|
НЕДЕЛА - ДЕН ЗА УБАВИНИ |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 03.Февруари.2008 во 11:11 |
Недела е божји ден. Ден за убави работи. Колку овој ден ви се разликува од останатите денови во седмицата? Го чувствувате ли поинаку од другите денови?
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Недела беше ден кога за ручек редовно имавме месо. Затоа и најмногу ги сакав неделите... Кога бев дете, мислев дека во неделите бездруго треба да времето да биде убаво, сончево, светло, куќата чиста...и се ми изгледаше некако светло. А ако некогаш во недела времето се расипеше, мислев дека Господ сигурно згрешил.
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам зошто ама никогаш не сум ја доживувал неделата како посебен ден...
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Недела ми асоцира на светлина, на свеченост, на дружење, на радост... Ден кога запира времето, кога ги снемува секојдневните проблеми, кога сите во фамилијата се собрани на куп и љубовта добива посебна димензија и топлина...
Недела е ден кога се полнат батериите за наредната седмица. Изменето од majstorce62 - 03.Февруари.2008 во 16:37 |
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a?,.....pa,valjda zatoa shto i ne e neshto posebna,...osven shto ne rabotish,....ako "gospod" ti dal takva rabota,...
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nedela ne mi e poseben den pomala go sakav mnogu no sega ne
|
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас мислам дека сето тоа зависи од констелацијата на нештата во твојот живот. Ако неделата во твоето семејство била резервирана за дружења, семејни ручеци, неформална и опуштена атмосфера пред телевизор со пијалок и фудбалски натпревар, тогаш нормално дека неделата ќе ти претставува асоцијација на светлина, поврзаност, сплотеност и чувство на припаѓање. Мојата констелација е друга Во моето семејство неделата отсекогаш имала работен предзнак и тој факт мене ме "индоктринирал" да го сметам овој ден како уште еден ден во низата работни. |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темата е индивидуална и крајно субјективна.Не реков дека сите денот недела треба да го чувствуваат како празник.
Некогаш беше, денес недела за многумина во Македонија е работен ден, како и сите останати. |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Инаку, мене лично, секој ден ми е недела.
|
|
|
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, баш бидејќи е субјективна, јас дадов (можеби и преекстензивно) објаснување за моите чувства кон неделата, зошто и како станале такви какви што се.
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е така де...Ама јас сум на мислење дека не постојат непроменливи категории... Се што не било може да биде, па во иднина да си имаш еден ден како празник во седмицата. Не е убаво и како во мојот случај, да ги имаш повеќе. Суфицитот некогаш ја уништува смислата и вредноста на нештата. |
|
|
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е, далеку од тоа дека немам слободни денови. Ги имам само не во такво "светло" руво како твојата недела. Моите слодобни и лежерни денови се прилично темни, со спуштени ролетни, со телото во хоризонтална положба
Изменето од Quentin - 03.Февруари.2008 во 17:29 |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се во свое време. |
|
|
|
MAJA DIKOVA
Група Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
VO BIBLIJATA PISUVA DRUGO DEKA SABOTATA E BOZJI DEN !!!!!
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |