|
Банка за сперма! |
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Автор | ||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
UBAVO E KOGA E SE' IDEALNO.
GO SREKJAVAS COVEKOT NA SVOJOT ZIVOT, SE ZALJUBUVAS VO NEGO I TOJ VO TEBE, VI SE RAGJAAT ZDRAVI, UBAVI DECA, A VIE SEKOJ DEN SI LEGNUVATE SO POMISLATA: KOLKU E UBAV ZIVOTOT!
I IMA LI NEKOJ STO TOA NE GO SAKA?
NO VO ZIVOTOT SEKOGAS NE CVETAAT ROZI, DRAGI MOI. I TOA NE E ZATOA STO E TAA POMALKU PAMETNA, ILI POMALKU JA BIVA, ILI ZATOA STO E "SEBICNA" ILI LUDA. NE E NISTO OD SETO TOA, NAPROTIV!!!
NEKOGAS - EDNOSTAVNO NE TI ODI!!!
A VAM, GOSPODA "SOVRSENI" VI ODI, OTI TAKA VI SE POSREKJILO, A NE OTI STE POPAMETNI.
GOLEMINATA NA COVEKOT SE GLEDA VO NEGOVATA MOKJ, OSET I SIRINA NA DUSATA DA SFATI, DA PRIFATI, DA UTESI, DA NAJDE RAZBIRANJE ZA ONOJ STO E POMALKU "SOVRSEN" OD NEGO. PAZI, MARICE: SOVRSEN CELO VREME GO STAVAM VO NAVODNICI!!! TOA STO TI IMAS UBAV ZIVOT, KAKO STO VELIS, NE TI DAVA ZA PRAVO DA VREGJAS I DA GAZIS SE' STO NE LICI NA TEBE, VO SITE MOZNI TEMI NA FORUMOV.
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma daj Kejt..koj od niv ti rekol deka ima sovrsen zivot?..Da bese taka nemase tuka da bidat i da pokusavaat da te razuverat deka vo Salem se uste palat vestici...se se oni virtuelni likovi..na koi sekogas im e se ok..se ko sto treba....ubavi..pametni..no za zal..vistinata..realna e sekogas mnogu poinakva
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кејт, оф топик- огромно браво за постов!
Сега ќе пишам тема во филозофија, ме инспирираше Он топик, зашто не раширите, не ја спомнете и машката страна? Кој е оној кој отишол во банка да донира сперма? Дали ќе му е важно да знае дека утре ќе има дете кое нема да го познава и воспитува? Кои се неговите причини? итн.. |
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...100 luge 100 sudbini 100 karaktera...zivotot e surov sekako, ja sum za borba do kraj ma sto i se desilo, zasho znam deka toj sto sakal ednashka ma kako se svrtelo sposoben e da saka i da dade povtorno pa i poveke od predhodnite pati...taka da bitno e chovek da dade se od sebe vo edna vrska a ako nema poz reakcija od drugata strana- negov problem,"life goes on 1000 miles away", so chista sovest deka ste vredni za pochit, ali predavanje nikad i za nishto...zasto osamenosta e tajna ljubovnica...ne biva taka za familija i deca odgleduenje...barem jas taka mislam...
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...well..., така мислам и јас, како што викаш.
Ама земи пример, жена која има 40 години, и’ отчукува биолошки часовник, сама е ( можеби е разведена, можеби вдовица, можеби...таа си знае зашто), ама е финансиски стабилна, и ја има сета љубов на светот која сака да му ја даде на своето дете. Да излезе низ град и да бара машко за -расплод-, и отворено да му каже -јас само сакам дете од тебе, друго не ме интересира.../или па ништо да не му каже, а го намести- еве ти кажи од машки аспект како би изреагирал. А можеби и некој ќе се согласи на тоа... А може и само да отиде во таква банка, и да го има тоа дете. Исто, можеби и има сопруг, а тој е стерилен? А и двајцата сакаат да имаат деца. Ако е веќе муабетот, не знаеш од кого ќе имаш дете, кој е и што е ( и тоа стварно е за замислување), па што тогаш со оние кои посвојуваат деца? Колку можат тие да знаат за детето што го земаат? итн.. Изменето од Kali - 01.Февруари.2008 во 21:03 |
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...epa glupo e malce de, ima i toa, nemoj da mislish deka nema...ama mnogu retko dodushe, sea koa razgovarame neka ide za poveketo sluchaevi...ne ona "all I wana do is making love to you"...ima i parovi sto nemozat da imaat deca pa baraat "donator naturale"... |
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не смеат децата да се осудат да бидат експеримент затоа што некој не ги направил вистинските постапки на време. Таквата личност треба да ја прифати одговорноста за своите постапки, а не да жртвува некое дете за остварување на своите веќе промашени амбиции. Се си има ред и свое време. Ако некоа личност е комплетно надвор од сите редови, каков родител може таа да биде, и дали заслужува? |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
taka e sensei se soglasuvam so tebe
|
||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ситуација: Жена 38-40 години, немажена, разочарана од предходна подолга врска, па години сама. Многу емотивна, несака да се мажи ради реда, туку сака вистинска љубов. Едноставно неможи да ја најди, а мајчинскиот инстинкт врие во неа и таа гори од желба да има дете. И шо сеа, таа несмее да се оплоди ин витро??? |
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
...Well...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...golem rizik...prvo fizichki posle toa emocionalno...kako sto kaza sensei...na vreme kachuenje u voz, zashto ako voz ode...nema drug...
...ziti sfe, koja e taa sto ke cheka do 38-40 godini da se razochara pa da se odluchi da raga...sepak vo realnosta...neshto tuka bi falelo...neshto bitno...mnogu bitno...pa koj kako si saka...kako ke naterash nekoj da ne go naprai toa...svashta praat pa toa e najmal problem...odlukata e na poedinecot, megutoa so toj poedinec def.neshto ne e vo red, ili bi rekol deka poedinecot e..."potencialy dangerous and not yet sociable"... |
||
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
?.
Изменето од Anthony - 20.Февруари.2008 во 13:50 |
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не разбираш.... Експеримент во смисла на одгледување на едно дете со намерно внесување на аномалија во неговиот развој,... да расте без еден родител. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
JAS STVARNO NE ZNAM ZOSTO SI ME CITIRAL
TVOJOT POST NE E ODGOVOR NA MOJOT
TI SI SIGUREN DEKA ZENATA ZA KOJA KE SE OZENIS KE BIDE NAJIDEALNATA MAJKA ZA TVOETO DETE? DEKA NEMA DA IMA GENETSKI RIZICI TRI KOLENA NANAZAD, I DEKA KE BIDE OSLOBODENA OD SITE DRUGI SOMNEZI KOI BI GI IMAL NAJVEROJATNO VO DRUGIOV SLUCAJ?
SIGURNO DEKA NE! ZNACI I TI KE RIZIKUVAS, TAKA?
"Ако некоа личност е комплетно надвор од сите редови, каков родител може таа да биде, и дали заслужува?"
TAA LICNOST KE BIDE PODOBAR RODITEL OD MNOGU KATASTROFALNI BRACNI DVOJKI KOI GI POZNAVAM...ILI TI NE POZNAVAS TAKVI??? |
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |