IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 824>
Автор
Порака
naemnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 658
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 17:07
Originally posted by pol.B.Drangov pol.B.Drangov напиша:

mnogo tapo nie si imame 1 6iptar a vie 900 000 i na koi go ebat i mu sl*gat znaemen na albania po centrovete na gradovete ?

po zlogni stvorenja od ovoa Balgamite nema.

A ne ide po nivna, ke gledat da napakostat i da se raduvat oti ne bilo ich

gadna bagra
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 17:11
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Тоа е Македонија представена на Карнегиевата Комисија од БУГАРСКА СТРАНА...;)

Vladko, Dodeka Carnige ne najde nieden Makedonec vo Makedonija, Makedoncite beja poznati vo Amerika.

Title page.

NA CHELO MAKEDONECOT !!!! OPA IHA ;)

Unnumbered page.

Taken from page 27.

Taken from page 43.

Taken from page 69.

Taken from page 130.

Taken from page 143.

Taken from page 148.

Taken from page 152.

Taken from page 160.

Taken from page 168.

Taken from page 169.

Taken from page 170.

Taken from page 192.

Taken from page 272-273.

Taken from page 312.

The book is "The New Immigration: A Study Of The Industrial And Social Life Of The Southeastern Europeans In America" by Peter Roberts, Ph.D. from 1912.

Кон врв
дуле Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2006
Поени: 973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 17:12
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Па кога веќе подметнувате бугарски карти тогаш ќе морам да го прикажам и погледот на другите нации кон македонците ;)

А овде пишува дека македонците постојат....:)

Не можем да видим каде пише дека македонците постоjат. Покажи... В анкетката долу нема ништо. Ако мислиш за светлозеленото - според србските ставови ова са jужносрбиjанци. Па виж од Скопие и Куманово чак до Прилеп са дадени исти срби. Па целата Пиринска и Драма Сер - са ги дали како бугарски.
Е, ова ли е "српското признаване"?
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 17:13
"Slaves de Macedonie" ;)

А инаку да пишува словени, ама тоа е главно поради руската пропаганда .......ама не е битно, битно е дека македонците ги издвојуваат како посебна нација :)

Изменето од Vladimir88 - 01.Февруари.2008 во 17:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 17:14
Originally posted by дуле дуле напиша:

Chitaj Gore i plakaj, bagra teshka !!!

I Grko znaeshe sho e kako e, ama da beshe barem malce taka po iskren kako nekoj negovi Sogragjani, MADA PAK SO GRCHKI OCHILA PISHUVANO:
Цитирај
From part Γ' Giannitsa lake
...........

Their language was the same,
Macedonian, also this a mixture of Slavic and Greek, mixed with Turkish words.
As in the Bizantium times, the population was so mixed that it was difficult to distinguish the Greek from the Bulgar-the two dominating races. As about their
ethnic consciousness they had only the Macedonian one. When the Bulgars declared their eclesiastic indipendence and the Exarch was recognised, in Constantinipole, as the leader of the bulgarian Church, instead of the Patriarch, the 1872 Synod declared the Bulgarians schismatic and Macedonia was divided in Greeks Patriarcal and Bulgars Exarhist. It divided the fellow countrymen, the co-villagers and even the families.

Taken from:
"Secrets of the Swamp" (Ta mistika tou Valtou) by Penelope Delta (1874-1941).

Изменето од naemnik - 01.Февруари.2008 во 17:24
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 17:29
Originally posted by naemnik naemnik напиша:

Originally posted by дуле дуле напиша:

Chitaj Gore i plakaj, bagra teshka !!!I Grko znaeshe sho e kako e, ama da beshe barem malce taka po iskren kako nekoj negovi Sogragjani, MADA PAK SO GRCHKI OCHILA PISHUVANO:<span> From part Γ' Giannitsa lake...........<span style="color: rgb(204, 0, 0);"> Their language was the same, </span><span style="font-weight: bold;"><span style="color: rgb(204, 0, 0);">Macedonian</span>,</span> also this a mixture of Slavic and Greek, mixed with Turkish words.As
in the Bizantium times, the population was so mixed that it was
difficult to distinguish the Greek from the Bulgar-the two dominating
races. As about their <span style="font-weight: bold; color: rgb(255, 0, 0);"><span style="color: rgb(204, 0, 0);">ethnic consciousness they had only the Macedonian</span> </span>one. <span style="font-weight: bold;">When
the Bulgars declared their eclesiastic indipendence and the Exarch was
recognised, in Constantinipole, as the leader of the bulgarian Church,
instead of the Patriarch, the 1872 Synod declared the Bulgarians
schismatic and <span style="font-style: italic;">Macedonia was divided in Greeks Patriarcal and Bulgars Exarhist.</span> It divided the fellow countrymen, the co-villagers and even the families.</span>Taken from:"Secrets of the Swamp" (Ta mistika tou Valtou) by Penelope Delta (1874-1941).</span>

Se e djabe drugar, na Bugar ne mu se dokazuva.

