|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 4344454647 824> |
Автор | ||
naemnik
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
po zlogni stvorenja od ovoa Balgamite nema. A ne ide po nivna, ke gledat da napakostat i da se raduvat oti ne bilo ich gadna bagra |
||
naemnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vladko, Dodeka Carnige ne najde nieden Makedonec vo Makedonija, Makedoncite beja poznati vo Amerika. Title page. NA CHELO MAKEDONECOT !!!! OPA IHA ;) Unnumbered page. Taken from page 27. Taken from page 43. Taken from page 69. Taken from page 130. Taken from page 143. Taken from page 148. Taken from page 152. Taken from page 160. Taken from page 168. Taken from page 169. Taken from page 170. Taken from page 192. Taken from page 272-273. Taken from page 312. The book is "The New Immigration: A Study Of The Industrial And Social Life Of The Southeastern Europeans In America" by Peter Roberts, Ph.D. from 1912. |
||
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не можем да видим каде пише дека македонците постоjат. Покажи... В анкетката долу нема ништо. Ако мислиш за светлозеленото - според србските ставови ова са jужносрбиjанци. Па виж од Скопие и Куманово чак до Прилеп са дадени исти срби. Па целата Пиринска и Драма Сер - са ги дали како бугарски. Е, ова ли е "српското признаване"? |
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Slaves de Macedonie" ;)
А инаку да пишува словени, ама тоа е главно поради руската пропаганда .......ама не е битно, битно е дека македонците ги издвојуваат како посебна нација :) Изменето од Vladimir88 - 01.Февруари.2008 во 17:14 |
||
naemnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Chitaj Gore i plakaj, bagra teshka !!! I Grko znaeshe sho e kako e, ama da beshe barem malce taka po iskren kako nekoj negovi Sogragjani, MADA PAK SO GRCHKI OCHILA PISHUVANO:
Изменето од naemnik - 01.Февруари.2008 во 17:24 |
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se e djabe drugar, na Bugar ne mu se dokazuva. Niv mnogu dobro im e jasno so e i kako e,samo provocirat. Vistinata e na nasa strana i toa mnogu dobro go znae cel svet. Za zal pravda nema se e politika i pari, ne li gledas kako ne dupat so Evropa i NATO, a i so vizite. I sam znaes kolku dokazi ima za podelbata na Makedonija,i za razlika od Bugarskite karti so sami si gi pecatat,karti za Makedonija ima vo site arhivi,daj boze da dojde den tie dokumenti da se otvorat. Pa togas ke razgovarame. |
||
naemnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
IN THE LIGHT OF THE FACT:
AND THE WORDS OF MISIRKOV, WE PROCEED THE FIGHT!!! |
||
naemnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Imash pravo I tam, u PM. Ama onaka za razonoda!!!!! DZABE NE GI VIKAA HONDROKEPHALOS BOULGARIS I.E. TVRDOGLAV BUGARIN. |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
So Bugar nema razonoda ,itri se tie , zatoa mene pomizerni mi se od Grcite ovie barem znaes so ti mislat. |
||
pol.B.Drangov
Сениор Регистриран: 20.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 87 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/balkan_bulgarian_1914.jpg
tova vob6te ne e bulgarska karta vig ot kade sam q vidql.tova sa karti koito ne idvat ot bg. i izvinqvaite ama ne nas ni uchat da mrazim macedoncite za razlika ot vas.parvo kak smee6 da mi kage6 che sme gadove abe srabche vigte si imenata na skapanite temi v foruma pa mi dumai togava koi kakav e i koi koi mrazi.a inache znaete che me e prez drangoviq za vas |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za toa zosto se temite takvi,treba sam da se zaprasas ili prasaj si gi zemjacite,a i onie sto gi trpale Makedoncite vo zatvori ako ne se izjasnuvale kako Bugari,tuku znaes i samiot mnogu dobro so e i kako e. |
||
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
– Дух мой, посещението твое ме ужасява, разтреперява; биенията на сърцето ми стават чести, недугави; креч овладева нервите ми и мишците ми; зная че си дошъл да ми наложиш нещо. Но защо си се така погрубил, нахмурил? Дали некако разгневил съм те? Каква ли дължност не съм изпълнил? В какво ли можеш да ме прокудиш? Колко ласкателно ти ми се представи в Атина, когато пред университета минаха к вечеру костурските работници и си се разговаряха по матерния, по свещения, по българския язик. Помниш како студентите, като чуха българския язик, презреха говора и говорителите и казаха "Ето минуват воловете."
Тога колко ласково ти ме потрепа по плещите и ми каза: отмъсти им! отмъсти им за Костур и за целия български народ! ---- гатанка: Коj е писал ова? |
||
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кога сме кай гатанките
Љубика платно белеше Покрај белего Вардара, Ми поминае винари, Винари вино носее; Љубика лепо говорит: „Винари, лепи вардари! Не прашете ми платното, Оти је платно даровно.” ,,Љубико, бела Бугарко! Аљ сакаш, вино ракиа? „Винари, бела вардари! Јас нејкум вино ракиа, Тук сакам бела винарче, Што одит напрет прет коњи Со црвениот џамадан.” кой? кой? кой? защо?защо?защо? ама как? ама как? ама как? и леко с реакците да не стане някой автогол Изменето од m__g__ - 01.Февруари.2008 во 18:30 |
||
Внеси реплика | страница <1 4344454647 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |