IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Машко- женска  комуникација
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Машко- женска комуникација

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 17>
Автор
Порака
analiticar Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 69
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај analiticar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 21:44
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Originally posted by analiticar analiticar напиша:

dali znaes deka vo organizmot ima elementi kako na pr   zelezo

elektronite od atomot na zlezoto mozat da izlezat od svojata orbita i da napravat nekoe zracejne
   [pa neli postoi aura okolu covekot]
taka da ti signali koi gi isprajca ovekot pretstavuvaat instikt no isto taka toj prima i signali

a toa sto zboris za mimiki gestovi
toa e sosem druga tema

jas porano otvoriv edna tema vo konteks na tema no moderatorot mi ja izbrisa a ako postoese sansite da treses vakvi gluposti setajci nadvor od temi nemase da se sluci...........

Точно, постојат сигнали и симболи како средства за комуницирање. Ама сигналите се ненамерни знаци и немаат функција да остварат комуникација. Зарем кога човек се склупчува при силен студ сака да испрати порака дека му е студено?
За разлика од нив симболите се знаци што се испраќаат со одредена намера, или да пренесат одредена порака

jas ti zboruvam za nesto drugo
kako ke ja opises aurata

На нешто што не можам да му дадам смисла во свеста не можам да го опишам.

a kako ke go opises izleguvajneto na elektronite od orbitite

inaku samo da znaes zelezoto vo organizmot e sostaveno od atomi vo koi ima elektroni

добро, ама не можам да ги видам

no mozes da gi pocustvuvas

a ima tehnologija izmislena za suzbivajne na zracejne od slicen tip a toa e biopiramidata

taa gi fajka site elektroni koi se upateni kon vas od dalnovodi i drugi izvori koi ke navlesat vo orbitite na ato mite od zelezoto vo vasiot organizam i moze niz vas da potece struja................
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 22:02
Точно е дека се во природата е енергија, ама тоа не кореспондира со темата. Ако лугето можеле да комуницираат преку енергијата што зрачи од нив, немало потреба да го создадат јазикот како најсовршен систем од знаци за комуникација.
Каква комуникација можеш да оствариш со девојка од Јапонија ако ниту ти, ниту таа не поседувате соодветен декодер за тој систем од знаци, односно не зборувате заеднички јазик? Освен да задовилите некои природни нагони и страсти...
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 22:26
Mene temava pak mi aludira na sex, sto znaci pravi problemi za ti skrene vnimanie ili da te skrene ako nekes da daes
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 22:32
nema drugarstvo megu maz i zena zatoa ne se ni obiduvaj da baras pomos od niv, najdi si zena da te slusha...

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 22:35
...i ne ja zapoznavaj so decko ti
Кон врв
realna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 541
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај realna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 00:45
Мене оваа комуникација мн тешко ми оди
зошто или сакаат нешто повеќе или воопшто не сакаат ништо
така да и јас би сакала да ја откијам таа тајна
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 01:25
"ako lugeto ziveat kolku sto se skani ti ke zivees vecno"-citat-
FOR MY BEST FRIEND
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 10:52

Инстинктот е природна реакција и нема никакви допирни точки со комуникацијата.Ако инсатинктот го поистоветуваш со мимики, гестови и други знаци, пак грешиш - сите тие спаѓаат во средствата за комуникација.

Verbalnata e samo eden od oblicite na komunikacija i ni e potrebna za da kupime leb vo prodavnica, za da i kazeme na doktorkata sto ne' boli, za da poracame vino vo kafana...
Vistinska komunikacija e taa koja se vospostavuva megju dusite. Mozes da kazes milion zborovi - i da ne ja vospostavis, mozes samo da go poglednes...ili da go pomirisas...i da go osetis. Postoi nekoj fluid na privlekuvanje megju nas koj diktira dali ke komunicirame, ili ne.
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 11:26

ЦЕЛАТА КОМУНИКАЦИЈА СЕ СВЕДУВА СЕКОГАШ НА ДВА ЗБОРА....ДА ИЛИ НЕ, ИЛИ ВО ПРЕВОД ДАШ-НЕДАШ...СЕ ДРУГО Е ФИЛОСОФИРАЊЕ,ИЛИ КАКО ШТО ВЕЛАМ ЈАС.... МЛАТЕЊЕ ПРАЗНА СЛАМА!...ШТО ПАК ЗНАЧИ...АКО МЛАТИШ ПРАЗНА СЛАМА(ФИЛОСОФИРАШ),КОМУНИКАЦИЈАТА Е ВО ЗАВРШНА ФАЗА....т.н КРАЈ!

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
analiticar Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2008
Поени: 69
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај analiticar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 14:10
pa filozofirajneto moze da se objasni i kako prasuvajne*

Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 19:03
темата ја отворив за да ја  разгледуваме од  психолошки аспект и  сеуште  чекам  одговор чекање
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 19:38
Originally posted by Mona Liza Mona Liza напиша:

темата ја отворив за да ја  разгледуваме од  психолошки аспект и  сеуште  чекам  одговор чекање

Кој чека, ќе доќека, а некој само времето си го губи.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 21:06
Ako sakas za sigurno da ti obrne vnimanie napisi na golem format sto te maci i zastani skroz gola zad toj istiot list

Изменето од zbunet - 05.Февруари.2008 во 21:07
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 21:40
Originally posted by zagor zagor напиша:

ЦЕЛАТА КОМУНИКАЦИЈА СЕ СВЕДУВА СЕКОГАШ НА ДВА ЗБОРА....ДА ИЛИ НЕ, ИЛИ ВО ПРЕВОД ДАШ-НЕДАШ...СЕ ДРУГО Е ФИЛОСОФИРАЊЕ,ИЛИ КАКО ШТО ВЕЛАМ ЈАС.... МЛАТЕЊЕ ПРАЗНА СЛАМА!...ШТО ПАК ЗНАЧИ...АКО МЛАТИШ ПРАЗНА СЛАМА(ФИЛОСОФИРАШ),КОМУНИКАЦИЈАТА Е ВО ЗАВРШНА ФАЗА....т.н КРАЈ!

Од машка гледна точка веројатно најчесто е така (за среќа има исклучоци).
Но,
од женски аспект
комуникацијата и филозофирањето или
(како милуваш да ја нарекуваш) млатењето празна слама е

П Р Е Д И Г Р А

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,311 секунди.