Niv mnogu dobro im e jasno so e i kako e,samo provocirat.
Vistinata e na nasa strana i toa mnogu dobro go znae cel svet.
Za zal pravda nema se e politika i pari, ne li gledas kako ne dupat so Evropa i NATO, a i so vizite.
I sam znaes kolku dokazi ima za podelbata na Makedonija,i za razlika od Bugarskite karti so sami si gi pecatat,karti za Makedonija ima vo site arhivi,daj boze da dojde den tie dokumenti da se otvorat.
Pa togas ke razgovarame.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 17:29
IN THE LIGHT OF THE FACT:
Цитирај
When the Bulgars declared their eclesiastic indipendence and the Exarch was recognised, in Constantinipole, as the leader of the bulgarian Church, instead of the Patriarch, the 1872 Synod declared the Bulgarians schismatic and Macedonia was divided in Greeks Patriarcal and Bulgars Exarhist. It divided the fellow countrymen, the co-villagers and even the families.

AND THE WORDS OF MISIRKOV, WE PROCEED THE FIGHT!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 17:31
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Imash pravo I tam, u PM.

Ama onaka za razonoda!!!!! намигнување

DZABE NE GI VIKAA HONDROKEPHALOS BOULGARIS I.E. TVRDOGLAV BUGARIN.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 17:40
Originally posted by naemnik naemnik напиша:

Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Imash pravo I tam, u PM.Ama onaka za razonoda!!!!! намигнувањеDZABE NE GI VIKAA HONDROKEPHALOS BOULGARIS I.E. TVRDOGLAV BUGARIN.

So Bugar nema razonoda ,itri se tie , zatoa mene pomizerni mi se od Grcite ovie barem znaes so ti mislat.
Кон врв
pol.B.Drangov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Јануари.2008
Поени: 87
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pol.B.Drangov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 18:03
http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/balkan_bulgarian_1914.jpg
tova vob6te ne e bulgarska karta vig ot kade sam q vidql.tova sa karti koito ne idvat ot bg.
i izvinqvaite ama ne nas ni uchat da mrazim macedoncite za razlika ot vas.parvo kak smee6 da mi kage6 che sme gadove abe srabche vigte si imenata na skapanite temi v foruma pa mi dumai togava koi kakav e i koi koi mrazi.a inache znaete che me e prez drangoviq za vas
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 18:11
Originally posted by pol.B.Drangov pol.B.Drangov напиша:

http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/balkan_bulgarian_1914.jpg
tova vob6te ne e bulgarska karta vig ot kade sam q vidql.tova sa karti koito ne idvat ot bg.
i izvinqvaite ama ne nas ni uchat da mrazim macedoncite za razlika ot vas.parvo kak smee6 da mi kage6 che sme gadove abe srabche vigte si imenata na skapanite temi v foruma pa mi dumai togava koi kakav e i koi koi mrazi.a inache znaete che me e prez drangoviq za vas

Za toa zosto se temite takvi,treba sam da se zaprasas ili prasaj si gi zemjacite,a i onie sto gi trpale Makedoncite vo zatvori ako ne se izjasnuvale kako Bugari,tuku znaes i samiot mnogu dobro so e i kako e.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 18:19
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 18:26
– Дух мой, посещението твое ме ужасява, разтреперява; биенията на сърцето ми стават чести, недугави; креч овладева нервите ми и мишците ми; зная че си дошъл да ми наложиш нещо. Но защо си се така погрубил, нахмурил? Дали некако разгневил съм те? Каква ли дължност не съм изпълнил? В какво ли можеш да ме прокудиш? Колко ласкателно ти ми се представи в Атина, когато пред университета минаха к вечеру костурските работници и си се разговаряха по матерния, по свещения, по българския язик. Помниш како студентите, като чуха българския язик, презреха говора и говорителите и казаха "Ето минуват воловете."

Тога колко ласково ти ме потрепа по плещите и ми каза: отмъсти им! отмъсти им за Костур и за целия български народ!
----
гатанка: Коj е писал ова?
Кон врв
m__g__ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2006
Поени: 591
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 18:29
кога сме кай гатанките

Љубика платно белеше
Покрај белего Вардара,
Ми поминае винари,
Винари вино носее;
Љубика лепо говорит:
„Винари, лепи вардари!
Не прашете ми платното,
Оти је платно даровно.”
,,Љубико, бела Бугарко!
Аљ сакаш, вино ракиа?
„Винари, бела вардари!
Јас нејкум вино ракиа,
Тук сакам бела винарче,
Што одит напрет прет коњи
Со црвениот џамадан.”

кой? кой? кой?
защо?защо?защо?
ама как? ама как? ама как?

и леко с реакците да не стане някой автогол

Изменето од m__g__ - 01.Февруари.2008 во 18:30
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.