izvinuvam..

P.s.Zidarski--Si rasetal li niz temite na Forumov pa da vidis Tvoite braca so imaat Lupano za Islamot???

Nemoj da mi kazis deka tie sto taka pisat ne se dobri Hristijani..

ako toa go kazis ke ti kazam kako sto bratmi Efendija ti kaza na eden post, Deka ne Postojat Hristijani
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 18:13
Originally posted by MAKEDON-FILIP MAKEDON-FILIP напиша:

Originally posted by efendija efendija напиша:

Ама ако знаеш што збориш ја еве на.

Sto ti e Sonce pokloniku???

Da ne bese Blisku do Sonceto???? pa sega Bastas si dobil Temperatura??
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 18:14
Како и муслимани.
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.