IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - НЕДЕЛА - ДЕН ЗА УБАВИНИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НЕДЕЛА - ДЕН ЗА УБАВИНИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: НЕДЕЛА - ДЕН ЗА УБАВИНИ
    Испратена: 03.Февруари.2008 во 11:11
Недела е божји ден. Ден за убави работи. Колку овој ден ви се разликува од останатите денови во седмицата? Го чувствувате ли поинаку од другите денови?
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
lpartik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јануари.2008
Поени: 402
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 11:22
Недела беше ден кога за ручек редовно имавме месо. Затоа и најмногу ги сакав неделите... Кога бев дете, мислев дека во неделите бездруго треба да времето да биде убаво, сончево, светло, куќата чиста...и се ми изгледаше некако светло. А ако некогаш во недела времето се расипеше, мислев дека Господ сигурно згрешил.
Кон врв
Quentin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 16:30
Не знам зошто ама никогаш не сум ја доживувал неделата како посебен ден...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 16:35
Недела ми асоцира на светлина, на свеченост, на дружење, на радост... Ден кога запира времето, кога ги снемува секојдневните проблеми, кога сите во фамилијата се собрани на куп и љубовта добива посебна димензија и топлина...
Недела е ден кога се полнат батериите за наредната седмица.

Изменето од majstorce62 - 03.Февруари.2008 во 16:37
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 16:36
a?,.....pa,valjda zatoa shto i ne e neshto posebna,...osven shto ne rabotish,....ako "gospod" ti dal takva rabota,...голема%20насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
SummerLove Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
verliebt

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SummerLove Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 16:36
nedela ne mi e poseben den pomala go sakav mnogu no sega ne
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 16:56
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Недела ми асоцира на светлина, на свеченост, на дружење, на радост... Ден кога запира времето, кога ги снемува секојдневните проблеми, кога сите во фамилијата се собрани на куп и љубовта добива посебна димензија и топлина...
Недела е ден кога се полнат батериите за наредната седмица.

Јас мислам дека сето тоа зависи од констелацијата на нештата во твојот живот. Ако неделата во твоето семејство била резервирана за дружења, семејни ручеци, неформална и опуштена атмосфера пред телевизор со пијалок и фудбалски натпревар, тогаш нормално дека неделата ќе ти претставува асоцијација на светлина, поврзаност, сплотеност и чувство на припаѓање.
Мојата констелација е друга Во моето семејство неделата отсекогаш имала работен предзнак и тој факт мене ме "индоктринирал" да го сметам овој ден како уште еден ден во низата работни.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 17:04
Темата е индивидуална и крајно субјективна.Не реков дека сите денот недела треба да го чувствуваат како празник.
Некогаш беше, денес недела за многумина во Македонија е работен ден, како и сите останати.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 17:06
Инаку, мене лично, секој ден ми е недела.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 17:07
Да, баш бидејќи е субјективна, јас дадов (можеби и преекстензивно) објаснување за моите чувства кон неделата, зошто и како станале такви какви што се.     
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 17:18
Originally posted by Quentin Quentin напиша:

Да, баш бидејќи е субјективна, јас дадов (можеби и преекстензивно) објаснување за моите чувства кон неделата, зошто и како станале такви какви што се.     

Е така де...Ама јас сум на мислење дека не постојат непроменливи категории... Се што не било може да биде, па во иднина да си имаш еден ден како празник во седмицата. Не е убаво и како во мојот случај, да ги имаш повеќе. Суфицитот некогаш ја уништува смислата и вредноста на нештата.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 17:23
Е, далеку од тоа дека немам слободни денови. Ги имам само не во такво "светло" руво како твојата недела. Моите слодобни и лежерни денови се прилично темни, со спуштени ролетни, со телото во хоризонтална положба

Изменето од Quentin - 03.Февруари.2008 во 17:29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 17:32
Originally posted by Quentin Quentin напиша:

Е, далеку од тоа дека немам слободни денови. Ги имам само не во такво "светло" руво како твојата недела. Моите слодобни и лежерни денови се прилично темни, со спуштени ролетни, со телото во хоризонтална положба

Се во свое време.
Кон врв
MAJA DIKOVA Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAJA DIKOVA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 21:56
VO BIBLIJATA PISUVA DRUGO DEKA SABOTATA E BOZJI DEN !!!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.